Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Paikallisten vinkit Tampereelle – älä missaa näitä elämyksiä

artikkelin kuva
Suomen matkailu
Mihin Tampereella kannattaa mennä ja missä syödä? Lue kolmen tamperelaisen parhaat vinkit ja vieraile paikallisten suosimissa paikoissa!
Teksti: Anu Vaheristo
Päivitetty: 26.06.2015
facebook   whatsapp

Tampere tarjoaa kulinaristille elämyksiä

Tampereelle marraskuussa 2014 avatussa August von Trappessa Hansin (Välimäen) hanslankarina työskentelevä Hande Huhtinen tunnetaan hyvän ruoan ja juoman ystävänä. Huhtinen aloittaakin lähes jokaisen vapaapäivänsä Tampereen Kauppahallista.

– Kauppahallista saa kaikkea mitä ihminen voi tarvita keittiöön: lihat Lihakippareilta, kalat Nygreniltä ja tuoremakkarat 4 Vuodenajasta. Juustosopista ostan aina hieman liikaa kaikkea. Lisäksi tuoretta leipää ja hyvä vapaapäivä on taattu.

Kauppahallissa kannattaa ostosten lomassa poiketa kahville tai syödä lounasta.

– Lounaalla nauttisin 4 Vuodenajan legendaarista bouillabaissea tai hodarin samojen poikien pitämästä hodaribaarista, Huhtinen jatkaa.

Kauppahalli ja 4 Vuodenaikaa saa ääniä myös toiselta kulinaristisia nautintoja arvostavalta henkilöltä, Room Escape Tampereen yrittäjältä Ville Saloselta.

– Kauppahallissa sijaitsevasta Umamista saa Tampereen parhaat sushit eikä hinta päätä huimaa, sanoo Salonen.

Lasilliselle Salonen suuntaisi Hämeenpuiston reunassa sijaitsevaan Gastropub Tuulensuuhun.

– Parhaimmillaan Tuulensuu on kun antaa ammattilaisen tehdä työnsä ja keskittyy itse nauttimiseen. Henkilökuntaa haastattelemalla saa tilattua omalle porukalle sopivat belgialaiset omatuontioluet, normandialaiset siiderit tai huippuviinit. Keittiöstä nousee myös hyvää ruokaa pieneen tai isoon nälkään, Salonen jatkaa.

Huhtinen käy mielellään lasillisella aivan keskustorin laidalla sijaitsevassa Ruby and Fellasissa.

– Terassi on mukava, varjoisa ja juomavalikoima on laadukas. Ohjelmaakin on urheilulähetyksistä elävään musiikkiin. Täällä viihtyy eikä helle rassaa paksua poikaa, Huhtinen sanoo.

Terhi Mäkinen
Keittiöpäällikkö Terhi Mäkinen nauttii pyöräilystä Pyhäjärven maisemissa.

Tampereella on mahtavia maisemia

Ravintola Mylläreiden Keittiöpäällikkö Terhi Mäkinen arvostaa Tampereen seudun kauniita maisemia. Hän listaa suosikikseen Pyhäjärven ympäripyöräilyn.

– Reitti kiemurtelee upeissa maisemissa. Se vie Hatanpää kartanon ruusutarhoilta rantateitä pitkin Pispalaan. Reitin pituus on noin kolmekymmentä kilometriä ja se sopii hyvin sunnuntaipyöräilijällekin. Pyhäjärven ympäri kiertääkseen ei tarvitse edes ottaa omaa polkupyörää mukaan, sillä monet hotellit lainaavat polkupyöriä asiakkailleen. Lisäksi Tampereen kaupungilla on City-pyöriä lainattavissa, kertoo Mäkinen.

Salonen puolestaan suuntaisi katselemaan Tampereen maisemia Pyynikille. Maailman korkeimman soraharjun eli Pyyninkinharjun päällä sijaitsee näkötorni, joka on kuuluisa munkeistaan.

– Pyynikille pitää mennä munkkikahville. Bonuksena ainakin osan munkin kaloreista saa jätettyä näkötornin rappusiin, kun käy katselemassa Tamperetta vähän korkeammalta, Salonen vinkkaa.

Ville Salonen
Yrittäjä Ville Salonen arvostaa Gastropub Tuulensuun ammattiataitoista henkilökuntaa.

Pala Tampereen menneisyyttä ja aimo annos nykypäivää

Mäkinen suosittelee myös aikamatkaa Tampereen menneisyyteen. Amurin työläismuseokorttelissa pääsee tutustumaan vanhan ajan osuuskauppaan, leipomoon sekä paperi- ja lyhyttavarakauppaan. Pihapiirissä on myös asuntoja useilta vuosikymmeniltä.

– Astumalla 1880-luvun pihapiiriin voi siirtyä ajassa taaksepäin. Amurissa voi myös hämmästellä miten ahtaasti ennen on asuttu. Samalla vierailulla kannattaa myös käydä idyllisessä kahvila Amurin Helmessä.

Tampereen nykypäivän tunnelmaa aistii parhaiten toreilla. Torit kokoavat alueen asukkaat yhteen ja toimivat keitaina keskellä kaupunkia. Sekä Huhtinen että Mäkinen nauttivat torien tunnelmasta.

– Pelkästään Tammelan torin ympäristöä tarkkailemalla kuluu tovi jos toinenkin. Siinä ohessa nauttisin torikahvit ja tuoreita leivonnaisia. Tai Eurolohen loistavan lohihampurilaisen, Mäkinen sanoo.

– Laukontorilta ostaisin Tapolan kojulta pikkuisen aitoa Mustaa matkaan ja menisin torin laidalla sijaitsevalle Suvilaivalle nauttimaan evästä. Jos päivä terassilla venyy, siirtyisin siitä viereiseen Ravintola Kaijakkaan jatkamaan iltaa, Huhtinen sanoo.

Lue lisää:

Penninvenyttäjän kesävinkit Tampereelle – kaiken tämän voit tehdä täysin ilmaiseksi
Shoppailijan opas Tampereelle – poimi parhaat ostosvinkit!

Teksti: Anu Vaheristo
Kuvat: Flickr / Tuomo Lindfors, Terhi Mäkisen kotialbumi, Ville Salosen kotialbumi

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.