Suomen suurin matkablogiyhteisö
Amos Rex taidemuseo Helsingissä

Amos Rex -taidemuseo Helsingissä

Keksittiin ennen perjantai-illan ravintolaillallista vierailla Helsingissä Amos Rex -taidemuseossa katsomassa Bill Violan installaatio- ja videonäyttely. Toinen kerta Amos Rexissä ja olen aika vakuuttunut siitä, että näyttelyt täällä ovat kautta linjan melko moderneja ja mielenkiintoisia, enkä välttämättä itse tituleeraisi Amos Rexiä museoksi. Perinteikkäästä taidemuseosta ainakin vierailemani näyttelyt ovat olleet melko kaukana ja hyvä niin. Ilta päättyi Sushibar+Wine -ravintolaan ja kokeilemaan kuplateetä!

Tällä kerralla Ville ehdotti treffejä ja minä keksin nopeasti jotain ohjelmaa. Olin kyllä vähän ylpeä meistä, kun jaksettiin pitkän viikon jälkeen perjantai-illalla ihan jopa seurustella ravintolassa. 😁

Amos Rex Mannerheimintiellä Lasipalatsissa

Sijainti. Amos Rex sijaitsee aivan Helsingin ytimessä Lasipalatsissa, osoitteessa Mannerheimintie 22-24. Paikalle on helpoin saapua millä tahansa julkisella kulkuvälineellä ja paikka on käytännössä aivan Helsingin päärautatieaseman vieressä. Me saavuimme paikalle bussilla Vantaalta.

Aukiolo. Amos Rex valikoitui kohteeksemme pitkälti sen aukioloaikojen ansiosta. Miksi kaikki muut museot menevät perjantaina kiinni klo 17 tai 18? Kuka niihin ehtii? Amos Rex on tiistaisin suljettu, arkena muuten auki 11-20 ja viikonloppuisin 11-17.

Hinta. Ville vanha museokävijä pääsi museokortilla Amos Rexiin ilmaiseksi. Aikuisen lippu minulle maksoi 20€. Opiskelijoille lippu kustantaa vain 5€ ja alle 18-vuotiaat pääsevät museoon ilmaiseksi, vau! Liput suositellaan ostamaan etukäteen verkkokaupasta.

Näyttelyt. Museossa käynnissä olevat näyttelyt vaihtuvat muutamien kuukausien välein ja kannattaa tietenkin tsekata mikä näyttely on meneillään. Bill Violan näyttely on ollut Amos Rexissä jo pitkään ja loppuu nyt helmikuussa.

Bill Violan Yömessu, toinen osa kaksiosaisesta teoksesta. Nainen sytyttää kynttilöitä kirkossa

Itse pidän Amos Rexissä erityisesti siitä, että näyttelyt ovat melko lyhyitä ja niitä ehtii oikeasti tutkailla ja miettiä rauhassa eikä tule tunnetta, että ei jaksa käydä näyttelyä loppuun. Kiersimme näyttelyn alusta loppuun melko rauhassa ja meillä meni aikaa noin 1,5 tuntia.

Näyttelyihin tuo paljon syvyyttä myös niistä kootut infokirjaset, jotka selittävät taiteilijan ajatuksia teosten taustalla. Ainakin Bill Violan kohdalle ne olivat erittäin mielenkiintoisia. Näyttelyn keskeisiä teemoja ovat elämä, kuolema, hengellisyys ja itsetutkiskelu.

Treffiselfie

Sushibar+Wine

Kulttuurin jälkeen tietenkin syömään! Kun harvakseltaan jaksaa keskustaan asti lähteä, olisi aina kiva mennä kokeilemaan jotain uutta ravintolaa, mutta Sushibar+Wine on vaan niin hyvä sushipaikka ja sitä teki mieli, niin tällä kertaa vanha tuttu. Ravintola sijaitsee rautatieasemaa vastapäätä Makkaratalossa eli Citycenterissä. Nälkä oli jäätävä ja syötiin lopulta reilun 100€ edestä. Alun nälkäkiukkuun edamame-papuja ja pääruoaksi jaettavaksi pari sushilautasta. Drinkkini oli Yuzu sake-spritzer, mutta se ei mennyt jatkoon.

Jälkkäriksi nappasin kuplateen Qitea-paikasta, joka osui silmiini ohi kävellessä ja oli siis myös Citycenterissä. En tiennyt yhtään mitä täällä kannattaisi ottaa, eikä valinta ollut ehkä ihan nappi, mutta annan kuplateelle kyllä vielä toisenkin tilaisuuden! Osaako joku neuvoa kuplateen maailmoihin? Oletko maistanut?

Isot sushilautaset Sushibar+Wine-ravintolassa

Amos Rex oli treffikohteena erittäin onnistunut! Itselle tulee oikein hyvä mieli siitä, että tulee nautittua välillä vähän kulttuuria ja että treffi-ilta ei ole pelkästään se ravintolassa istuskelu. Pelkässä ravintolassa ei todellakaan ole mitään vikaa, mutta erityisen mukavaa on puuhailla jotain uutta yhdessä. ❤

Peiliselfie Amos Rexissä

AMOS REX

⌚ Ajallinen panostus n. 1,5 tuntia
💶 Rahallinen panostus 20€ + rafla
💸 Hinta-laatu 4/5
👨‍💼 Asiakaspalvelu 4/5
✨ Oheispalvelut 3/5
❤ Romanttisuus 3/5

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Marika / Matkalla Missä Milloinkin 27.2.2022 at 03:34

    Pidän tuota 20€ pääsymaksua melko hintavana etenkin, jos näyttelyt ovat pienehköjä. Luulisi tuon summan karsivan osan halukkaista vierailijoista pois. Museokortti tulee nopeasti edullisemmaksi, se on hyvä hankinta. Teidän treffi-ilta kuulosti oikein onnistuneelta ja hatunnosto sille, että tosiaan jaksoitte arkiviikon päätteeksi lähteä museokierrokselle.

    • Reply sielunruokaa 27.3.2022 at 11:01

      Kiitos kommentista! Ehkä itse käyn sen verran harvoin museossa että 20€ ei tunnu niin pahalta. Maksan mieluusti hyvästä näyttelystä vaikka se olisikin pieni kuin vähemmän isosta, joka on huono 🙂

    Leave a Reply