Kuva: Visit Ylläs
Vuoden 2019 retkikohde

Onko tässä Suomen paras pyöräilykohde? Ylläs valittiin vuoden 2019 retkikohteeksi

Vuoden retkikohteen valinnassa painotettiin tällä kertaa hyviä pyöräilymahdollisuuksia.

Rutkasti pyöräilymahdollisuuksia retkeilijöille

Vuoden 2019 retkikohteeksi valittu Ylläs panostaa ympärivuotisiin pyöräreitteihin, mikä toi matkailualueelle arvostetun retkeilypalkinnon. Vuoden retkikohteen valinnassa painotetaan vuosittain tiettyjä teemoja, ja vuonna 2019 painotus oli juuri maastopyöräilyreiteissä.

Tänä vuonna retkikohteen haussa oli reittikokonaisuus, joka koostuu päällystettyjen pyöräteiden sijaan metsäpoluista, hiekkateistä ja pyöräilyyn soveltuvista ulkoilureiteistä. Lisäksi reittien varrelta odotettiin löytyvän myös retkeilyä tukevia palveluja kuten taukopaikkoja ja majoitusmahdollisuuksia.

Ylläs valittiin voittajaksi yleisöäänestyksessä, johon osallistui yli 7 300 retkeilijää.

Monipuoliset pyöräilypalvelut toivat palkinnon

Ylläs tarjoaa kävijöille hyvät pyöräilymahdollisuudet ja monipuoliset maisemat, sillä esimerkiksi Pallas-Ylläksen kansallispuisto ja Ylläksen seitsemän tunturia tuovat monenlaisia maastoja pyöräilijöiden saataville. Alueella sijaitsevat kylät taas takaavat palvelutarjonnan vuoden ympäri.

Alueen maastopyöräilyverkosto kattaa reittejä yhteensä 200 kilometrin mitalta, ja niistä huollettuja talvipyöräilyreittejä on 100 kilometriä. Suosittuja pyöräilyreittejä ovat muun muassa Ylläksen Kukastunturin valloittaminen, Pallas-Yllästunturin kansallispuiston halki kulkeva reitti sekä Ylläkseltä Leville vievä reitti.

Kuva: Visit YlläsVuoden 2019 retkikohde
Ylläs soveltuu pyöräilykohteeksi ympäri vuoden.

Ylläs soveltuu ympärivuotiseksi pyöräilykohteeksi kaiken tasoisille aloittelijoista kokeneisiin, sillä reittivalikoima on hyvin monipuolinen. Maastopyöräilijät pääsevät esimerkiksi nousemaan gondolihissin avulla tunturin laelle 719 metrin korkeuteen, josta lähtevät alamäkipyöräilyreitit. Monipuolisen reittiverkoston lisäksi Ylläksellä on myös mainiot välinevuokrausmahdollisuudet.

– Olemme halunneet panostaa erityisesti ympärivuotiseen pyöräilyyn sekä siihen, että meillä on ihan aloittelijoillekin soveltuvia reittejä, kertoo Visit Ylläksen toimitusjohtaja Janne-Juhani Haarma.

Vuoden retkikohde -kilpailu järjestettiin tänä vuonna 15. kertaa. Kilpailun tavoite on parantaa retkeilykohteiden tunnettuutta ja auttaa luonnossa liikkuvia löytämään uusia retkeilyreittejä.

Lähde ja kuvat: Visit Ylläs

Päivitetty: 18.3.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia