Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Juhannusfestarit 2015 – katso menovinkit ja varaa liput ajoissa

artikkelin kuva
Suomen matkailu
Jos kaipaat vaihtelua perinteiseen juhannukseen, karista mökkitien pölyt jalkapohjista. Suomen yltäkylläinen festarikesä tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja keskikesän juhlaan
Teksti: Anu Vaheristo
Päivitetty: 29.05.2015
facebook   whatsapp

Kalajoen juhannus

Bilemeininkiin satsaava Kalajoen juhannus on yksi Suomen suurimmista juhannusfestareista. Pohjanmaalla tanssitaan kolmen päivän ajan niin kansainvälisten tähtien kuin kotimaisten artistienkin tahtiin. Mieluisaa kuunneltavaa löytyy kaikille, sillä ohjelmistossa on valinnanvaraa teknopoppareista kotimaiseen räppiin ja rokkiin.

Tänä vuonna Kalajoen juhannuksessa estradille nousevat muun muassa espanjalainen 90-luvun poptähtönen Princessa, sekä italialainen ysärihelmien tehtailija Alexia. Kotimaisesten artistien joukosta löytyy niin tämän hetken hittitaivaan tunnetuimpia tähtiä kuin klassikkojakin. Juhannustunnelmasta huolen pitävät esimerkiksi Sini Sabotage, JVG, Sanni, Hausmylly ja Popeda.

Kalajoen Hiekkasärkät on perinteikäs juhannuksenviettopaikka, sillä siellä on vietetty keskikesän juhlaa jo 1930-luvulta lähtien. Kävijöitä vetää puoleensa erityisesti alueen kolmen ja puolen kilometrin mittainen hiekkaranta.

Kalajoen juhannus 18.-20.6.2015

Mid Summer Sound

Kalajoella järjestetään tänä vuonna toinenkin juhannusfestivaali Mid Summer Sound. Ensimmäistä kertaa järjestettävä juhannustapahtuma tuo Hiekkasärkille kasan kotimaisia artisteja.

Tapahtuman aloittaa torstaina koko perheen konsertilla Robin. Aloituspäivänä lavalle nousevat myös Kasmir ja Redrama. Viikonlopun aikana juhannusta juhlitaan myös muun muassa Haloo Helsingin, Elastisen, Jannan, Arttu Wiskarin ja Timo Rautiaisen kanssa.

Tapahtuma on ikärajaton, anniskelualueille ikäraja on 18 vuotta.

Mid Summer Sound 18.-20.6.2015

Himosjuhannus

Jämsässä 17. Kertaa järjestettävä Himos Juhannus tunnetaan hyvästä meiningistään. Torstaista lauantaihin kestävillä festareilla on laaja artistitarjonta. Himos on tunnettu myös hyvistä leirintä- ja majoittautumismahdollisuuksistaan.

Himoksen juhannuksessa tunnelmasta huolta pitävät kotimaiset ja ulkomaiset huippunimet. Eurodancen kuningas E-Type tanssittaa porukkaa heti torstaina ja Pendulumin DJ Set jatkaa ulkomaisten tähtien tykitystä perjantaina.

Kotimaisista kärkinimistä lavalle kapuavat Petri Nygård, Kaija Koo, Jenni Vartiainen, Apulanta ja Haloo Helsinki. Don huonot tekee Himoksella kesän odotetun paluukeikkansa ja löytyypä artistikattauksesta myös yksi Suomen menestyneimmistä elektronisen musiikin tähdistä eli Darude.

Himoksen juhannusfestivaalien ikäraja on 18 vuotta.

Himosjuhannus 18.-20.6.2015

Nummirock

Jos pirteä poppi hirvittää ja eurodance saa kakomaan, kannattaa suunnata Kauhajoelle Nummirockiin. Jo reilun 20 vuoden ajan Nummijärven rannalle raskaamman musiikin ystäviä keränneet hevifestarit eivät tälläkään kertaa tarjoa mainstream-humppaa.

Torstai-iltana parin bändin voimin käynnistyvä festivaali jatkuu aina lauantai-iltaan saakka sekä kotimaisten että ulkomaisten metallinimien tahdissa. Tämän vuoden esiintyjäkaartiin kuuluvat muun muassa Testament, Arch Enemy, Diablo, Mokoma ja Korpiklaani.

