Unelmien aamupala Saksan Nürnbergissa

En oo kirjoittanut ikuisuuksiin mun blogiin. Hävettää myöntää, mutta olen kerennyt jopa vähän reissailla Euroopassa kesän aikana. Enkä ole kirjoittanut siltikään kirjoittanut mitään… Rantapallon toimituksen sähköposti sai mut kuitenkin syttymään pitkästä aikaa. Unelmien hotelliaamiainen -kilpailu herätti mun huomion. Hei, tästähän mä tiedän jotain!

Kokemuksesta on aikaa jo kaksi vuotta, mutta festarireissun hotelliaamiainen Saksan Nürnbergissa on edelleen elävästi mielessä. TIPTOP hotel Burgschmiet Garnin (mikä sanahirviö!) aamupala on ollut SE aamupala, josta olen puhunut, ja johon olen tulllut kaikkia tulevia aamupaloja vertaamaan. Olen jopa suositellut Nürnbergin kaupunkia ja kyseistä hotellia Saksaan matkustaneille tuttavilleni pelkästään aamupalan takia.

TIPTOP hotel Burgschmiet Garnin (tätä nimeä on vain niin hauska toistella!) hotelli valikoitui randomilla hinta/ laatusuhteita vertailemalla Nürnbergin kaupungista Rok Im Park -festarivierailun yhteydessä. Kuten arvata saattaa, yöpyminen oli toissijaista festareiden korventaessa tärykalvoja. Kunnes aamupalasta tuli ensisijaista… Kahden hengen huoneesta maksettiin 100€/yöltä ja festareillekkin päästiin ihan sattumalta suoraan hotellin edestä ratikalla. Mutta se päräyttävä aamupala! Aamupalahuone oli katettu hieman vanhahtavaan saksalaiseen tyyliin. Ruoka oli kuitenkin kaikkea muuta kuin hieman vanhahtavaa saksalaista. Aloitetaan aina kahvista: Kahvia sai käydä hakemassa automaatista, joka jauhoi valitsemasi kahvin tuoreista pavuista. Tämä oli riemuvoitto kahviaddiktille, jonka täytyy saada joka aamuinen aamukahvi. On se aamun ensimmäinen sitten pahimmillaan Nestlen pikakahvia kondensoidulla maidolla Indonesiassa tai hyvin seisotettua Juhlamokkaa työpaikan mokkamasterista. Tuoreen kahvin jälkeen kaikki muu oli pelkkää plussaa, myös vaa’alla neljän hotelliyön jälkeen. Aamiasella oli tarjolla tuoreita leipiä, leivonnaisia, vohveleita ja lettuja. Tarjolla oli juustoja, leikkeleitä, jogurtteja, myslejä ja tapaksia. Munavalikoimissa oli käytetty mielikuvitusta ja keitettyjen munien päältä löytyi pursotettua ranskankermaa ja tilliä. Lihansyöjille löytyi jos minkä mallista saksalaista makkaraa ja kalan ystäville oli tarjolla kylmäsavulohesta katkarapusalaattiin. Tuhtien alkulämmittelyiden kylkeen sai kerätä tuoreita marjoja ja hedelmiä. Ah, kuka tahansa festarieläin kuosiutuu tomusokerilla koristelluilla anaskirsikoilla, pensasmustikoilla ja boysenmarjoilla! En tiedä, johtuiko se festarielämästä vai ei, mutta en ole eläessäni syönyt aamiasella niin hyviä leivonnaisia tai kuohkeita vohveleita. Päälle sai kasata marjojen lisäksi jos minkälaista vaniljavanukasta ja marjasosetta.Tarjoilut vaihtuivat hieman päivittäin ja juuri kun olin toivonut löytäväni seuraavana aamuna aamupalapöydästä suosikkileivonnaiseni, löysinkin sieltä uuden suosikkini. Makuyhdistelmien kokeileminen kävi löytöretkeilystä!

Näillä eväillä jaksoi pitkälle päivään. Yöllä piti alkaa jo himmailemaan festarisapuskoissa, koska seuraavan aamuna oli taas tiedossa henkilökohtainen askel taivaaseen. Aamulla ei passannut olla liian krapulassa, koska eihän aamupala silloin maistuisi. Nyt olimme jo hieman varautuneempia: Aamu numero 2. ja kello oli hyvissä ajoin herättämässä, jotta aamupala-aikaa voisi venyttää mahan kanssa samaan tahtiin. Yhtään kuvaa ei otettu hotellin aamiaissalista, saati ruoista, mutta mielikuvat aamupalasta ovat edelleen makuhermoissa ja verkkokalvoilla. Käykää ite tsekkaamassa jos ette muuten usko!

Tsekkasin googlesta ja hotelli elää ja voi edelleen hyvin: http://www.hotel-burgschmiet.de/index.php/de/fruehstueck-burgschmiet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *