Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mobiilidatan käyttö ulkomailla – tietoa prepaid liittymistä!

Ajankohtainen aihe nyt on mobiilidatan käyttö ulkomailla. Operaattoreiden roaming -maksut poistuvat kesällä 2017 ja  tämä tulee helpottamaan useiden ulkomailla matkustavien arkea netin käytön osalta!

Tähän mennessä tällaisia suomalaisia, ulkomailla edullisia, datapaketteja ei ole kuitenkaan ollut tarjolla ja olemmekin reissuillamme ostaneet useissa Euroopan maissa paikalliset prepaid-  tai Visitor Sim- kortit puhelimiin. Olen aiemmin näistä maininnut kirjoituksissa, mutta ajattelin tehdä nyt yhteenvedon, millaisia kortteja matkan varrelta olemme löytäneet. Hinnat ja paketit vaihtelevat melkoisesti maiden välillä.

Eri maiden Sim -kortti tarjonnasta olen löytänyt tietoa Googlesta. Useimmissa maissa prepaid-/Visitor- kortteja tarjoavia operaattoreita on useita ja niiden hinnat ovat melko lähellä toisiaan, kun taas eri maiden välillä on suuriakin eroja! Joissain maissa, kuten Unkarissa, ei prepaid -kortteja luovuteta ulkomaalaisille sillä kortin saamiseksi tarvitaan paikallinen henkilötunnus tai maassa asuva ystävä, joka voi avata liittymän väliaikaisesti maassa vierailevalle henkilölle. Muissa maissa kortin osto kuitenkin useimmiten onnistui.

Olemme ostaneet paikalliset sim-kortit puhelimiin tähän mennessä Puolassa, Sloveniassa, Italiassa, Espanjassa ja Portugalissa. joissakin maissa, useiampia erilaisia. Tässä yhteenveto millaisia Sim -kortteja mistäkin maasta löysimme:

 

Prepaid data Sim- kortit Puolassa

Puolassa operaattoreita on useita, mutta näihin kolmeen törmäsimme ensimmäisenä; Orange, Play ja Plus. Useimmilla operaattoreilla oli myös kampanja, jossa pelkällä Sim -kortin rekisteröinnillä sai mm. puheaikaa sekä 10Gigaa mobiilidataa. Tarkoittaa siis, että pelkällä kortin hinnalla 5 zlotia (1,20€) sai 10Gigaa ilmaista dataa! Kortteja saa ostettua useista kioskeista, mutta kortin rekisteröinti ennen käyttöä täytyy tehdä operaattorin liikkeessä.

 • Valintamme: Play
 • Hinta: 5 zlotia (1,20€)
 • Mobiilidataa: 10Gt

Meillä kävi tosin siinä mielessä huono tuuri, että toinen korteista ei lähtenyt toimimaan. Puolalainen ystävämme yritti selvittää asiaa asiakaspalvelun kanssa, mutta he eivät onnistuneet saamaan korttia toimintaan. Malttamattomana, kävin ostamassa seuraavana päivänä uuden, saman hintaisen prepaid kortin Orangen myymälästä.

Visitor Sim – Sloveniassa

Sloveniassa turisteille on tehty helppo ratkaisu; Visitor Sim -kortti! Tämä Visitor Sim- kortti ei tarvitse rekisteröintiä vaan se on heti valmis. Kortteja on kooltaan kolme erilaista. Edullisimmassa on 10Gigaa dataa ja maksaa 15€, mutta se ei sisällä puheaikaa. Kahdessa muussa on lisäksi puheaikaa 5-10€ ja ne ovat myös sen 5-10€ hintavampia. Kaikki kortit ovat voimassa 15päivää käyttöönotosta. Kortteja myydään useissa hotelleissa ja hostelleissa. Kortin voi myös tilata netin kautta valitsemalleen hotellille/hostellille tai vaikka lentokentälle. Lisätietoja löydät Visitor Sim – nettisivuilta!

 • Valintamme: Visitor Sim
 • Hinta: 15€
 • Mobiilidataa: 10Gt

Leirintäalueilla WiFi mahdollistaa sujuvan opiskelun. Hinnat ja nopeudet näissäkin vaihtelevat paljon!

 

Prepaid liittymä Italiassa

Italiassa vastaamme tuli kolme hallitsevaa operaattoria TIM, Vodafone ja Wind. Äkkiseltään tutkittuna ainakin Wind ja Vodafone tarjosivat turisteille paketteja ja ne olivat hinnaltaan lähes samaa luokkaa. Hinta datalle pompsahtaa melkoisesti Italian puolella! Muutamasta Gigasta mobiilidataa joutuu nyt maksamaan pari kymmentä euroa. Wind -operaattorilla oli kolmea erilaista pakettia;
– Italy tourist pass – 2Gt mobiilidataa ja 100 minuuttia puheaikaa/20€/30päivää.
– Tourist pass voice – 300minuuttia puheaikaa/30€/30päivää.
– Tourist pass data – 4Gt mobiilidataa/30€/30päivää.

Valitsimme Italy tourist pass -paketin. Myöhemmin selvisi, että korttia voi ladata tarvittaessa vielä 10eurolla, jolloin saa vielä 5Gigaa mobiilidataa käyttöön. Yhteensä dataa saa siis 7Gt hintaan 30€.

 • Valintamme: Wind/Italy tourist pass
 • Hinta: 20€ (+10€)
 • Mobiilidataa: 2Gt (+5Gt)

Italiassa meille oli taas sama huono tuuri eikä toinen korteista lähtenyt toimimaan. Wind.ltä soitettiin seuraavana päivänä toimivaan liittymään, he olivat tietoisia ongelmasta ja pyysivät noutamaan liikkeestä uuden toimivan kortin.

 

Prepaid liittymä Espanjassa

Espanjassa on meidän tähänastisten kokemuksien perusteella kaikkein kallein mobiilidata! Halvin prepaid, joka ensimmäisenä löydettiin oli Vodafonen prepaid; 1Gt hinnaltaan 10€ /30päivää. Kortille voi ladata lisää dataa tarvittaessa, eli 10€/1Gt. Kallista. Orange -operaattori tarjoaa myös prepaid liittymiä, hinta oli lähes saman hintainen tai muutaman euron kalliimpi.

Myöhemmin hankimme Espanjassa Masmovil -liittymät, joissa on 10Gigaa mobiilidataa 30€ hintaan. Nämä liittymät eivät sisällä olenkaan puheaikaa, mutta siihen ei välttämättä ole tarvettakaan. Liittymissä on suoraveloitus tililtä ja liittymä pitää sulkea asiakaspalvelun kautta, eli kyseessä ei ole ns. prepaid tyyppi. Meillä kuluu sen verran enemmän dataa kuukaudessa, että tämä liittymä on tällä hetkellä edullisin ja paras vaihtoehto meille. Vodafonen liittymä sai tässä vaiheessa jäädä. Lisätietoja erilaisista liittymistä Masmovil nettisivuilta (Huom! Paketit vaihtuvat melko usein ja uusia tarjouksia voi olla saatavilla)

Lisäksi viime aikoina korviini kantautui tieto Digi Mobil -operaattorista, joka tarjoaa data liittymän 4Gigaa/15€/30päivää. Muita dataliittymä paketteja on mm. 750Mt/5€, 1,5Gt/8€, 2Gt/10€. Jos käyttötarve on vähäinen niin toistaiseksi Digi Movil on löytämistäni operaattoreista edullisin datan määrään nähden. Ostin yhden SIM-kortin tablettiin.

Meillä on nyt kolmin kappalein liittymiä Espanjassa (Vodafone ei enää käytössä):

 • Valintamme: Vodafone
 • Hinta: 10€
 • Mobiilidataa: 1Gt
 • Valintamme: Masmovil
 • Hinta: 30€
 • Mobiilidataa: 10Gt
 • Valintamme: Digi Mobil
 • Hinta: 15€
 • Mobiilidataa: 4Gt

 

Prepaid liittymät Portugalissa

Portugalissa etsimme heti käsiimme MEO -liikkeen. MEO enjoy -prepaid kortti tarjoaa 30Gt dataa 15€ hintaan 15päiväksi. Espanjan hintojen jälkeen tämä tuntui tarpeeksi edulliselle, joten emme miettineet kahta kertaa 🙂 Meidän reissumme Portugalissa on juurikin lähes tuon 15päivän mittainen, joten nämä riitti meille matkan ajaksi mainiosti! Tiedon kyseisestä dataliittymästä saimme Torremolinoksen leirintäalueella auttavaisilta naapuireilta.

 • Valintamme: MEO/Enjoy
 • Hinta: 15€
 • Mobiilidataa: 30Gt

 

Note: Tämän julkaisun tiedot perustuvat omiin kokemuksiimme matkallamme Suomesta Espanjaan/Portugaliin syksy 2016 ja talvi 2017.

Matkalaturi on käytössä lähes päivittäin. E-villestä tilattu edullinen matkalaturi lataa puhelimen melkein neljä kertaa täyteen. Käytä tämä 5% alennuskoodi E-villeen: 42022

 

Telialta on jo tullut tietoa uusista liittymistä, jotka sisältävät rajattomasti nettisurffausta Pohjoismaissa ja Baltiassa Muissa EU/ETA maissa 15Gt/kk hintaan 29,90€/kk! Meille tämä olisi ollut reissujen ajan hyvä vaihtoehto. Kannattaa tutustua tarjoukseen Telia.fi -sivuilla, mutta pitää myös mielessä kesällä poistuvat roaming -maksut, jotka saattavat avata avain uusia markkinoita ja edullisia liittymiä!

Jättäkää kommenttia millaisia liittymiä olette itse löytäneet ja käyttäneet ulkomailla? Itseäni kiinnostaa erityisesti Ranskan ja Saksan data tarjonta tällä hetkellä!

Tykkää Sunderful – Facebook sivusta ja pysyt matkassa mukana! 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Ville Joki 24/10/2018 at 09:14

  Etsiskelin aiheeseen liittyviä blogeja ja löysin tänne. Olipa hyvää tietoa maittain. Mikäli joku näiden asioiden kanssa painiskelee, niin kannattaa katsoa Suomen liittymistä ulkomailla oleva juttu https://www.rantapallo.fi/expat/netin-kaytto-ulkomailla-varo-turhia-roaming-maksuja/
  -Ville

 • Leave a Reply