hero taustakuva

Joko kuulit tästä Helsingin uudesta elämyksestä? Virtuaalinen luonnonpuisto vie keskelle trooppista sademetsää

Wild Immersion artikkelin kuva
Suomen matkailu
Helsingissä voi tutustua villieläinten maailmaan VR-lasien avulla.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 19.03.2019
facebook   whatsapp

Seuraa villieläinten elämää lähietäisyydeltä

Perinteisten eläintarhojen herättäessä kysymyksiä eläinten oloista syntyy uudenlaisia tapoja tutustua villieläinten maailmaan. Helsingissä voi nyt vierailla virtuaalisessa luonnonpuistossa, jossa on mahdollisuus kohdata luonto ja villieläimet aivan läheltä VR-lasien avulla.

Virtuaalinen luonnonpuisto on avattu 16. maaliskuuta 2019 Helsingin keskustassa sijaitsevaan Hotel Haveniin, ja se on toteutettu yhteistyössä kansainvälisen Wild Immersion -säätiön kanssa. Kävijät voivat esimerkiksi hypätä sademetsään, lentävän lintuparven keskelle tai vaikkapa arktiselle taigalle. Hankkeen videoita on kuvattu kahden vuoden ajan ympäri maailmaa. Elämykset kestävät 8–13 minuuttia.

Virtuaalisia luonnonpuistoja on avattu hankkeen ensimmäisen vuoden aikana ympäri maailmaa. Niitä löytyy esimerkiksi Pariisista, Zürichista, Buenos Airesista, Montrealista, Amsterdamista ja Los Angelesista. Virtuaalisten luonnonpuistojen lisäksi Wild Immersion -säätiö perustaa myös kaksi todellista luonnonpuistoa Tansaniaan ja Kambodžaan.

Wild Immersion virtuaalisten luonnonpuistojen avulla rahoitetaan myös oikeiden luonnonpuistojen perustamista. Suomen toiminta kohdistetaan arktisen luonnonpuiston perustamiseen Arctic Fox Fund -ohjelman avulla.

Lähde ja kuva: Wild Immersion

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.