Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Onko tässä Etelä-Suomen erikoisin majapaikka? Vietä yö puussa

Marianne Zitting artikkelin kuva
Suomen matkailu
Espoossa voi kokea varsin erikoisen luontoelämyksen ja majoittua puussa.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 11.07.2019
facebook   whatsapp

Telttaleiri puiden varassa

Espoossa sijaitsevassa Nuuksion kansallispuistossa järjestettävä Yö puussa -elämys keksittiin vuonna 2016, ja se avautui kesällä 2017. Siihen osallistuvat yöpyvät Eco Camp -alueella puiden varaan ripustetuissa Tentsile-majoitteissa.

Futuristisen teltan näköinen Tentsile keikkuu ilmassa liinojen varassa. Telttaelämyksestä voi kesällä 2019 nauttia sekä Nuuksion kansallispuistossa että Helsingin Vallisaaressa. Puussa pääsee nukkumaan kesäkuun alusta alkaen.

Marianne ZittingYö puussa Espoossa
Yö puussa on kokemus, joka ei unohdu heti.

Ensimmäisenä kesänään ilmava telttailu keräsi kävijöitä eri puolilta maailmaa: Isosta-Britanniasta, Yhdysvalloista, Australiasta ja Brasiliasta. Varsin erikoinen vaihtoehto onkin matkailijalle helppo tapa tutustua Suomen luontoon, sillä toimintaa pyörittävä ohjelmapalveluyritys Honkalintu tarjoaa majoitteiden lisäksi myös makuupussit ja pyyhkeet, joten omia leirintätarvikkeita ei tarvitse ottaa mukaan.

Tentsilen hyönteisverkon voi halutessaan avata ja siirtää syrjäan, jolloin nukkuminen onnistuu suoraan tähtitaivaan alla. Suomen kesäsäätkin on huomioitu, sillä majoitteen päälle voi myös virittää vedenpitävän sadesuojan.

Tentsilessä yöpyvä pääsee hienolla tavalla luonnon keskelle. Yön aikana kuulee selvästi kaikki kesäyön äänet ja aistii niin tuulen vireen kuin aamuyön kosteudenkin.

Marianne ZittingYö puussa Espoossa
Puussa majoittuva matkailija kokee yön aikana luonnon aivan eri tavalla kuin sisällä nukkuvat.

Teksti ja kuvat: Marianne Zitting, Elina Venttola

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.