Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hotel Indigon ja Brödin kattava aamiainen

Hotel Indigo – Staycation Helsingissä

Lähdimme testaamaan uudehkoa matkailuvillitystä eli staycationia Helsinkiin. Juuri Suomen johtavaksi boutique hotelliksi valittu Hotel Indigo ei harmiksemme lunastunut odotuksiamme kaikilta osin, mutta lähimatkailukonsepti sen sijaan oli vielä enemmän kuin osasimme odottaa ja saimme ihanan rentoutumisen keskelle Suomen syksyn harmautta.

Mikä on boutique hotelli?

Boutique hotelli on yleensä pieni, uniikki ja persoonallinen hotelli, jossa on hyvä tunnelma ja tyylikäs sisustus. Itse ainakin odotan boutique hotellin tarjoavan jotain ekstraa tavalliseen hotelliin verrattuna, sillä usein huonehinnatkaan eivät näissä hotelleissa ole kaikista alhaisimmat. Myös asiakaspalvelun ote boutique hotelleissa on usein persoonallinen ja välitön.

Laura ja Ville matkalla ravintolaan

Yövyimme Hotel Indigossa lokakuussa 2021 ja se valikoitui staycation-hotelliksemme sen juuri voittaman Finland’s Leading Boutique Hotel -palkinnon vuoksi. Tämä oli jo kolmas kerta, kun kyseinen hotelli saa tämän palkinnon. Odotukset olivat siis melko korkealla ja harmikseni en ollut täysin tyytyväinen hotellin tasoon. Meillä oli kuitenkin niin ihana koiravapaa viikonloppu täällä, että halusin suositella hotellia ja erityisesti staycation-konseptia.

Hotellivalintaamme vaikutti tietenkin osaltaan myös hinta. Tein varauksen tyypillisesti viime tipassa, joten mitään tarjouksia ei päästy hyödyntämään. Katselin hieman eri hintoja hotelleista, joissa haluaisin vierailla: Clarion Helsinki maksoi 145€, Lapland Hotels 242€ ja Valo 124€. Hotel Indigon hinta oli 119€. Kun huomasin, että aamiainen ei kuulunut hintaan, meinasi valinta kallistua johonkin muuhun, mutta aamiaisenkin kera hotelli oli edullisempien joukossa, hintaan 145€.

Pisteet isosta telkkarista ja chromecastista

Hotel Indigon sijainti

Hotel Indigon parasta valttia on ehdottomasti mieletön sijainti Helsingin ytimessä, Bulevardilla, Punavuoressa. Vieressä on yltäkylläinen määrä ravintoloita ja esimerkiksi Helsinki Design Districtin kauppoja ja tapahtumia. Mitä tahansa haluatkin Helsingissä nähdä ja kokea, onnistuu se todennäköisesti melko hyvin tästä sijainnista. Jos haluaa keskittyä rentoutumiseen, ei todellakaan tarvitse poistua hotellista muutamaa korttelia kauemmas, löytääkseen jo merimaiseman, ravintoloita ja kauniita putiikkeja. Myöskään hotellin asiakaspalvelussa ei todellakaan ole moitteen sijaa ja se onkin yksi Hotel Indigon panostuksen kohteista.

Indigon persoonalliset huoneet

Sen sijaan kehuttuja persoonallisia huoneita jään kyllä kaipaamaan. Kuvailisin sisustusta yksinkertaisesti tylsäksi. Huoneessa ei ole mitään sisustuksellisesti spesiaalia ja värimaailmakaan ei puhuttele. Ikkunoista näkyy vastapäinen talo. Vessan ovessa ei ole lukkoa, erikoista? Koska suunnittelemme viettämämme illan syöden ja sängyillä makoillen, saa chromecast, eli mahdollisuus streamata puhelimesta suoraan suureen telkkariin, meidät iloisiksi. Huone on myös hiljainen eikä meillä itseasiassa tule tarvetta säätää lämmitystä/ilmastointia, joten homma selkeästi toimii silloin, kun sitä ei huomaa.

Hotel Indigon väritön ja harmaa sisustus jätti kylmäksi

Onko tämä sisustus jonkun mielestä persoonallinen ja uniikki?

Heti hotelliin saavuttuamme lähdemme ruokailemaan Hill’s Dumblings-ravintolaan muutaman korttelin päähän. Ruoka on taivaallista. Paluumatkalla haemme legendaarisesta Kahvila Ekbergistä pienet herkut hotellihuoneessa syötäviksi. Sänkyyn on ihana kömpiä mussuttamaan herkkuja. Sänky huoneessa onkin ihanan korkea ja pehmeä, peitot ja tyynyt massiiviset. Hotellilakanoihin pujahtamisen autuus, pitkästä aikaa!

Illallinen Ravintola Brödissä

Päätämme illallistaa hotellin alakerrassa sijaitsevassa Ravintola Brödissä. Ravintola toimii yhdessä hotellin kanssa, sillä esimerkiksi aamiainen tarjoillaan täällä, joten haluan testata sitä. Ravintolassa on kyseisenä iltana iso seurue, joka onneksemme lopettelee jo ruokailuaan meidän saapuessamme. Meillä ei tietenkään ole mitään isoja seurueita vastaan, mutta pian saapumisemme jälkeen alkava virsien laulaminen, ei varsinaisesti kuulu ideaali ravintolailtamme sisältöön.

Ravintola Brödin makoisa kasvisruoka bataateilla ja fetalla

Ravintola on melko kolkon oloinen, kun iso osa pöydistä on vedetty yhteen seuruetta varten. Saamme Villen kanssa pöydäksi keittiön oven vierestä ihan liian ison pyöreän pöydän, jonka yli saamme huudella. Näkymistä ei ole tietoakaan, sillä ikkunoista näkee vain sisäpihalle. Baarin puolella ravintolaa on mahdollisuus istua myös isojen ikkunoiden ääressä katsellen Bulevardille, mikä varmasti luo ihan erilaisen fiiliksen ruokailuun. Bröd ravintolassa onneksi myös asiakaspalvelu on oikein hyvää ja ruokakin meille maistuu. Täysillä mahoilla on mahtava pyöriä suoraan hotellihuoneen muhkeaan sänkyyn.

Testaamassa hotellin ravintolaa, ravintola Brödiä

Pitkästä aikaa huulipunaa!

Hotel Indigo aamiainen @Ravintola Bröd

Kauhistelemme pitkin iltaa melko hintavaa aamiaista ja sitä miten paljon meidän täytyy syödä, että saadaan rahoille vastinetta. Hotellin aamiainen maksaa siis 29€ henkilö. Kunnes jossain kohtaa huomaan, että hotellihuonehan maksoi 145€ aamiaisen kera ja huone ilman aamiaista oli 119€. Eli aamiaisen hinnaksi hotellissa yöpyessä jäi hintaa 26€ kahdelta henkilöltä. Erittäin kohtuullinen siis.

Aamiainen oli sunnuntaina auki muistaakseni klo 8-11. Meitä varoiteltiin, että viimeinen tunti voi olla hieman ruuhkainen ja minua jo huoletti, millainen tungos aamiaisella onkaan. Tämä taitaa olla pienen boutique hotellin etuja: koska huoneita ja sitä myöden vieraita ei ole hirveästi, on myös aamupala ihanan rauhallinen, ei siis ruuhkasta tietoakaan.

Runsas ja kattava aamiaisbuffet Hotelli Indigossa

Ville mielissään, kun haluan kuvata. Taas.

Tiedän, että olemme vähemmistössä, kun emme juo kahvia, mutta kyllä ilahduttaa, kun saa pitkästä listasta valita tee-laadun, joka tuodaan pöytään ihanassa pienessä pannussa. Muita meikäläiselle maistuvia yksityiskohtia on ainakin tuorepuristettu (otaksun) appelsiinimehu, lohi, juustot, ananas, erilaiset nakit, sienet ja kattava määrä puuron höysteitä! Jälkiruokapöytään kuuluu tietenkin nutella. Sen sijaan pekonit ovat pettymys. Kaiken kaikkiaan erittäin laadukas ja runsas aamiainen. Myös rauhallinen, sillä paikalla ei ole yhtään lapsia. Ehkä lasten kanssa ei tullakaan boutique hotelleihin? Ehdoton plussa.

Staycation hotellissa

Erityisesti nyt pandemian aikaan, staycation-lomat ovat trendanneet Suomessa. Termi viittaa lomaan, jolloin ei lähdetä kauas, vaan lähimatkaillaan esimerkiksi omassa asuinkaupungissa. Lukemani perusteella konseptiin kuuluu usein myös kaupunkiin tutustuminen, mutta meille sopivampi versio tästä tuntuisi olevan, että: we also stay in, eli ei juuri poistuta hotellista muutakuin syömään. 😁

Rehellisesti sanottuna Ville ei välttämättä ole aina niin innosta piukeena, kuin minä itse, kun puhutaan hotelliöistä ja aamiaisesta. Sen takia olin erityisen onnellinen, kun Ville tuntui nauttivan meidän viikonloppu getawaysta myös kovasti! Hämmästeltiin molemmat, miten hyvin päästiin lomamoodiin ja miten rentoutuneita oltiin. Oon aika varma, että saan Villen houkuteltua toistekin mukaan! Tämä oli kuitenkin myös meidän yhteinen synttärilahja toisillemme, niin ihan kiva, ettei mennyt ihan saveen.

Köllimässä hotellin lakanoissa

⌚ Ajallinen panostus n. 20 tuntia
💶 Rahallinen panostus 145€ + ruokailut
💸 Hinta-laatu 3/5
👨‍💼 Asiakaspalvelu 5/5
✨ Oheispalvelut 4/5
❤ Romanttisuus 4/5

Extravinkki! Mene nauttimaan hotelliyöstä kellojen siirron aikaan lokakuun viimeisenä viikonloppuna ja saat ilmaisen lisätunnin aamuun ennen check-outtia!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply