Suomen suurin matkablogiyhteisö
Pykeijan siluetti pieneltä mäeltä

Kooste kuluista Pohjois-Norjan road tripiltä

Mitäs se reissaaminen pohjoisessa maksaa? Kauan toivottu ja kovasti kyselty kooste Pohjois-Norjan road tripin kuluista on täällä! Vieläkö suunnitelmissa on lähteä ensi vuonna lähimatkalle? Tästä meidän reissun kulut avuksi budjetointiin (jos sitä haluaa harrastaa 😁).

  • KESTO: 8 päivää, 7 yötä
  • AJANKOHTA: Heinäkuu
  • MATKUSTAJAT: 2 aikuista ja koira

Auto ja polttoaineet

Upean, Mörssäriksi nimetyn, pakumme saimme lainaan ilmaiseksi. Tämä oli minun kolmas road trippini yrityksemme autolla ja alan olla tässä kohtaa aika varma, että asuntoautoelämä voisi olla minua varten. Dieselit autoon maksoimme tietenkin itse. Reissun aikana ajomatkaa kertyi n. 3 100 kilometriä ja polttoainetta niihin kului 390 € edestä. Pohjoiseen päin mentäessä muutenkin kohtuullisen korkeat polttoainehinnat nousevat entisestään.

Polttoaineet: 390,00 €

Roadtrip lainapaku Mörssäri

Majoitus

Yövyimme autossamme erilaisissa puskaparkeissa, eli ilmaiseksi tien sivussa ilman mitään palveluita, kolme yötä. Myös yhtenä yötä majoituimme Villen siskon luona Jyväskylässä. Meillä oli pakun perällä muhkeat peitot ja kunnon joustinpatja sänkynä. Vaikka Mörssärissä oli hyvä nukkua ja olla, joka toinen ilta halusimme kuitenkin myös peseytyä, joten majoituimme erilaisissa campingeissa.

Ylitettyämme rajan Norjaan, yövyimme Kaarasjoella mökkimajoituksessa, koska futiksen finaali oli nähtävä. Tämä majoitus oli makuumme vähän kallis, mutta valinnanvaraa ei hirveästi ollut. Yö mökissä, johon olisi majoittunut ainakin 4 ihmistä lisäksemme, maksoi 100 €.

Camping-majoituksesta nautimme Pykeijassa 30 € hintaan, ja viimeisen kerran lasketellessamme etelään, Simon campingissa 20 € hintaan.

Majoitus: 150,00 €

Evästauolla roadtripillä

Ruoka ja ravintolat

Mörssäri-pakussa meillä oli pieni jääkaappi, jossa oli mukana aamupalatarvikkeet ja alkumatkasta myös jotain proteiinia. Jääkaappi pysyi päällä vaan ajojen aikana, joten mitään kovin herkästi pilaantuvaa siellä ei paria ensimmäistä päivää kauempaa uskaltanut pitää. Söimme kuitenkin aika paljon retkikeittimellä valmistettavia ruokia, jotka ovat suht edullisia.

Ruokaa ostettiin aluksi Rovaniemen Prismasta n. 100 eurolla ja nämä hankinnat riittivätkin melkein koko reissun. Pikaruokaloissa söimme kolme kertaa ja niihin meni yhteensä 55 €. Muihin satunnaisiin huoltoasemiin, kahviloihin tai kauppareissuihin meni yhteensä 59 €.

Kunnon ravintolaruokaa nautimme Vuoreijan Thai-ravintolassa 35 eurolla ja mielettömässä Pykeijan Bistrossa, jossa ei oikein voi olla käymättä, kun sinne asti pääsee. Kuningasrapuja nautimme ravintolassa 105 eurolla.

Ruoka: 354,00 €

Pohjoisen poro Näätämön K-ruokakaupan edustalla

Muut kulut

Kauppareissujen kuiteissa saattaa olla muutamia tähän kategoriaan kuuluvia summia, mutta hämmästyin itsekin miten vähän muuta rahaa reissussa meni. Kaikki ihastelemamme luontokohteet olivat ilmaisia. ❤ Villellä meni kalastuslupiin yhteisten kulujen lisäksi arviolta muutama satanen. Jostakin jäätävästä lohisaaliista olisin voinut maksaa myös osuutta luvista, mutta jäin ikävä kyllä niin sanotusti kuivin suin. Ainoat muut kulut olivat siis Pykeijan jäämeren sauna (kallis, mutta ihana kokemus!) 60 € ja hyttysmyrkyt 20 €.

Muut: 80,00 €

Tana Bru sillan kupeessa Norjassa

Kulut yhteensä

  • Auto: ilmainen
  • Polttoaineet: 390,00 €
  • Majoitus: 150,00 €
  • Ruoka: 354,00 €
  • Muut: 80,00 €

YHTEENSÄ: 974,00 €, eli 487 € per pää

Jos olisi ajatellut yrittävänsä säästellä hieman, niin se 100€ ravintolakäynti ja 100€ mökkimajoitus olisi kumpikin voitu jättää väliin ja säästää aika iso siivu. Toisaalta säästettiin jo auton vuokrassa niin paljon, että joka tapauksessa loma oli melko edullinen.  Varsinkin etelän reissuihin verratessa lentoihin ja hotelleihin saa kyllä menemään heti reilusti enemmän. Koirasta ei myöskään road tripillä ollut mitään lisäkuluja, Möhkö pakkasi eväät mukaan jo kotona.

Cafe Harianna ja perinteikäs lakkalettu Lapissa

Reissubudjetointi ja kulujen jakaminen

Meillä ei ollut varsinaista reissubudjettia mietittynä ennen road trippiä. Tämä on osa Villen ”ei suunnitella mitään, mennään sinne mihin mieli tekee”-lomamoodia, joka ylisuorittavalle luonteelleni on oikein hyvä harjoitus. Tiesimme kuitenkin, että suurin kuluerä tulisi olemaan ruoka ja polttoaine. Meillä oli yhteistä käteistä säästössä n. 150 euroa, joka päätettiin käyttää reissulla ja etukäteen olimme sopineet, että jos se sopii matkalle, niin yöpyisimme lasi-iglussa ja se olisikin ollut vielä yksi isohko kuluerä.

Meillä on Villen kanssa reissuilla (ja arjessa) käytössä erittäin näppärä WeShare-sovellus kaikkien kulujen jakamiseen. Sovellukseen syötetään kaikki kustannukset ja se laskee koko ajan loppusummaa siitä, kumpiko on kummalle velkaa. Tämä vapauttaa meidät lähestulkoon kaikelta raha-asioiden miettimiseltä ja sen laskemiselta, kuka on velkaa mitäkin ja mistäkin tai kuka maksoi viimeksi. Meillä voi mennä vaikka kokonainen päivä, että toinen maksaa kaiken, esim. ruoat, huoltoasemakäynnit, majoituksen ja toinen voi ottaa rennosti. Aina välillä katsotaan sovelluksesta, miltä loppusaldo näyttää, eli kumpiko on velkaa toiselle ja näin ollen seuraavaksi on hänen maksuvuoronsa.

Vielä kätevämpi sovellus on silloin, kun reissulla on 4-5 osallistujaa. WeSharessa pystyy osoittamaan tiettyjä kuluja vain tietyille henkilöille, esim. jos koko seurue ei nauti viinipullosta, ja reissun päätyttyä sieltä saa automaattisesti vietyä maksutapahtumat Mobilepayhin. Maksut lähtevät oikeilla summilla oikeille henkilöille ilman sen suurempia laskutoimituksia. Niin näppärää!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply