Suomen suurin matkablogiyhteisö
Tunnelmallinen Flamingo Spa ylitti odotukset

Flamingo Spa – aikuisten kylpylä Vantaalla

Flamingo Spa – aikuisten kylpylä Vantaalla on kätketty helmi aivan kotihoodeillamme. Kylpylä hurmaa tunnelmallaan ja monipuolisuudellaan. Täältä löytyy jopa 8 saunaa, 3 allasta ja muutenkin hulppeat, tilavat puitteet. Tyystin lapsivapaa, tunnelmallinen keidas hurmaa meidät täysin. 

Pari ystävääni on kehunut Flamingo Spata yllättävän kivaksi kylpyläksi, mutta olen suhtautunut väitteeseen skeptisesti, mielessäni mielikuva vesipuistossa riehuvista lapsista, jotka huutavat, juoksevat ja räiskivät vettä päälle. Jälkikäteen totean paikan täydelliseksi valinnaksi romanttisille treffeille ja meidän lisäksi paikalla onkin pääasiassa vain muita pariskuntia. ❤ Viikonloppuisin meno on ilmeisesti hieman villimpää ja suunnittelemmekin heti Villen kanssa, että tänne voisi tulla kaveripariskuntien kanssa viettämään iltaa.

Flamingo Spa sisäänkäynti

Sijainti. Flamingo Spa sijaitsee Vantaalla kauppakeskus Jumbon yhteydessä, osoitteessa Tasetie 8. Ilmaista parkkihallitilaa on runsaasti.

Aukiolo. K18 puoli on auki sunnuntaista torstaihin 10-21. Viikonloppuiltoina, perjantaina ja lauantaina, kylpylä sulkeutuu klo 22. Uintiaika on mukava 4 tuntia. Kohti suihkua ja pukuhuonetta on lähdettävä 30 min ennen sulkemista.

Hinta. Aikuisten kylpylään pääsee hiljaisimpina aikoina, eli sunnuntaista torstaihin, hintaan 29€ ja muina aikoina hintaan 39€. Vieläkin halvemmalla pääset, jos ostat lippusi etukäteen verkkokaupasta. Tällöin hinta hiljaisimpina päivinä on vain 25€. Lippu oikeuttaa myös pääsyyn vesipuiston puolelle. Hinta ei sisällä pyyhettä tai kylpytakkia.

Flamingo Span kolkohko pukuhuone

Ostaessamme lippuja kylpylään, jäin hieman kaipailemaan asiakaspalvelusta tietoja siitä miten kylpylässä toimitaan. Olisi esimerkiksi ollut ihan mukava tietää, mistä itse kylpylään mennään. En ollut ainoa, joka oli hukassa naisten pukuhuoneessa, kun ei löytänyt aikuisten puolen ovea eikä kylttejä mistään. Villekin eksyi miesten puolelta vesipuistoon ja tuli sitä kautta, eikä löydetty toisiamme ekaan varttiin. 😂 En tykkää saunoa piilarit silmissä, kun ne kuivuvat, niin on vielä erityisen haastavaa löytää toista hämyisessä kylpylässä puolisokeana.

Pukuhuoneen tunnelma ei todellakaan vielä viestinyt siitä yllättävän kivasta kylpylästä, josta kaverini olivat kertoneet. Kolkko pieni alue samaa pukuhuonetyyliä kuin vesipuiston puolella, oli rajattu sauna- ja hoitolamaailman asiakkaille. Vessaa ei myöskään ollut tilassa.

Aikuisten kylpylän sisäänkäynti on hieman piilossa ja paras vinkki sen löytymiseen on tulla ikäänkuin ulos pukuhuoneista.

Heti kylpylän ovesta sisäänastuessani tunnelma tekee toivotun täyskäännöksen. Uimahallimaisesta koleasta pukuhuoneesta astutaan hämyiseen ja tunnelmalliseen rauhallisuuteen, joka johdattaa kohti kylpylää. Käytävää jatkuu melko pitkästi. Ensin sen varrella ovat hoitohuoneet ja niiden jälkeen itse kylpylä.

Flamingo aikuisten kylpyjen kaunista tunnelmaa

Flamingo Spa on mielettömän kokoinen kylpylämaailma, jonka iso lämminvesiallas aukeaa heti pukuhuoneilta tultaessa. Jäämme aluksi istuskelemaan tähän matalaan, ihanan lämpimään altaaseen, ja ihmettelemään mitä kaikkea paikasta löytyykään. Sunnuntai iltana kylpylä on täydellisen hiljainen. Katselemme ihmeissämme mistä kaikista koloista ihmisiä putkahtelee ja lähdemme tutkimaan. Vielä parin ensimmäisen tunnin jälkeenkin löydämme paikkoja ja saunoja, missä emme ole vielä käyneet.

