Hyppää sisältöön

Shoppaa ja säästä – kaikki Suomen tehtaanmyymälät listalla

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 23.05.2016
Tehtaanmyymälöistä voi tehdä rahanarvoisia löytöjä kotiin tai vaikka lahjaksi. Tehtaanmyymälät ja outletit myyvät usein mallikappaleita, poistoeriä sekä kakkoslaadun tuotteita. Myymälöitä on eri puolilla Suomea, joten niissä kiertely käy jo pienestä kiertoajelusta Suomen kauniissa maisemissa.

Aarikka

Aarikka on tunnettu kekseliäistä kuvioistaan ja hauskoista tuotteistaan. Aarikan valikoimiin kuuluu muuan muassa puukoruja ja sisustustarvikkeita. Esimerkiksi Aarikan tonttuaiheiset joulukoristeet sopivat moneen kotiin ja lahjapakettiin.

Aarikan tehtaanmyymälä sijaitsee Järvenpäässä osoitteessa Postikatu 10.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aarikka

Adidas

Adidas on saksalainen urheiluvaatemerkki. Valikoimissa on vaatteita, kenkiä ja asusteita vapaa-aikaan ja urheiluun niin naisille, miehille kuin lapsillekin. Outlet-myymälästä voi löytää edullisesti edellisen sesongin malleja.

Adidas Outlet Store sijaitsee Vantaan Tammistossa osoitteessa Valimokuja 2.

Adidas

Anttila

Anttila-tavaratalon outlet-myymälöistä löytyy monipuolinen valikoima erilaisia kodintuotteita, elektroniikkaa ja vaatteita. Anttilalla on Suomessa kolme outlet-myymälää Espoossa, Torniossa ja Vantaan Tammistossa. Tammiston myymälä sijaitsee osoitteessa Sähkötie 2-6.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Anttila

Arabia

Arabian historia ylettyy 140 vuoden päähän. Arabia valmistaa keramiikkaesineitä, kuten suomalaisten rakastamia klassikkoastiastoja sekä sisustus- ja lahjaesineitä. Esimerkiksi Arabian muumimukit ovat yleisiä keräilyesineitä ja niin olleen myös hauska lahjaidea. Tehtaanmyymälästä löytyy esimerkiksi kakkoslaatuisia eriä edullisin hinnoin.

Arabian tehtaanmyymälä sijaitsee Helsingissä osoitteessa Hämeentie 135. Myös Iittalan Outlet-myymälöistä löytyy Arabian tuotteita.

Arabia

Ecco

Tanskalainen Ecco tunnetaan laadukkaista ja mukavista kengistään. Käyttökenkien lisäksi Ecco myy kenkiä esimerkiksi golfiin, urheiluun ja vaellukseen. Outlet-myymälästä voi löytää edulliseen hintaan ylijäämäeriä ja poistuvia malleja.

Eccon outlet-myymälät sijaitsevat Vantaalla Tammiston Tähti -ostoskeskuksessa osoitteessa Nilsaksenpolku 2, Rovaniemellä osoitteessa Koskikatu 25 ja Lappeenrannassa osoitteessa Koulukatu 5-7.

Ecco

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Finlayson

Finlaysonin tehtaanmyymälät myyvät koditekstiilejä moniin tarpeisiin. Tehtaanmyymälästä voi tarjoustuotteiden lisäksi löytää myös kakkoslaadun tuotteita.

Finlaysonin tehtaanmyymälässä voi poiketa esimerkiksi Tampereella Kuninkaankatu 3:ssa, jossa kyseinen myymälä on toiminut jo vuodesta 1923 asti. Finlaysonin tehtaanmyymälöitä löytyy myös Forssasta, Heinolasta ja Ikaalisista.

Finlayson

Friitala

Suomalainen Friitala on valmistanut nahkavaatteita ja muita nahkatuotteita jo yli sadan vuoden ajan. Käsityönä tehtävät tuotteet ovat kestäviä ja laadukkaita, ja esimerkiksi uutta nahkatakkia haikailevan kannattaa poiketa Friitalan outletissa. Outlet-myymälästä löytyvät myös uudet mallistot.

Friitalan outlet-myymälä sijaitsee Vantaallaa osoitteessa Ylästöntie 9.

Friitala

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Globe Hope

Globe Hope on kotimainen yritys, joka valmistaa design-tuotteita kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista. Globe Hopen vaatteet ja asusteet sopivat vaikka lahjaksi ekologisuutta arvostavalle.

Nummelan Harjutiellä sijaitsevasta tehtaanmyymälästä voi tehdä edullisia ja ekologisia löytöjä.

Globe Hope

Halti

Halti myy vaatteita ulkoiluun ja laadukkaat kotimaiset tuotteet kestävät kovempaakin käyttöä. Outlet-myymälöistä voi löytää edullisesti mallikappaleita, edellisen kauden malleja ja poistoeriä.

Halti
Haltin tehtaanmyymälästä voi ostaa esimerkiksi mallikappaleita.

Haltin outlet-myymälöissä pääsee shoppailemaan Helsingin Herttoniemessä ja Lauttasaaressa, Vantaalla Flamingo-kauppakeskuksessa ja Raisiossa kauppakeskus Myllyssä. Lauttasaaren myymälä löytyy osoitteesta Veneentekijäntie 8 ja Herttoniemen myymälä osoitteesta Hitsaajankatu 14.

Halti

Ibero

Uusista koruista tai meikkivälineiden päivityksestä haaveilevan kannattaa poiketa suomalaisen Iberon outlet-myymälässä. Valikoimasta löytyvät esimerkiksi korut, aurinkolasit ja meikkisudit.

Helsingin Höyläämötiellä sijaitsevasta outletista voi löytää kauniita koruja hyvinkin pienellä rahalla. Myymälä on auki vain tiistaisin ja keskiviikkoisin.

Ibero

Iittala

Iittalan outlet-myymälöiden valikoimista löytyy Iittalan omien lasituotteiden lisäksi Fiskarsin, Arabian ja Hackmanin tuotteita. Edullisia löytöjä voi tehdä vaihtuvien tarjoustuotteiden ja kakkoslaadun tuotteiden joukosta.

Iittala
Iittalan tehtaanmyymälöistä voi tehdä löytöjä paitsi Iittalan myös esimerkiksi Hackmanin tuotteista.

Iittalan tehtaanmyymälöitä on useita, mutta poikkeamisen arvoinen on erityisesti Iittalan Lasimäellä sijaitseva myymälä. Tehtaanmyymälän lisäksi Lasimäellä voi tutustua myös muun muassa lasinpuhallukseen ja taidenäyttelyihin. Lasimäellä sijaitsee myös Iittalan lasimuseo, jossa on esillä Iittalan taide- ja käyttölasia eri vuosikymmeniltä.

Iittala

Isku

Iskun valikoimaan kuuluvat kalusteet niin kotiin, keittiöön kuin toimistoonkin. Tehtaanmyymälästä voi löytää kalusteiden lisäksi esimerkiksi verhoilukankaita ja muita tarvikkeita verhoiluun. Suurin osa tehtaanmyymälän tuotteista on kakkoslaatua.

Lahdessa sijaitseva Iskun tehtaanmyymälä löytyy osoitteesta Mukkulankatu 19.

Isku

Jackpoint

Kalusteliike Jackpointista löytyy kalusteita niin sisä- kuin ulkotiloihinkin. Jackpointin outletissa on laaja valikoima esimerkiksi polycore- ja tiikkikalusteita. Sisustustuotteiden valikoima sisältää myös uniikkituotteita.

Jackpoint Factory Outlet sijaitsee Espoossa osoitteessa Nihtisillankuja 6.

Jackpoint

Joutsen

Joutsen valmistaa laadukkaita untuvatakkeja ja- vuodevaatteita. Tehtaanmyymälästä voi löytää edullisesti mallikappaleita, kakkoslaadun tuotteita ja muita tarjoustuotteita.

Joutsen tehtaanmyymälä sijaitsee Riihimäellä osoitteessa Petsamonkatu 83.

Joutsen

Kalevala Koru

Perinteikkään kotimaisen koruvalmistaja Kalevalan valikoimissa on suomalaisten rakastamia klassikkokoruja sekä uusia luomuksia.

Yrityksen tehtaanmyymälästä löytyy koko Kalevala Korun koruvalikoima ja sieltä voi tehdä myös harvinaisempia löytöjä, sillä myynnissä on jo tuotannosta poistettuja koruja ja vanhoja malleja. Tehtaanmyymälä sijaitsee Helsingin Pitäjämäessä osoitteessa Strömbergintie 4.

Kalevala Koru

Luhta

Luhdalta löytyy vaatteita koko perheelle, ja Luhdan kodinsisustustuotteet pyyhkeistä pussilakanoihin sopivat vaikka lahjaksi. Urheiluvaatevalikoima on laaja; esimerkiksi golfareille ja tenniksen pelaajille löytyy omat mallistonsa.

Ludalla on useita outlet-myymälöitä ympäri Suomen. Esimerkiksi Lappeenrannan myymälä sijaitsee osoitteessa Myllymäenkatu 32.

Luhta

Lumene

Pohjoismaisen luonnon raaka-aineita tuotteissaan hyödyntävän Lumenen kauneudenhoitotuotevalikoima on laaja. Meikkipussin sisältöä päivittävä tai kylpyhuoneen kosmetiikkakaappia täydentävä voi poiketa Lumenen outlet-myymälässä, jossa tarpeellisia hankintoja voi tehdä pikkurahalla.

Lumene
Lumenen tehtaanmyymälässä voi tehdä hyviä löytöjä.

Lumenen outlet sijaitsee Espoon Kauklahdessa osoitteessa Lasihytti 1.

Lumene

Lundia

Kotimainen Lundia myy kalusteita sekä valaisimia. Erityisesti Lundia on tunnettu kulttituotteestaan, Lundia-hyllystä. Outlet-myymälästä löytyy esimerkiksi myymälöistä poistuneita malliryhmiä sekä valikoimista poistettuja tuotteita edullisempaan hintaan.

Lundian outlet-myymälä sijaitsee Helsingissä osoitteessa Mäkelänkatu 84.

Lundia

Marc O’Polo

Marc O’Polon vaatteet valmistetaan pääosin luonnonmateriaaleista. Vaatteiden lisäksi merkki myy asusteita, laukkuja ja kenkiä miehille ja naisille. Outlet-myymälästä tuotteita voi löytää edullisempaan hintaan.

Marc O’Polon outlet-myymälä löytyy Helsingin Herttoniemestä osoitteesta Hitsaajankatu 10.

Marc O’Polo

Marimekko

Marimekko niittää mainetta myös maailmalla, joten tämän suomalaisen yrityksen tehtaanmyymälässä kannattaa käydä haistelemassa tekstiilimaailman trendejä. Myymälöistä löytyy laajat valikoimat Marimekon kuoseilla varustettuja vaatteita, tekstiilejä, laukkuja ja astioita.

Marimekon tehtaanmyymälöitä on ympäri Suomea. Helsingin myymälä sijaitsee Herttoniemessä osoitteessa Kirvesmiehenkatu 7.

Marimekko

Muurla

Kotimaisen Muurlan valikoimiin kuuluu kodintarvikkeita, koriste-esineitä ja lahjatavaroita. Yrityksellä on pitkät perinteet lasinpuhalluksessa ja kauneimpia Muurlan tuotteista ovatkin juuri lasiastiat.

Muurlan tehtaanmyymälässä on laaja valikoima tarjoushintaisia tuotteita ja myymälässä vieraillessaan voi päästä seuraamaan myös lasinpuhallusta. Tehtaanmyymälä sijaitsee Muurlassa osoitteessa Muurlantie 9, ja sen yhteydessä toimii myös ravintola sekä leipomo.

Muurla

Nanso

Kotimaisen Nanson mallistoissa on ajattomia vaatteita. Kotimaista laatua arvostavalle poikkeaminen Nanson outletissa voi poikia vaatekaapin täytettä. Outleteissa myydään poistoeriä ja tarjoustuotteita, ja vaatteiden lisäksi mukaan saattaa tarttua esimerkiksi pussilakanoita ja pyyhkeitä.

Nansolla on useita outlet-myymälöitä. Esimerkiksi Vantaan Nanso Outlet löytyy Tammistosta osoitteesta Sähkötie 2-6.

Nanso

Novita

Novita on Suomen suurin käsityölankojen valmistaja. Neulonnan harrastaja löytää Novitan lankapisteistä varmasti kaiken tarpeellisen puikoista lankoihin.

Novita
Kouvolassa sijaitseva Novitan tehtaanmyymälä on lankafanin aarreaitta.

Novitan tehdas sijaitsee Kouvolassa Korialla ja lankapiste löytyy Korian ABC:n yhteydestä. Lankapisteestä voi löytää tarjouslankoja ja tehdä muita löytöjä.

Novita

Partioaitta

Partioaitta myy retkeily- ja ulkoiluvarusteita. Retkeilijän kannattaa käydä tarkistamassa Partioaitan outlet-myymälän tarjonta, sillä myymälästä löytyy esimerkiksi mallikappaleita sekä poistotuotteita edulliseen hintaan. Muun muassa Fjällrävenin, Haglöfsin sekä Icebreakerin tuotteet kuuluvat Partioaitan valikoimiin.

Partioaitan outlet sijaitsee Vantaan Tammistossa osoitteessa Porttipuistontie 1.

Partioaitta

Pentik

Pentikin valikoimista löytyy kaikenlaista kaunista ja ilahduttavaa kodin somistukseksi. Astiasarjojen ja koriste-esineiden lisäksi Pentikin valikoimissa on muun muassa kynttilöitä, makukahveja ja erilaisia teelajikkeita. Pentikin tehtaanmyymälöistä löytyy perusvalikoiman lisäksi myös kakkoslaatuisia tuotteita sekä poistuvia mallistoja.

Pentikillä on useita tehtaanmyymälöitä sekä outlet-liikkeitä ympäri Suomen. Vieraile esimerkiksi Nurmijärven tehtaanmyymälässä osoitteessa Ilvesvuorenkatu 2.

Pentik

Pinetta

Suomalainen perheyritys Pinetta valmistaa esimerkiksi sauna- ja keittiötarvikkeita, sekä muita tuotteita kotiin. Valikoimaan kuuluu myös Ristomatti Ratian Saaristosarja. Tehtaanmyymälästä voi löytää edullisesti kakkoslaatuisia tuotteita.

Pinettan tehtaanmyymälä sijaitsee Halikossa Design Hill -myymälän yhteydessä osoitteessa Vaskiontie 418. Design Hillistä löytyy useiden eri suomalaisten ja ulkomaalaisten brändien tuotteita.

Pinetta
Design Hill

Reima

Perheen pienimpien ulkovaatevarustuksen voi päivittää käymällä Reiman tehtaanmyymälässä. Reima valmistaa kestäviä lasten ulkovaatteita erilaisiin tarpeisiin ja vuodenaikoihin.

Reimalla on useita tehtaanmyymälöitä. Yksi näistä sijaitsee Kankaanpäässä osoitteessa Jämintie 14.

Reima

R-Collection

R-Collectionin valikoimista löytyy esimerkiksi anorakkeja, takkeja sekä trikoo- ja collegepuseroita. Yritys tekee myös tekstiilipainatuksia sekä brodeerauksia asiakkaan tilauksen mukaan. Tehtaanmyymälästä voi tehdä edullisia laatulöytöjä.

R-Collectionin tehdas sijaitsee Kajaanissa. Tehtaanmyymälän osoite on Kasarminkatu 8.

R-Collection

Stadium

Stadium on Ruotsin suurin urheilukauppaketju, jolla on lukuisia myymälöitä myös Suomessa. Stadiumista löytää sekä tunnettuja merkkivaatteita että ketjun omia merkkejä. Stadium outlet palvelee Vantaan Tammistossa osoitteessa Valimotie 11.

