Roadtripin ensimmäinen viikko

Ensimmäinen viikko tällä matkalla kohti pohjoista alkaa tulla päätökseen, ja ajattelin tehdä tässä välissä ensimmäisen postauksen näistä kahdesta kaupungista missä oon nyt ollut.

Canberra, Australian pääkaupunki. Tuo majesteettinen ja mahtava suurkaupunki…. Eiku… Mulla tuli jossai kohtaa siitä mieleen Tampereen Kaleva ratikka työmaineen, välillä Oulun joku pikku lähiö mataline rakennuksineen. Sitten ku pääsin keskutaan niin max. Lempäälän keskustan kokonen ja korkeintaan yhtä hienoki. Canberrassa pitäis asua saman verran ihmisiä kuin Tampereella, mutta en jotenkaa usko. 6 aikaan iltapäivällä kävelin kilometrin verran ydin keskustan läpi, ja näin max 15 ihmistä sillä matkalla, Se oli kuin aavekaupunki. Mutta en valita, koska sain nukkua melkein tyhjässä hostelissa yöni todella hyvin, koska ulkoa ei kuulunut  mitään ääniä. Tässä mun hienot kuvailut kaupungista. Uskokaa mua, ei ois ollu mitää järkee kuvata ees muuta. Noh voinpaha sanoo, että oon käyny Australian pääkaupungissa.

Canberrassa olinkin vain yhden yön ja seuraavana päivänä lähdin Sydneyyn. Siinäpä sitten olikin kontrastia kerrakseen, kun Sydneyssä asuu yhtä paljon ihmisiä, kuin koko Suomessa yhteensä. Sydney on kyllä kerrassaan upea kaupunki, niin paljon nähtävää ja koettavaa. Mun hostellilta on joku 15 min matka Bondi beachille, niin siellä on tultu makoiltua melkein päivittäi,ja katseltua isoja aaltoja ja surffareita niiden harjalla. Mun on pakko päästä kokeilee sitä vielä tän vuoden aikana, se näyttää niin yli kivalta, mutta myös tosi pelottavaltaki. Bondi beach  yllätti siitä, kuinka pieni se oli. Se on niin kuuluisa ranta, että oletin jotain tosi suurta ja päräyttävää. Bondi muuten kyllä oli  niin ihana surffi henkinen asuinalue. Joka kadun kulmassa voit ostaa itelles uuden surffilaudan ja tai bikinit.

Sydneyssä kyllä oisin viihtynyt pidempäänkin, koska täällä on niin paljon kaikkee tekemistä ja nähtävää. Yhtenä päivänä mentiin Joonaksen kanssa katsomaan kaikki noi tärkeimmät Sydneyn Oopperatalo ja joku katedraali (mikä oli ihan överi hieno kirkko). Sitten käytiin kiertelee ostoskeskuksia, mitä täällä kyllä riittää.

Oli ihan huippu ihana nähdä mun ystävää Aleksandaa täällä Sydneyssä. Tutustuttiin vuosi sitten Aasian reissulla. Jotkut ihmiset on vaan sellasia, että niiden kans bondaa niin hyvin. Vaikka yhteistä aikaa on loppujen lopuksi aika vähän, niin voi silti kutsuu ystäväksi isolla yyllä.

Huomenna sitten matka jatkuukin kohti Byron Bayta. Tätä kohdetta oon odottanut niin paljon. Oon kuullut pelkkää positiivista, joten mun odotukset on hyvin korkeella. Kunhan vaan selviin 13 tunnin bussimatkasta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *