Suomen suurin matkablogiyhteisö
Tarinat

Katutaidetta etsimessä- Kuvia katujen gallerioista.

sunnuntai, lokakuu 11, 2020

Muutama sananen katutaiteesta

Huomasin hiljattain matkakuvia selaillessani, että olen matkoillani tallentanut muistikortilleni yllättävän paljon katutaidetta. Monet näistä teoksista alkavat olla jo melkoisia turistimagneetteja. Kaupungeilla on omat katujen Louvrensa ja monet teokset ovat päässeet klassikon asemaan. Katutaide alkaa siis hiljalleen saavuttaa ansaitsemaansa arvostusta!

Museot ja galleriat eivät välttämättä ole kaikkien saavutettavissa. Rakennukset voivat olla esteellisiä ja pääsymaksut kalliita. Köyhänä ei paljon museokortteja ostella. Galleriat voidaan myös mieltää pienen eliitin puuhasteluiksi, joihin ei välttämättä itse uskalla mennä. Katutaide sen sijaan on osallistavaa taidetta. Kaduilla jokaisella on samanlainen mahdollisuus kokea ja tehdä taidetta. Katutaide on ilmaista ja kaikkien saatavilla olevaa. Sen kautta saa myös äänensä kuuluviin silloin, kun ilmaisunvapautta rajoitetaan yhteiskunnassa muuten.

Tarkoituksenani ei ole lähteä erittelemään ja analysoimaan maailman katutaidekeskittymiä, vaan antaa kuvien puhua puolestaan. Monet niistä ovat varmaankin reissaajille entuudestaan tuttuja. Tässä siis kuvakooste katujen gallerioista:

Tbilisi, Georgia

Tbilisi, Georgia

Kreuzberg, Berliini, Saksa

Odessa, Ukraina

Kiova, Ukraina

Lissabon, Portugali

Lissabon, Portugali

George Town, Penang, Malesia

George Town, Penang, Malesia

George Town, Penang, Malesia

Exárcheia, Ateena, Kreikka

Exárcheia, Ateena, Kreikka

Pariisi, Ranska

Bratislava, Slovakia

Uźupis, Vilna, Liettua

Prypjat, Ukraina

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.