Roadtripillä Uudessa-Seelannissa – Wanaka

Teksti kirjoitettu jo reissussa (3/2020). Kuvat lisätty ja teksti julkaistu vasta 12.12.2022. Matkan keskeytyminen pandemian vuoksi harmitti niin paljon, että näihin palaaminen jäi ihan kokonaan.

Wanakaan saapuessamme arvottiin, että minne Holiday Parkille ajetaan. Hinta lopulta ratkaisi ja ajettiin Lake Outlet Holiday Parkiin. Tosi kiva Holiday Park tämäkin. Kauniilla sijainnilla noin 6km Wanakan keskustasta. Huomattiin iltapäivällä ajaessamme Wanakan keskustan läpi, että siellä oli jotku isot markkinat. Piti tietenkin googlettaa, että mitkä markkinat. Ja niinpä meidän seuraavan päivän suunnitelma sitten muuttui 😀 Tapahtuma oli A&P Show Wanaka. Ohjelmasta jäi kuva, että olisi mahdollisesti jonkilainen maatalousmarkkina tyylinen tapahtuma. Joten tottakai lähdetään katsomaan!

Aamulla suunnattiin aamupalan jälkeen A&P Showhun. Hevosia oli todella paljon. Mulle jäi vähän epäselväksi kilpailumuoto, joka siinä puoli päivää pyöri. En ihan päässyt siihen sisään. Vähän kuin näyttelyiden ja kouluratsastuksen sekotus? Hevoset ja ponit esitettiin selästä, ne kiersivät tietyn hyvin lyhyen kuvion näyttäen kaikki askellajit. Sitten ne kiersivät myös kaikki yhtäaikaa ja tuomarit sitten asettelivat järjestykseen.

Käytiin seuraamassa liharotuisten nautojen näyttelyä myös, lypsyrotuisia ei paikalla nähty. Melkoisen komeita eläimiä oli kehässä. Ehkä vaikuttavinta kuitenkin oli nähdä yli 2-vuotiaiden sonnien näyttäminen. Eivät nimittäin olleet mitään ihan pieniä kavereita nämä. Kaksi oli hereford rotuisia ja yksi agnus.

Ehkä koomisin kilpailu oli jack russel race. Ei kyllä tiedetty yhtään, mitä odottaa tältä kilpailulta mutta haluttiin se nähdä. Koiria (terrierejä, kaikki eivät olleet russeleita) oli muistaakseni 40kpl. Yksi ratsastaja hevosensa kanssa veti pitkällä narulla näiden edestä ”saaliin” ja koirat vapautettiin. Kilpailun voittivat koirat, jotka olivat ensimmäisenä saaliilla. Muutama jatkoi hevosen perässä juoksemista ja portilla sitten muut hääsivät koiria hevosen ympäriltä, jotta se saatiin ulos kehästä. Siitä se kaaos alkoi, kun ihmiset juoksivat sitten koiriaan kiinni 😀 Ei ehkä ollut noin muutenkaan se ihan kaikista turvallisimman näköinen laji.

Lisäksi seurattiin vielä paimennus finaalia ja ratsastusta. Tietenkin kierreltiin ympäriinsä katselemassa, mitä kaikkea on myytävänä ja syötiin markkinaeväiksi todella hyvää kebabia. Ja tottakai myös pehmistä!

Päivä kului nopeasti ja päädyttiin palaamaan samaan Holiday Parkiin, jossa oli jo yksi yö vietetty. Saatiin tällä kertaa paikka paremmalla näköalalla 🙂

Wanakan jälkeen meillä seuraava suunniteltu kohde oli kaukana, joten tiedossa oli, että jonnekin sinne välille täytyy pysähtyä. Päätettiin siinä illalla, että seuraavana aamuna lähdetään kaupan kautta (ja käytiin tietenkin tsekkaamaassa #thatwanakatree) tekemään joku vähän pidempi kävelyreitti. Pyöriteltiin vaihtoehtoina Roys Peakia ja Isthmus Peakia. Päädyttiin jälkimmäiseen, koska se olisi kätevämmin matkan varralle ja päästäisiin jo johonkin asti Wanakasta kohti seuraavaa kohdetta.

Isthmus Peak oli todellakin rankka (ainakin tämän hetkiselle kuntotasolle :D). 1100m nousua, 8km reitti ylös ja sama takaisin eli yhteensä 16km. Melko jyrkkää nousua/laskua suurin osa matkasta. Mutta täälläkin maisemat aivan vertaansa vailla! Varmasti upein meidän kävelemä reitti. Ylhäältä avautui näkymä sekä Wanaka järvelle että Hawea järvelle. Meillä matka ylös kesti noin 2h40min, parilla 5min pysähdyksellä sekä kuvaus/juomatauoilla. Alas tultiin vähän nopeampaa, noin kahdessa tunnissa. Eli kokonaisaika 4h40min. Ylhäällä vietettiin vähän pidempi tauko, jota ei tähän laskettu. Suuri osa reitistä kuljettiin lampaiden laitumella. Eli lampaita laidunsi siellä täällä, melko jyrkissäkin paikoissa.

Tästä ei autolla jatkettu enää kuin noin 40km eteenpäin ja jäätiin yöpymään Cameron Flat Campsitelle. Halpa paikka, vessa löytyy ja päästiin kokeilemaan toista yötä ilman lämmitystä. Katsotaan miten aamulla päästään ylös. Kylmyyden lisäksi jalat saattaa olla sitä mieltä, että ne ei halua toimia mihinkään suuntaan 😀

– Marjo

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin tiistai, 13 joulukuun, 2022 at 09:02

  Kyllähän tuo Isthmus Peak varsin rankalta kuulostaa mille tahansa kuntotasolle. Kyllähän tuo kilometrin nousu aika kova on. Mutta maisemat noissa yleensä palkitsee ja ovat rehkimisen arvoisia.

  • Reply semmonensopivamatka tiistai, 13 joulukuun, 2022 at 22:46

   Meidän mielestä ehdottomasti mukavampi rehkiä ja sitä kautta päästä hienoihin maisemiin entä vain ajaa autolla paikalle. Tuntuu enemmän ansaitulta 😀

 • Reply world of mario maanantai, 26 joulukuun, 2022 at 09:01

  Great activity! How often it is organized?

 • Leave a Reply