Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Lappi kiinnostaa myös suomalaisia – lue tuoreet vinkit lomalle

Maarit Tolppanen artikkelin kuva
Suomen matkailu
Suomen Lappi hurmaa matkailijan upealla luonnolla, rauhalla sekä eksotiikalla. Lue matkabloggaajien parhaat vinkit Lappiin!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 04.01.2017
facebook   whatsapp

Suuntaa katse suosittuun Lappiin

Suomen Lappi nauttii ennennäkemätöntä suosiota niin ulkomaisten kuin kotimaistenkin matkailijoiden keskuudessa. Lappi kiinnostaa matkailijoita nykyisin enemmän kuin koskaan aikaisemmin, minkä vahvistavat esimerkiksi nousussa olevat majoitusluvut.

Lentoyhteydet Lapin lentoasemille ovat viimeisten vuosien aikana myös parantuneet huomattavasti, ja pelkästään joulukuussa 2016 Lappiin laskeutui huimat 538 lentoa Euroopasta. Myös Helsingistä pääsee lentäen Lappiin useita kertoja päivässä.

Talvisesonki on matkailun näkökulmasta suosituinta aikaa Lapissa. Revontulien näkeminen on monen toiveena, ja luminen maisema saa matkustamaan Suomen pohjoisimpiin nurkkiin saakka. Lappi on kohde, joka kannattaa kuitenkin pitää mielessä kuitenkin jokaisena vuodenaikana: kuukausien myötä muuttuva luonto pitää huolen siitä, että jokainen aika vuodesta on omalaatuinen.

Poimi matkabloggaajien vinkit Lappiin!

Tutustu vähemmän tunnettuun Nuorgamin seutuun pyörän selässä

Nuorgamin ympäristö on seutua, jonne harva Lapin matkaaja lähtee lomailemaan. Siellä on kuitenkin mahdollisuus kokea pala aitoa Lappia, ilman suuria turistilaumoja.

Pää Pilvissä -blogia kirjoittava, Sodankylästä kotoisin oleva Maarit Tolppanen on Lapin todellinen asiantuntija. Tolppanen viihtyy parhaiten rauhallisten vaellusmaastojen ja ulkoilumahdollisuuksien äärellä, ja sai keväällä tilaisuuden tutustua aivan uudenlaiseen liikuntamuotoon fatbikeen, eli tuttavallisemmin läskipyörään. Pyöräretki fatbikeilla Skaidijärven aavassa maisemassa oli uudenlainen kokemus, ja Tolppanen toteaa pyöräilyn olevan oivallinen vaihtoehto esimerkiksi patikoinnille. Saattaapa reitillä päästä Lapin luonnosta nauttimisen lisäksi tervehtimään myös poroja.

>> Lue lisää Lapista Pää Pilvissä -blogista!

Lappi sopii myös penninvenyttäjälle

Lapilla on maine melko hintavana matkailukohteena. Siellä on kuitenkin täysin mahdollista matkustaa pienelläkin budjetilla – etenkin silloin, jos telttayöpyminen on vaihtoehto ja matkaan lähtee talvisesongin ulkopuolella.

Monna RanneLappi
Telttaretki Lapissa ei vaadi suurta matkabudjettia, ja tarjoaa ensiluokkaiset matisemat.

Meidän matkassa -blogia kirjoittava Monna Ranne teki miehensä kanssa syksyisen, muutaman päivän mittaisen roadtripin Hämeenlinnasta Lappiin. Pariskunnan matka kulki Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon, ja kotimatkalle suunnattiin Rovaniemen kautta.

Matkan kohokohtana oli vaellus kansallispuiston kauniissa maisemissa. Vaelluksen rankkuus yllätti bloggaajan, mutta Lappi ja luonto onnistuivat ihastuttamaan viimeksi pari vuosikymmentä sitten Lapissa vierailleen bloggaajan. Pariskunnan vaellusreissu on mitä parhain todiste siitä, että Lappiin voi matkustaa myös pienellä budjetilla: matkakustannukset olivat noin 200 euron luokkaa.