Aikuisten kylpylän iso lämminvesiallas

Isossa mineraalialtaassa on syvempää vettä ja ihanaa vedenalaista musiikkia. Täältä löytyy myös muutama porepeti, erilaiset poreet olivat ehkä ainoa asia mitä jäin kaipaamaan lisää. Saunoja löytyy ihan kaikkeen makuun, osassa saunoista saamme olla yksin. Myös avanto kylmävesialtaan vierestä löytyy lopulta täydellisen kuuma sauna, se on vain hieman vaikea huomata. Yhdessä saunoista voi tehdä ohjatun joogaohjelman.

Baaritiskejä on kaksi ja pöytiä ja tuoleja myös iso määrä tyhjillään, mikä kielii kylpylän viikonlopun suosiosta. Muiden kommenttien perusteella viikonloppuisin ja loma-aikaan paikka taitaakin olla melko ruuhkainen. Toivotaan, että koronankin jälkeen kylpyaikarajoitus pysyy ja myös väkimäärää rajoitetaan, tällaiseen paikkaan ei kyllä liika tungos sovi, vaikka tilaa hyvin onkin.

Onneksi edes kylpylän käytävillä on hyvät opasteet

Flamingo Spassa pystyy myös juoda ja ruokailla ja täältä voi varata erilaisia hemmotteluhoitoja. Hieman matalamman budjetin hoitoja on esimerkiksi suolakuorinta ja jalkakylpy, jotka voi ostaa pienellä rahalla ja toteuttaa itse vaikkapa kumppanilleen. Ihana idea. Rakastun myös altaan reunalla oleviin lämpöpeteihin, joissa loikoilemme juomassa smoothiet.

Pieni miinus ihanan illan lopetukseen tulee, kun kaiuttimista kajahtaa kello 20:30, että kylpylä sulkeutuu. Olin  ajatellut, että lähdetään siinä kohtaa peseytymään kivoihin kylpylän suihkuihin, mutta meidät ohjataankin poistumaan kylpylän puolelta, kohti koleata vesipuistoa ja sen lapsia ja kiukkuisia aikuisia täynnä olevia suihkutiloja. Ensi kerralla tiedetään tämä, mutta olisipa mahtavaa jos pesutoimet voisi hoitaa kylpylän puolella, vaikka altaista ja saunoista pitäisikin jo poistua.

Flamingo Spa todellakin ylitti kaikki meidän odotukset ja tullaan ehdottomasti uudelleen! Tunnelma kylpylässä oli autuaan rento, kiireetön ja seesteinen. 💕

Flamingo Spassa kuvaaminen on sallittua vain henkilökunnan luvalla ja nappasin muutaman nopean kuvan altaista kylpylän sulkeuduttua. Ville halusi väkisin kuvaan 😉

⌚ Ajallinen panostus n. 3 tuntia
💶 Rahallinen panostus 58€ + smoothiet
💸 Hinta-laatu 4/5
👨‍💼 Asiakaspalvelu 3/5
✨ Oheispalvelut 5/5
❤ Romanttisuus 5/5

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 6.11.2021 at 12:39

    Yllätyin! Minä en yleensä kovinkaan paljoa kylpylöissä viihdy, mutta tämä kyllä kuulosti todella kivalta. Ei ihan vieressä ole, mutta alle tunnin ajomatkan päässä kuitenkin. Pitääpä laittaa harkintaan, enpä olisi ohi mennessä uskonut, että on noinkin kiva paikka. Tosin kaverini kertoi taannoin myös, että olivat pitäneet paikasta.

    • Reply sielunruokaa 10.11.2021 at 10:30

      Täysin samanlaiset ajatukset oli etukäteen ja todellakin yllätyttiin positiivisesti! Ainoa mitä vielä jälkikäteen olen muutamalta kaverilta kuullut, että välillä paikka on ikävän ruuhkainen ja joutuu vähän etsimään missä saunassa olisi tilaa. Meillä ei tosiaan ollut yhtään tätä ongelmaa, vaan saatiin olla jopa monessa saunassa kaksistaan.

    Leave a Reply