Hyppää sisältöön

Onko tässä Suomen paras pyöräilykohde? Ylläs valittiin vuoden 2019 retkikohteeksi

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 18.03.2019
Vuoden retkikohteen valinnassa painotettiin tällä kertaa hyviä pyöräilymahdollisuuksia.

Rutkasti pyöräilymahdollisuuksia retkeilijöille

Vuoden 2019 retkikohteeksi valittu Ylläs panostaa ympärivuotisiin pyöräreitteihin, mikä toi matkailualueelle arvostetun retkeilypalkinnon. Vuoden retkikohteen valinnassa painotetaan vuosittain tiettyjä teemoja, ja vuonna 2019 painotus oli juuri maastopyöräilyreiteissä.

Tänä vuonna retkikohteen haussa oli reittikokonaisuus, joka koostuu päällystettyjen pyöräteiden sijaan metsäpoluista, hiekkateistä ja pyöräilyyn soveltuvista ulkoilureiteistä. Lisäksi reittien varrelta odotettiin löytyvän myös retkeilyä tukevia palveluja kuten taukopaikkoja ja majoitusmahdollisuuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ylläs valittiin voittajaksi yleisöäänestyksessä, johon osallistui yli 7 300 retkeilijää.

Monipuoliset pyöräilypalvelut toivat palkinnon

Ylläs tarjoaa kävijöille hyvät pyöräilymahdollisuudet ja monipuoliset maisemat, sillä esimerkiksi Pallas-Ylläksen kansallispuisto ja Ylläksen seitsemän tunturia tuovat monenlaisia maastoja pyöräilijöiden saataville. Alueella sijaitsevat kylät taas takaavat palvelutarjonnan vuoden ympäri.

Alueen maastopyöräilyverkosto kattaa reittejä yhteensä 200 kilometrin mitalta, ja niistä huollettuja talvipyöräilyreittejä on 100 kilometriä. Suosittuja pyöräilyreittejä ovat muun muassa Ylläksen Kukastunturin valloittaminen, Pallas-Yllästunturin kansallispuiston halki kulkeva reitti sekä Ylläkseltä Leville vievä reitti.

Visit YlläsVuoden 2019 retkikohde
Ylläs soveltuu pyöräilykohteeksi ympäri vuoden.

Ylläs soveltuu ympärivuotiseksi pyöräilykohteeksi kaiken tasoisille aloittelijoista kokeneisiin, sillä reittivalikoima on hyvin monipuolinen. Maastopyöräilijät pääsevät esimerkiksi nousemaan gondolihissin avulla tunturin laelle 719 metrin korkeuteen, josta lähtevät alamäkipyöräilyreitit. Monipuolisen reittiverkoston lisäksi Ylläksellä on myös mainiot välinevuokrausmahdollisuudet.

– Olemme halunneet panostaa erityisesti ympärivuotiseen pyöräilyyn sekä siihen, että meillä on ihan aloittelijoillekin soveltuvia reittejä, kertoo Visit Ylläksen toimitusjohtaja Janne-Juhani Haarma.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuoden retkikohde -kilpailu järjestettiin tänä vuonna 15. kertaa. Kilpailun tavoite on parantaa retkeilykohteiden tunnettuutta ja auttaa luonnossa liikkuvia löytämään uusia retkeilyreittejä.

Lähde ja kuvat: Visit Ylläs

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lapland Hotels Snow Village

Olisitko valmis yöpymään jäähotellissa? Yö maksaa 350 euroa, lämpötila on koko yön pakkasella

Näköalasaunat Suomessa

Vau! Näin upeita näköalasaunoja Suomesta löytyy – 5 vaihtoehtoa Lapista Helsinkiin

Kotimaan pakettimatkat

Aurinkomatkat aloittaa pakettimatkat kotimaassa – kohteina Lappi ja Ruka

Ylläs, Suomi

Lähde Lappi-lomalle – tässä kuusi vinkkiä Ylläkselle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja