Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ähtäri – aktiivilomailijan aarrearkku

Erilaisia aktiviteetteja pullollaan oleva Ähtäri oli ihana viikonloppu getaway. Iso, moderni huvila, hyvää ravintolaruokaa, kaunis ilma, pienet lillumiset kylpylässä ja tietenkin seura. Rauhallinen ja luonnonläheinen lomapaikka!

Sattuneista syistä ei olla pystytty lukiokavereitteni kanssa nähdä muutamaan vuoteen koko porukalla. Lähdettiin alusta asti etsimään vähän astetta parempaa mökkiä kaikkien köyhien opiskelijabudjeteilla vietettyjen mökkireissujen jälkeen ja Ähtäristä löytyikin jotain arvollemme sopivaa. Täällä voi hyvin kuvitella olevansa Lapin laskettelukeskusten mökkialueella.

Hulppeat mökit ja talvinen maisema tuovat mieleen Levin

Ähtärin herättämät mielikuvat liittyvät monella varmasti eläinpuistoon ja pandoihin sekä  mahdollisesti Mesikämmen-hotelliin. Alueelle on kuitenkin rakennettu paljon uutta ja se tarjoaa erilaisia aktiviteetteja vuoden ympäri. Olin todella vaikuttunut paikasta!

Naava Resort ja Loiste-huvila

Naava Resort tarjoaa Ähtärissä vuokrattavaksi uudehkoja, korkealuokkaisia design-huviloita ja huoneistoja. Majoituksista on hulppeat näkymät Hankavedelle. Upea Naava Chalet, jossa huoneistot sijaitsevat, muistuttaa upeaa alppimajaa.

Loiste-mökin keittiö ja olohuone

Majoitumme paikan isoimmassa 170 neliöisessä huvilassa Loisteessa, johon majoittuu maksimissaan 10 henkilöä. Makuuhuoneita on 5, joista neljässä on oma kylpyhuone. Koko huvilan pääty on yhtä upeaa ikkunaa, joka avautuu järvelle päin. Olohuone ja keittiö ovat yhtä suurta tilaa, jossa on valtava huonekorkeus ja söpö pikku takka. Alakerrasta löytyy myös hieno lasiseinäinen sauna.

Loisteen alakerran makuuhuone

Alakerran makuuhuoneissa on isot maisemaikkunat, joista seurata auringon nousua.

Taloa kiertää iso terassi ja sieltä löytyy sohvaryhmää, grilliä ja myös ulkotakkaa. Visiittimme aikana mittari huitelee -20 asteessa, joten ulkotiloihin ei niin kovasti tule tutustuttua. Valitettavasti Loiste-huvilaan ei kuulu ulkoporeallasta, osassa huviloista sellainenkin näkyy terassilla. Kaikissa Naava Resortin kohteissa taitaa myös olla lemmikit kielletty.

Loiste mökin pieni söpö takka

Ravintola Kiulu

Kun ryhmärämä oli valunut paikalle ympäri Suomea, päätettiin lähteä ravintolaan. Olimme menossa Hotelli Mesikämmenen yhteydessä olevaan ravintolaan, mutta alueelle oli avattu hiljattain myös uusi ravintola ja päätettiinkin lähteä testaamaan se! Mesikämmenessä olisi ollut tarjolla mielenkiintoiset ja melko edulliset maistelumenut, mutta uutuuden viehätys vei voiton.

Ravintola Kiulun kauniit annokset

Tostada ”Hankafornia”, chilimajoneesi rapusalaatti, falafel & hummus

Saunaravintola Kiulu sijaitsee aivan Mesikämmenen vieressä, kävelyetäisyydellä huviloista. Menu on Tomi Björckin käsialaa. Paikka on hyvin Helsingin Löylyn tyylinen. Myös Kiulusta löytyy saunat ja upea iso terassi järvinäkymällä. Saunaravintolan yhteydessä toimii myös turvespa. Jäin käsitykseen, että talvella ei avantomahdollisuutta ole, muuten olisin ainakin itse ollut todella kiinnostunut saunomisesta!

8 hengen seurueemme mahtuu hyvin ravintolaan ilman pöytävarausta. Menu on sisällöltään erittäin mielenkiintoinen, mutta jäämme kaipaamaan pientä opastusta annoksien kokoon liittyen. Kaikki ruoat ovat kuitenkin maittavia ja palvelu hyvää!

Ähtärin aktiviteetteja

Uskaltaudumme lopulta ulos rajuun pakkaseen, sillä ilma on kaunis ja aurinkoinen. Reippailemme hieman järven ympärillä ja ihastelemme valoa. Järvellä voi kesäisin tietenkin uida ja kalastella tai vuokrata vaikkapa kajakin, sup-laudan tai vesijetin. Kesäaktiviteetteja löytyy myös padelin ja golffin merkeissä.

Aivan lähistöltä lähtee useampia kävelyreittejä ja erilaisia luontopolkuja. Osa niistä on tällä hetkellä hiihtolatuina ja nekin menevät aivan mökkien vierestä. Hotelli Mesikämmenen pihasta löytyy fatbikeja vuokrattavaksi ja siellä sijaitsee myös keilahalli.

Iltapäivällä lähdemme muutaman kaverin kanssa Ähtärin kylpylään. Aikuisen lippu maksaa vain 6€. Kylpylä sijaitsee Hotelli Mesikämmenen alakerrassa. Ruuhkaa täällä ei ole, mutta kylpylä on melko uimahallimainen. Joku muu kuin loisteputkivalaistus toisi kivasti tunnelmaa. Täältä löytyy kuitenkin iso allas, poreallas ja vielä erillinen hieronta/jumppa-allas, jossa vedämmekin vartin vesijumpan. Jumppatarjonta on kattava ja mieluisan voi valita itse altaan vieressä olevasta ruudusta. Saunoja on miesten ja naisten pukuhuoneissa yhdet sekä uimahallin puolella yksi, ilmeisesti vuokrakäytössä oleva sauna. Siitä voisi helposti tehdä unisex-saunan, niin myös pariskunnat pääsisivät yhdessä saunomaan.

Kävelyllä Hankaveden ympärystössä Ähtärissä

Se tunnetuin aktiviteetti ja nähtävyys Ähtärissä on tietenkin eläinpuisto ja sen suloiset pandat Lumi ja Pyry. Jos en olisi jo nähnyt pandoja, olisin varmasti suunnannut tänne!

Ähtäri Zoo panda aterioimassa

Pandatalossa toukokuussa 2018

Aiemmilla reissuilla on myös tullut testattua seikkailupuisto Flowpark, jossa olemme käyneet tyky-päivää viettämässä. Erittäin hauskaa ja urheilullista!

Sisko seikkailemassa Flowparkissa Ähtärissä

Flowparkissa tykyilemässä kesäkuussa 2017

Odotukset Ähtäristä eivät olleet kummoiset tullessamme, olimmehan tulleet ensisijaisesti viettämään aikaa porukalla nauttien ruoasta, juomasta ja seurasta, sijainnista viis. Ähtäri pääse kuitenkin yllättämään erittäin positiivisesti, voisin todellakin kuvitella tulevani tänne uudelleen! Veikkaan, että erityisesti lapsiperheet viihtyvät täällä kunnon aktiviteettilomalla. 😎

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Jenny 10.12.2021 at 20:06

    Ihanan näköinen majootuspaikka 😍

    • Reply sielunruokaa 12.12.2021 at 17:20

      No tämä oli! 😍

    Leave a Reply