Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Onko tämä Suomen kaunein majakka? Matka Isokarin majakkasaarelle kruunaa kesän

Flickr / Markus YK artikkelin kuva
Suomen matkailu
Näyttävä punavalkoinen majakka on helppo päiväretkikohde, sillä opastetulle kierrokselle pääsee kätevästi Uudestakaupungista.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 04.08.2017
facebook   whatsapp

Älä jätä majakkavierailua väliin

Vierailu majakkasaarella on klassinen kesälomaretki, ja Suomen saaristossa onkin lukuisia erinomaisia majakoita, jotka sopivat mainiosti vierailukohteeksi. Uudenkaupungin ulkosaaristossa Kustavissa sijaitseva Isokarin majakka on hyvin kaunis punavalkoinen merimerkki, johon pääsee myös vierailulle.

Isokarin majakka on 49,4 metrin mitallaan Pohjanlahden korkein, ja se on valmistunut vuonna 1833. Nyt yli 180-vuotias majakka on edelleen toiminnassa, ja valo syttyy myös kesäöinä heti hämärän laskeuduttua.

Majakassa voi vierailla oppaan kanssa, ja näyttävä punavalkoinen majakka onkin hyvin suosittu vierailukohde. Sisältä majakasta avautuu näyttävä saaristonäkymä muualle Isokarille. Maisemien katselemisen lisäksi vierailijat voivat muun muassa tutustua majakan historiaan sekä tietysti valoon.

Selkämeren kansallispuistoon kuuluvalle Isokarin saarelle pääsee kesäisin helposti risteilyaluksella. Matka-aika Uudestakaupungista on noin 1,5 tuntia.

Katso kuvat Isokarin majakasta ja lähde kesäiselle saariretkelle!

>> Lue myös: Koe kiehtovat majakkasaaret kotimaassa – 5 vinkkiä

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Flickr / Markus YK ja Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.