>> Lue lisää Meidän matkassa -blogista!

Yksi Suomen tunnetuimmista hotelleista löytyy Saariselän Kakslauttasesta

Ulkomaisia matkailujulkaisuja ja sosiaalista mediaa seuratessa käy nopeasti ilmi, että yksi Suomen kuvatuimmista ja tunnetuimmista majoitusliikkeistä sijaitsee Lapissa. Kakslauttanen Arctic Resortin tunnetuin tuote lienee lasiseinäinen iglu, josta käsin vierailijan on mahdollista ihailla revontulia omasta sängystä käsin. Lomakylä on saanut tunnustusta maailmalla, ja se on valittu yhdeksi maailman uniikeimmista lomanviettopaikoista.

Syö Matkusta Rakasta -blogin Meri Vanhanen sai Lapissa vieraillessaan tilaisuuden päästä tutustumaan Kakslauttanen Arctic Resortiin, ja vaikuttui kokemastaan. Paljon maailmalla matkustanut Vanhanen toteaa, että Kakslauttasessa on tarjolla maailmanluokan meininkiä, joka takuulla kelpaa vaativammallekin matkailijalle. Edullisimmasta päästä Kakslauttasen mökit eivät ole, mutta ne takaavat mieleenpainuvat puitteet eksoottiseen lomaan.

>> Lue lisää Syö Matkusta Rakasta -blogista!

Ylläs on hiihtäjän valinta

Lappi tarjoaa tuhansia kilometrejä latuverkostoja, ja murtomaahiihdon ystävä ei turhaan suuntaa Lappiin hyvien latujen ja hiihtomaisemien perässä. Latuja löytyy kaikentasoisille hiihtäjille monenlaisissa maastoissa.

Mika VäistöLappi
Lapin hiihtoretkellä voi päästä huimien maisemien äärelle.

Lähtöportti-blogia kirjoittavan, Etelä-Suomessa asustelevan Mika Väistön tarinaan on helppo samaistua. Etelän lumettomat talvet ja kiire ovat jättäneet lapsuudesta tutun harrastuksen unholaan, ja murtomaahiihtoa harrastetaan lähinnä loma-aikoina.

Väistön perhe vietti taannoin talvilomaa Ylläksen upeissa maisemissa, ja lumisissa puitteissa himo hiihtoharrastukseen syttyi nopeasti uudelleen, vaikka matka sijoittuikin vuoden pimeimpään aikaan. Väistö on koonnut blogiinsa kattavan tietopaketin liittyen hiihtoon Ylläksen laduilla.

>> Lue lisää hiihdosta Ylläksellä Lähtöportti-blogista!

Näe ja koe joulun taika Joulupukin Pajakylässä

Moni matkailija saapuu Rovaniemelle Joulupukin vuoksi. Napapiirillä sijaitseva Joulupukin Pajakylä houkuttelee luokseen vierailijoita ympäri maailmaa, ja se sopii niin lapsille kuin lapsenmielisillekin.

Maria LehtinenLappi
Joulupukin pajakylässä ei puutu joulutunnelmaa.

Hear the World’s Whisper -blogin Maria Lehtinen vakuuttaa, että Joulupukin maassa on nähtävää ja koettavaa myös aikuisille. Lehtinen vietti päiväänsä Pajakylässä poroajelun ja kelkkailun merkeissä, ja ehtipä hän nauttia myös jääbaarin antimista sekä jonottaa vahingossa Joulupukin puheille.

Lehtinen kertoo matkan Joulupukin pajakylään olleen unohtumaton, mutta alueen eläinten kuten porojen ja huskyjen kohtelu aiheutti hänessä kuitenkin pientä epävarmuutta.

>> Lue lisää Joulupukin Pajakylästä Hear the World’s Whisper -blogista!

Rovaniemi on hyvä kohde jokaisena vuodenaikana

Napapiirillä sijaitseva Rovaniemi on Lapin suurin kaupunki, joka on kiinnostava vuodenajasta toiseen. Parasta antia ovat talven lumiset maisemat. Kesäaikaan Lapin yötön yö hakee vertaistaan, ja syksyisin ruskan värit ihastuttavat. Eläväinen Rovaniemi tarjoaa myös mahdollisuuden yhdistettyyn luonto- ja kaupunkilomaan.

Rovaniemi on saanut Reason for Season -blogia kirjoittavan Mirka Kallion puolelleen. Vaikka moni vannoo Rovaniemen nimeen talvikaupunkina, usein syksyllä kaupungissa vieraillut bloggaaja on viehättynyt etenkin ruskan väreistä.

Kallio on myös pannut ilolla merkille, että kaupunki tarjoaa mielenkiintoisia ja helposti saavutettavia luontokohteita hänen kaltaisilleen autottomille ja ajokortittomille matkailijoille. Opastettuja retkiäkin eri teemoihin nojaten on saatavilla kaupungin lähiympäristössä.

>> Lue lisää Rovaniemestä Reason for Season -blogista!

Koe Lappi keväällä

Lapin matkailusta puhuttaessa keväthanget nousevat usein esille jossain vaiheessa keskustelua. Keväthankien lumo on helppo ymmärtää: siniseltä taivaalta paistava aurinko, korkeat nietokset, hyvin hoidetut hiihtoladut ja laskettelurinteet on yhdistelmä, jolloin Suomen luonto näyttää parastaan.

Arja HeinonenLappi
Hiihtomatka Lappiin sopii erityisesti aktiiviselle matkailijalle.

Haavematkoja-blogia kirjoittava Arja Heinonen on aktiivimatkailun ystävä, ja hiihtomatka keväiselle Saariselälle sopi Heinosen kiinnostuksen kohteisiin erinomaisesti. Lapin kevätsää miellytti Heinosta, ja kokonaisuudessaan matka koostui rennosta nautiskelusta sisältäen leppoisia hiihtolenkkejä, latukahviloiden höyryäviä juomia sekä saunomista. Heinonen kertoo Lapissa vietetyn loman olleen mitä parhain keino irtautua arjesta, ja taivaan värjänneet revontulet kruunasivat onnistuneen reissun.

>> Lue lisää Saariselän tunnelmista Haavematkoja-blogista!

Käsivarren Lapin luonto tuntureineen lumoaa

Lapin ainutlaatuinen luonto tarjoaa matkailijalle loputtomasti elämyksiä. Jylhä ja karu maisema erottavat Lapin suuresta osasta Suomea, ja maisemat tuntureineen ovat vertaansa vailla.

Anne NykänenLappi
Lappi on komea kaikkina vuodenaikoina.

Samppanjaa muovimukista -blogia kirjoittava Anne Nykänen teki matkan Kilpisjärvellä sijaitsevalle Suomen korkeimmalle tunturille Saanalle. Visualistiksi itseään kuvaileva Nykänen kertoo kaiken kauniin tekevän häneen vaikutuksen, ja hän vaikuttui Saana-tunturilta avautuneesta maisemasta toden teolla.

Saanan huippu on yksi helpoimmin saavutettavista tuntureiden huipuista Suomessa, ja Nykänen vinkkaakin sen olevan mitä mainioin päivävaelluskohde: parkkipaikalta huipulle on matkaa neljä kilometriä suuntaansa. Hän suosittelee pakkaamaan mukaan hieman ylimääräistä vaatetta, sillä säätilat voivat vaihdella ja tuuli voi yltyä paikoin navakaksi.

>> Lue lisää ja katso upeat kuvat Sampanjaa Muovimukista -blogista!

Koonnut: Leena-Mari Laukkanen
Kuvat: Maarit Tolppanen, Monna Ranne, Mika Väistö, Maria Lehtinen, Arja Heinonen ja Anne Nykänen

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.