hero taustakuva

Olympiastadion on Helsingin maamerkki – tunnetko suositun vierailukohteen?

artikkelin kuva
Suomen matkailu
Vuonna 1938 käyttöön vihitty Helsingin Olympiastadion toimii yhä monien suurtapahtumien näyttämönä, ja sen torni on yksi Helsingin keskeisimmistä maamerkeistä.
Teksti: Anni Moilanen
Päivitetty: 11.09.2013
facebook   whatsapp

Olympiastadionin historiaan mahtuu paljon

Helsingin Töölössä sijaitseva Olympiastadion avattiin vuonna 1938. Alun perin stadion rakennettiin vuoden 1940 kesäolympialaisia varten, mutta kisat siirrettiin Helsingistä Tokioon pois talvisodan alta.

Helsingille myönnettiin uudestaan kesäolympialaiset, jotka pidettiin vuonna 1952. Olympiakisoissa Helsingin stadion toimi kisojen päänäyttämönä.

Nykyään stadionilla järjestetään urheilutapahtumia ja konsertteja, ja se toimii Suomen jalkapallomaajoukkueen kotikenttänä. Monet kansainväliset tähdet The Rolling Stonesista Michael Jacksoniin ovat konsertoineet stadionilla.

Retki stadionin torniin

Olympiastadionin torni on todellinen Helsingin tunnusmerkki. 72 metrin korkeuteen kohoavan tornin huipun näköalatasanteelta levittäytyy näkymä yli Helsingin.

Nykyään tornin huipulle kuljetaan hissillä, mutta olympialaisissa juoksijat kuljettivat olympiatulen torniin portaita kivuten. Juoksija Hannes Kolehmainen sytytti huipulla olympiatulen.

Stadionin torni on Helsingin maamerkki

Stadionin tornissa vierailuun kannattaa yhdistää käynti Suomen Urheilumuseossa, joka esittelee suomalaisen urheilun historiaa. Lounasta voi nauttia stadionin uudistetussa ravintola Olympia Bistrossa.

Majoitus urheilukentän laidalla

Tiesitkö, että Olympiastadionin yhteydessä voi myös majoittua? Kansainväliseen Hostelling International -verkostoon kuuluva Stadion Hostel mainostaa olevansa maailman ainoa stadionin yhteydessä toimiva hostelli.

Olympiastadionin pohjoiskaarteessa sijaitseva hostelli tarjoaa reppureissaajien makuun sopivaa edullista yhteismajoitusta ja vuokraa myös yksityistä huoneistoa.

Hostelli kertoo verkkosivuillaan, että Yhdysvaltojen entisen presidentin Bill Clintonin huhutaan majoittuneen retkeilymajassa nuoruutensa reppureissuilla.

Lähistöllä suomalaisen urheilun näyttämöt

Olympiastadionilta voi myös varata erilaisia urheilutiloja omaan käyttöön sisäradasta baletti-, judo- tai nyrkkeilysaleihin.

Stadionin ympärille levittäytyy Helsingin urheiluareenoiden keskittymä. Stadionin kupeesta löytyvät esimerkiksi Sonera Stadium, Helsingin jäähalli, Uimastadion sekä Töölön kisahalli. Myös juoksijalegenda Paavo Nurmen patsas seisoo Olympiastadionin vieressä.

Teksti: Anni Moilanen
Kuvat: Stadion-säätiö / Sini Pennanen, Flickr / Aburt

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.