Nummirock 18.-20.6.2015

Sieravuoren Juhannus

Euran Sieravuoressa vietetään perinteistä juhannusjuhlaa järvimaisemissa. Vanhan puustellin pihapiirissä järjestetyillä festareilla lavalle nousevat kotimaiset suosikkiartistit, kuten JVG, Anna Abreu, Darude ja Pariisin Kevät.

Pyhäjärven rannan maalaismaisemista löytyy myös tunnelmallista mökkimajoitust. Tarjolla ovat myös monipuoliset ravintolapalvelut sekä tietenkin juhannussaunat.

Sieravuoren juhannus 18.-20.6.2015

Rock’n’Roll Jamboree

Rock’n’Roll Jamboree järjestetään juhannuksena 2015 Yyterissä. Päälava sijaitsee Yyterin kylpylän pääravintolassa, jossa tanssitaan helmat hulmuten, kun rockabillyn rytmit täyttävät tienoon. Rock’n’Roll Jamboree -festivaalilla esiintyjiä on luvassa sekä Suomesta että ulkomailta.

Esiintyjälistalta löytyvät muun muassa kotimainen The Francine, australialainen Scotty Baker ja yhdysvaltalainen The Delta Bombers.

Rock’n’Roll Jamboree 18.-20.6.2015

Valtteri Festival

Juhannuksena järjestettävä Valtteri Festival valtaa Tampereen Tullinaukion, Tullinkamarin Pakkahuoneen ja Klubin, Telakan ja Bar Passionin perjantaista lauantaihin.

Klubin, Telakan ja Pakkahuoneen ikärajallisilla keikoilla esiintyvät muun muuassa Egotrippi, Eva&Manu, Atomirotta ja Scandinavian Music Group. Lisäksi Tullinaukiolla on molempina päivinä runsaasti maksutonta ohjelmaa.

Tullinaukiolla pääsee molempina päivinä myös juhannussaunaan.

Valtteri festival 19.-20.6.2015

Tahkojuhannus

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Tahkojuhannus on uusin lisäys Savon kesäfestivaalikattauksessa. Tahkovuoren välittömässä läheisyydessä järjestettävä festivaali tuo lavalle kotimaisia huippuartisteja sekä uusia nimiä.

Kahden päivän aikana lavalle nousevat muun muassa Anna Abreu, Karri Koira & Ruudolf, Stig, Aurora ja Tippa-T.

Tahkojuhannuksen virallisena jatkopaikkana toimii ravintola Piazza. Festivaalien ikäraja on K-18.

Tahkojuhannus 19.-20.6.2015

Suojalan juhannus

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Suojalan juhannus kokoaa keskikesän juhlaa viettävät Mannerveden äärelle Pyhärannalle. Idyllisessä ympäristössä on tarjolla maan kärkipään artistien keikkoja sekä perinteinen juhannuskokko.

Pyhärannassa juhannuksena lavalle kapuavat muun muassa Arttu Wiskari, Jukka Poika, Petri Nygård ja Freeman & Jimmy Cola.

Suojalan juhannuksen ikäraja on 16 vuotta. Luotettavan henkilön seurassa myös nuoremmat ovat tervetulleita.

Suojalan juhannus 19.-20.6.2015

Monttubileet

Jos perinteiset juhannusfestarit eivät innosta ja Nummirock vaikuttaa liian mainstreamille vaihtoehtona ovat Monttubileet. Jossakin Hyvinkään lähiseudun soramontuista järjestetään kaksipäiväiset punk-bileet, jotka eivät taatusti houkuttele paikalle massakansaa.

Esiintyjiin kuuluu kotimaisia punk-artisteja sekä ainakin yksi ulkomainen kiinnitys. Lavalla esiintyvät ainakin Unohdettu tulevaisuus, Pelkotila sekä Ääretön kapina.

Ilmasfestareiden tarkempi sijainti ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa.

Lisätietoja tapahtumasta löydät täältä.

Teksti: Anu Vaheristo
Kuva: Himoslomat

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

    • Juhannusseurat pidetään Lahdessa esikoislestadiolaisten rukoushuoneella Tapparakatu 20 19.–22.6.2015. Seura-ajat ovat juhannusaattona klo 18, juhannuspäivänä klo 17, sunnuntaina klo 12 ja 18 ja maanantaina klo 11 ja 18. Ehtoollisjumalanpalvelus on Ristinkirkossa juhannuspäivänä klo 10.


  1. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.