hero taustakuva

Alle vartin päässä Helsingin keskustasta! Pihlajasaari tarjoaa vaihtelua pääkaupungin kesälomaan

Inka Khanji artikkelin kuva
Suomen matkailu
Helsingin edustalla sijaitseva Pihlajasaari on pakko kokea kerran kesässä. Pääkaupungin suosituimpiin saariin lukeutuvalla Pihlajasaarella on helppo vierailla, vaikka aikaa olisi vain pari tuntia.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 17.07.2018
facebook   whatsapp

Hyvät palvelut ja kauniit maisemat houkuttavat Pihlajasaareen

Merellinen luonto ja kauniit maisemat ovat Helsingin saariston valtteja, sillä lyhyiden etäisyyksien vuoksi kaupungin kiireinen tunnelma on helppo vaihtaa leppoisaan saaristoilmapiiriin. Kaupungin edustalla sijaitsee kymmeniä saaria, joista useisiin on helppo pääsy joko siltojen tai vesibussien avulla.

Helsingin suosituimpiin saarikohteisiin lukeutuva Pihlajasaari on suosittu ulkoilupaikka. Kaunis merimaisema, tunnelmalliset kalliot ja hyvät hiekkarannat houkuttavat kävijöitä rannalle läpi kesän. Monipuolisella ulkoilualueella on myös grillauskatokset, joten saari on oivallinen grillaus- tai piknik-kohde. Saari on hyvin suosittu ja se on noussut esille myös sosiaalisessa mediassa – sinäkin olet ehkä nähnyt kuvia hiekkarannan tunnelmallisista pukukopeista tai kauniista rantakallioista.

Kahdesta saaresta, itäisestä ja läntisestä Pihlajasaaresta koostuva luontokohde pitää sisällään kauniita kallioita, metsiä, hiekkarantoja sekä kourallisen vanhoja huviloita. Palvelut ovat hyvät, sillä rantojen ja grillauspaikkojen lisäksi Pihlajasaaressa on myös kioski, kahvila, ravintola sekä vuokrattava sauna. Lisäksi saarella sijaitsee myös naturistiranta sekä noin kahden kilometrin mittainen luontopolku.

Noin 26 hehtaarin kokoisella saarella voi myös yöpyä, sillä telttailu on sallittua viikonloppuisin.

Pihlajasaari sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Helsingin keskustasta Hernesaaren edustalla, ja sieltä avautuu mainio näkymä niin Helsinkiin kuin merellekin. Merimatka saarelle kestää noin kymmenen minuuttia, ja sen voi taittaa joko omalla veneellä tai vesibussilla. JT-Linen vesibussi liikennöi Pihlajasaarelle Merisatamasta ja Ruoholahdesta kesäkuukausina. Edestakainen matka maksaa 7,50 euroa.

Katso sosiaalisessa mediassa jaettuja kuvia Pihlajasaaresta – joko sinäkin haluat matkustaa tänne?

Henkilön Tiina (@tiina_kres) jakama julkaisu

Henkilön Christina (@xpistiva) jakama julkaisu

>> Lue lisää vinkkejä Helsinkiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Inka Khanji ja Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.