Kuva:
Turun parhaat menovinkit kesälle

Kesäinen Turku on täynnä toimintaa – katso menovinkit

Turku herää eloon kesäisin – kaupungin täyttävät mielenkiintoiset tapahtumat ja hauskat aktiviteetit. Rantapallo kokosi kotimaanmatkailijan parhaat menovinkit Turkuun.

Musiikkitapahtumat kutsuvat

Turku on perinteisesti kesätapahtumien kaupunki. Ruisrock on Suomen ja koko Euroopan vanhin edelleen järjestettävä rockfestivaali, joka kokoaa Ruissalon kauniisiin luonnonmaisemiin sekä maailmantähtiä että kotimaisia artistisuosikkeja.

Down by the Laituri puolestaan on Suomen vanhin kaupunkifestivaali, joka järjestetään jo 26. kerran. Erilaisia musiikkitapahtumia löytyy DBTL:n aikaan ympäri kaupunkia esimerkiksi baareista, ravintolalaivoista ja kirkoista.

Metallidiggarit suuntaavat Turun kupeessa Liedossa järjestettäville Hammer Open Air -festareille, kun taas jazzia ja sinfoniaa kuullaan Turun musiikkijuhlilla. Aurafest puolestaan on Varsinais-Suomen suurin hip hop -tapahtuma. Viidettä kertaa järjestetettävä Turku Modern tuo tanssimusiikin ajankohtaiset nimet Turun lavoille.

Ruisrock 5.-7.7.
Turku Modern 18.-21.7.
Hammer Open Air 19.-20.7.
Down by the Laituri 24.-28.7.
Turun musiikkijuhlat 5.-17.8.
Aurafest 9.-10.8.

Turun musiikkitapahtumatKuva:

Lapsiperheiden Turku

Turkuun viime kesänä avattu JukuPark-vesipuisto hurjine liukumäkineen ja tilavine altaineen kutsuu lapsiperheitä vedenpärskeisiin. Aikuisetkin pysyvät puistossa tyytyväisinä – siitä pitävät huolen auringonottoalueet terasseineen.

Kaiken ikäisille lapsille riittää hauskaa tekemistä myös Kupittaanpuistossa sijaitsevassa Seikkailupuistossa, jossa on tarjolla muun muassa sirkusesityksiä, teatteria ja musiikkia. Pomppulinna ja erilaiset aktiviteetit pitävät pienet jalat kiireisinä koko kesän.

Turun Kesäteatterissa Vartiovuorella esitetään tänä kesänä koko perheelle sopivaa Risto Räppääjä -näytelmää.

JukuPark
Seikkailupuisto
Turun Kesäteatteri

Kulttuuria kesälomalaisille

Tutut suosikkikohteet kuten Turun Linna sekä Turun Taidemuseo vetävät matkailijoita kesälläkin. Erilaisiin kulttuuritapahtumiin voi tutustua JÅ Kesä -tapahtumakalenterin avulla.

Samppalinnan Kesäteatterissa pyörii tänä kesänä hulvaton Five Guys Named Moe – Viisi Veikkoa -musikaalikomedia, joka tuo lavalle huippumuusikoita ja vauhdikasta menoa. Urbaani kesäloma puolestaan on rento kaupunkifestivaali, joka järjestää erilaisia kulttuuritapahtumia ympäri kaupunkia.

JÅ Kesä
Turun Linna
Turun Taidemuseo
Samppalinnan Kesäteatteri
Urbaani kesäloma 12.-16.6., 24.-28.7. ja 14.-18.8.

Hauskoja päiväretkiä lomailijalle

Erilaisen näkökulman Turkuun saa hyppäämällä jokiristeilyn kyytiin. Koko perheelle sopivat risteilyt ovat mukava tapa tutustua kaupunkiin opastetusti.

Aurinkoista kesäpäivää voi viettää tietysti myös hiekkarannalla loikoillen. Uimarantoja löytyy esimerkiksi luonnonkauniista Ruissalosta, jossa lomailijat voivat pulahtaa Saaronniemen rannan vesiin. Kakskerran saarella sijaitseva Ekvallan uimaranta sopii myös liikunta- ja näkörajoitteisille.

Turusta on helppo aloittaa retki Saariston Rengastielle. Noin 200 kilometrin pituinen reitti tarjoaa hienon katsauksen Turun saaristoon idyllisine kylineen ja mielenkiintoisine nähtävyyksineen.

Jokiristeilyt
Ruissalo
Ekvallan uimaranta
Saariston Rengastie

Kuvat: Turun kaupunki ja Visit Finland

Päivitetty: 23.6.2013

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (4 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

3 kommenttia

Keskiaikaiset markkinat puuttuu Rohan tallien upeine turnajaisesityksineen. Rohan tallit esiintyvät kaksi muutakin kertaa tänä kesänä Turun linnan kupeessa. Moottoriveneitä voi vuokrata kirjaston ja Tuomiokirkon välistä joessa. Föli vesibussi kulkee bussin maksulla Ruissaloon, tänä kesänä kaksi lauttaa ja pyörät ilmaiseksi mukaan. Foli polkupyöriä voi lainata ympäri kaupunkia telineistä. Jokiranta on nykyään aivan viehättävä Turun olohuone.

muuten varmaan onkin ihan ok ohjelmaa mutta kaupunki ei ole älynnyt hyödyntää jokeaan muutenkin kuin juottoloina esim. keskustasta olevalla osuudella joen ympäristössä sisämaahan” päin ei ole yhtään mitään vaikka voisi soutaa etc. ja mihin yksityisten veneet ovat koko joen matkalta hävinneet vai eikö kaupungissa ole kunnon kuria kriminaaleille ym vs.kun tiedossa on että melko väkivalta ym häiriö painotteinen ainakin keskusta alueet.

Nyt siellä on sellainen liikkuva lautta, joka menee jokea ylös alas ja sitten tietääkseni kanootteja saa vuokrata, mutta ei ihan keskustasta.