Meidän nykyinen Espanjan koti

Tän viiden kuukauden aikana, jonka oon täällä Aurinkorannikolla viettänyt, oon ehtinyt asumaan jo kahdessa eri kaupungissa ja kahdessa eri osoitteessa. Ensimmäistä kotia esittelin jo aiemmin syksyllä täällä ja nyt olisi vuorossa tämä toinen. Molemmista olen tykännyt todella paljon, mutta täytyy myöntää tän nykyisen vievän ehkä kuitenkin vielä pidemmän korren. Ehdottomasti suurin ero on nykyisen kotimme sijainti, ihan Fuengirolan keskustassa, verrattuna Benalmadenan Torrequebradaan. Sanotaanko näin, että siellä sai ainakin olla rauhassa. Nautin kuitenkin tällä hetkellä siitä, että kaikki päivittäin ja viikottain tarvittava on lyhyen kävelymatkan päässä.

Sen pidemmittä puheitta pääsette kurkistamaan muutaman kuvan avulla, miltä meidän nykyisessä Espanjan kodissa näyttää. Muutimme tänne joulukuun alussa ja olen viihtynyt tämän ensimmäisen kuukauden todella hyvin. Tämä on koti isolla K:lla.
IMG_3698 IMG_3705 IMG_3715 IMG_3712 IMG_3718 IMG_3719 IMG_3727 IMG_3733 IMG_3729 IMG_3695 IMG_3686 IMG_3688 IMG_3669 IMG_3680 IMG_3676Faktoista sen verran, että asunnossamme on 3 makuuhuonetta, 2 kylpyhuonetta, keittiö, olohuoneen ja ruokailutilan yhdistelmä, eteinen ja ”kodinhoitonurkkaus”, sekä yhden ison parvekkeen lisäksi kaksi pienempää parveketta. Asunto on valmiiksi kalustettu, emmekä ole loppujen lopuksi paljoa tänne omia kalusteita tuoneet. Asunto on ilta-auringon puolella, eli aurinko paistaa parvekkeille noin keskipäivästä aina auringonlaskuun asti. Hyviä kuvia oli osittain vähän vaikea saada oman objektiivini takia, mutta eiköhän näistä vähän saa selvää.

Cordoba – Miltä se näytti minun linssin läpi?

Lähdettiin tuossa yhtenä aamuna parin tunnin ajomatkan päässä olevaan Cordobaan viettämään päivää ja tutustumaan kaupunkiin. Viiden, kaupungissa kuljeskeluun käytetyn, tunnin aikana tuli nähtyä jälleen monia kauniita vanhankaupungin katuja ja rakennuksia, sekä imettyä energiaa tällaisesta perinteisestä espanjalaisesta kulttuurista. Nautittiin myös mainiosta ilmasta – aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, mutta lämpötila oli silti tammikuulle sopivan kirpakka. Miltä se Cordoba sitten mun silmään näytti? Alla lopputulos ja olisi ihanaa palata kyseiseen kaupunkiin vielä vaikka kesällä. Meidän edellinen pikavisiitti aiemmin syksyllä sai vähän ikävän käänteen, mutta nyt kaikki sujui paremmin kun hyvin!
IMG_3750 IMG_3754 IMG_3791 IMG_3795 IMG_3811 IMG_3843 IMG_3855 IMG_3865 IMG_3972 IMG_4007 IMG_4030 IMG_4044

Tapahtui viikonlopun aikana

Taas kerran olis luvassa kuulumisien päivitystä puhelinräpsykollaasien muodossa. Tiedän, että nää ei oo laadullisesti sitä parasta, tai lähelläkään sitä, mutta mennyt viikonloppu oli sen verran mukava ja tapahtumarikas, että halusin kertoa siitä täälläkin puolella pikkusen.

2014-12-2211 (1024x819) (1000x800)Perjantaina fiilistelin alkanutta joululomaani. Mun työt siis loppui ja tällä hetkellä oon päivisinkin ns vapaa tekemään muita juttuja. Blogikin voi mahdollisesti herätä eloon tän johdosta, sillä nyt mulla on pikkusen enemmän aikaa käytettävissä koneella olemiseen. Kuluneen kuukauden aikana kun ei tullut vietettyä edes kotona hirveesti aikaa. Niin ja takaisin aiheeseen. Kävin hoitelemassa päivän aikana muutamia juttuja ja nautin ihan mahtavasta säästä!

Heh heh, meikäläinen päätyi sitten suomalaiseen paikallislehteen. Tutustuin kyseiseen toimittajaan töiden kautta ja hän oli innoissaan mun nykyisestä elämäntilanteesta. Hän halusi ehdottomasti tehdä jutun Fuengirolassa asuvasta suomalaisesta, joka on löytänyt tiensä paikalliseen urheiluseuraan ja joukkueeseen. En oo tainnut täällä kertoa tuota tapahtumasarjaa, mutta sekin on luettavissa kyseisestä jutusta. Lehden nettiversio löytyy täältä ja haastattelu löytyy sivuilta 16-17.

Viestittelin pitkästä aikaa kuulumisista kaverin kanssa, joka lähetteli mulle loskaisia ja harmaita maisemakuvia Suomesta. Lähetin vastauksena kuvan mun kotimatkalta. Ai haluaisinko vaihtaa tän sinne Suomen tilanteeseen? Ei varmasti tarvii miettiä vastausta moneen kertaan.

Perjantai-iltana oli taas tuttuun tapaan parit treenit. Eka pelattiin harjotuspeli Malagalaista joukkuetta vastaan ja myöhemmin jatkettiin normaaleilla treeneillä. Treenien jälkeen pitikin kiirehtiä kovalla vauhdilla kotiin suihkuun (ehdin olla kotona ehkä 30 min ja silti ehdin hyvin laittautumaan, haha), koska meillä oli vuoden päätös lentisseuran kanssa. Kiirehtiminen oli loppujen lopuks ihan turhaa, koska paikallisten mielestä ”nähdään ravintolassa 9 tai vähän ennen” tarkoittaa sitä, että paikalle on ihan normaalia saapua vasta 10 jälkeen. Se kuitenkin kuuluu tähän kulttuuriin ja ilta oli tosi mukava. Syötiin siis isolla, lähes 30 hengen porukalla eräässä ravintolassa, minkä jälkeen jatkettiin osan kanssa keskustan yöhön.

2014-12-22 (1000x800)No vielä sitä dinneriä. Ihan mahtavaa, että oon saanut tutustua näihin ihmisiin.

Päädyttiin siis osan seuran ”senioreiden” kanssa Fuengirolan yöhön ja vitsit oli kyllä hauskaa. Pääsin vihdoin yöelämään kunnolla paikallisten kanssa – muita ulkomaalaisia mun ja ranskalaisen Lauralien lisäksi ei tainnut montaa kappaletta olla. Espanjalaista musiikkia sävytti välillä itsellekin tutut tanssibiisit, ja nimenomaan tanssittiin ja pidettiin hauskaa täpötäydessä baarissa monta tuntia. Ilta venyi siis odotettua pidemmäksi ja lähdin itsekin vähän kesken kaiken (neljän aikaan) jo kotiin ja onnellisena tyttönä nukkumaan.

Lauantaina olikin sitten uusi juhlapäivä. Ollaan vihdoin saatu tämä meidän koti valmiiksi ja sen kunniaksi vietettiin tupareita parin tuttava perheen voimin. Kollaasin kolmas räpsy on oikeastaan ainoa, jota otin koko illan aikana, mutta ei voi mitään. Meillä oli tarjolla mm. uunissa valmistettuja lämppäreitä ciabatasta, joulutorttuja, juustoja, piparkakkuja, glögijuustojakakkua sekä viiniä. Iltaa jatkettiin vähän nuoremmassa seurassa suomalaisten omistamassa, mutta vielä virallista aukaisemistaan odottavassa Rooster’sissa. Pienellä ja mulle ennestään tuntemattomalla porukalla tuli viihdyttyä kuitenkin kivasti ja mä lähdin käveleen kotiin vasta 5 aikaan aamulla. Pakko myöntää, että oon tähän asti ”vältellyt” aika paljon noita suomalaisia paikkoja, mutta eiköhän niissäkin voi välillä aikaa viettää.

Sunnuntaihin mennessä mulle oli kertynyt pikkusen univelkoja, joten päivä kului sohvalla mm. Cheekin stadion keikan koostetta katsellessa jäätelöpaketti sylissä. Illaksi tuli kuitenkin tsempattua, puettua itsensä ihmisen näköiseksi ja lähdettyä Malagaan. Käytiin hakemassa pienet joululahjat itsellemme ja tsekkaamassa keskustan jouluvalot. Ja onhan noi Calle Larios’n valot sellanen ”must see” -juttu täällä näin jouluaikaan. Näin taisi ajatella myös muutama muukin, sillä koko valtava kävelykatu oli ihan täynnä ihmisiä.