Stadium

Stockmann

Stockmann-tavaratalojen tuote- ja merkkivalikoima on erittäin laaja, joten outletista voi tehdä monenlaisia löytöjä alennushinnoin. Outletista löytyy Stockmannin tavarataloista uusien tuotteiden tieltä poistettua tavaraa.

Stockmannin outlet sijaitsee Helsingin keskustassa osoitteessa Keskuskatu 3.

Stockmann

Travalle

Tamperelainen perheyritys Travalle valmistaa lapsille ulkohaalareita, -takkeja ja –housuja. Valikoimassa on ulkoiluvarusteita vauvaikäisista aina 12-vuotiaisiin asti.

Travallen tehtaanmyymälä on Tampereella, osoitteessa Vehnämyllynkatu 39. Myymälä on avoinna perjantaisin klo 10-17 ja lauantaisin klo 10-14.

Travalle

Turo Tailor

Turo Tailor on Pohjoismaiden suurin miesten pukujen valmistaja. Valikoimista löytyy pukuja, irtotakkeja ja housuja, sekä puseroita, sukkia ja solmioita.

Tehtaanmyymälä sijaitsee Kuopiossa kauppakeskus Matkuksen yhteydessä osoitteessa Matkuksentie 60. Vantaan Tammiston outlet-keskittymästä löytyy myös Turo Tailorin outlet-myymälä.

Turo Tailor

Unikulma

Unikulman valikoimiin kuuluvat muun muassa yksilöllisesti suunnitellut vuoteet, sekä patjat ja vuodevaatteet. Makuuhuonettaan sisustavan kannattaakin poiketa Unikulman tehtaanmyymälässä tarkastamassa valikoima edullisten löytöjen varalta.

Tehtaanmyymälä sijaitsee Hyvinkäällä osoitteessa Mäkikuumolantie 3.

Unikulma

Vallila

Vallilan hauskoissa ja kauniissa kuoseissa riittää ihasteltavaa. Valikoimiin kuuluu kankaiden lisäksi esimerkiksi valmisverhoja, mattoja ja tyynyjä.

Vantaalla sijaitsevasta outlet-myymälästä löytyy koko Vallilan valikoima. Tukkuvaraston yhteydessä oleva outlet sijaitsee Valimotiellä.

Vallila

Vormu

Kotimainen Vormu valmistaa vuodevaatteita, muun muassa tyynyjä, peittoja ja sijauspatjoja. Yli 30 vuotta vanhan yrityksen tehtaanmyymälä on mainio paikka tehdä edullisia löytöjä. Kaikki tuotteet valmistetaan yrityksen omalla tehtaalla Raumalla.

Vormun tehtaanmyymälä sijaitsee Raumalla osoitteessa Niittaajantie 7.

Vormu

Zazabella

Tulevien morsianten kannattaa suunnata Zazabella -morsius- ja juhlapukuliikkeen outlet-myymälään Espooseen. Outletissa on aina tarjolla yli 1000 pukua, ja valikoima vaihtelee viikoittain. Zazabellan outletista voi onnekas löytää unelmiensa hää- tai juhlapuvun roimalla alennuksella.

Zazabella

Puuttuuko listalta jokin tehtaanmyymälä? Kerro se meille kommenteissa!

Katso myös: Suomen suklaatehtaat ja makeismyymälät

Kuvat: Halti, Flickr / Visit Berlin, Didriks, Maria Morri, Annimaria Valli

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Söderskärin majakka

Tiesitkö tästä paikasta? Muumien majakkasaarta inspiroineelle Söderskärille pääsee helposti retkelle

Suomen parhaat kesäkohteet

Kotimaan klassikot ja salatut helmet – 38 ihanaa kesäkohdetta Suomessa

Tikkurila, Suomi

Lomailetko kotimaassa? Katso heinäkuun menovinkit ja parhaat tapahtumat

Viitostien parhaat taukopaikat

Valtatie 5:n parhaat taukopaikat – katso 22 kohteen lista ja suunnittele autoreissu

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja