Suomen suurin matkablogiyhteisö

Stopover Melbournessa

Balilta lähdettiin kavereiden kanssa lähestulkoon samoihin aikoihin, sunnuntain ja maanantain välisenä yönä puolilta öin. Oltiin jo aikaisemmin ostettu lennot Melbournesta Christchurhiin, kun luultiin, että vietetään pari viikkoa Australiassa ennen Uutta-Seelantia. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat. Näin ollen ei ajallisesti ihan järkevimpiä lentoja saatu Balilta Melbourneen vaan Melbournessa meillä oli edessä 12h vaihto. Ensimmäistä kertaa näin pitkä vaihto, että lähdettiin hieman tutustumaan kaupunkiin.

Hieman se tietenkin väsytti molempia, kun lentokoneesssa ei ihan kunnon unia koskaan saa. Eikä tämä lento mikään hirmu pitkä ollut, noin 5h. Ei päästy Jantsun kanssa vierekkäin istumaan ja mulle osui se paska paikka: käytäväpaikka ja takana itkevä pikkuvauva. Onneksi itkua oli lähinnä nousu ja lasku vain. Enemmän mua harmitti se käytäväpaikka, kun en siinä saa oikein nukuttua.

Jätettiin isompi reppu säilöön lentokentälle ja hypättiin skybussiin. Aasian hintatason jälkeen kaikki on kallista 😀 Skybussilla oli varsin kätevä liikkua lentokentältä keskustan tuntumaan. Automaateista sai helposti ostettua liput luottokortilla. Matka oli noin puoli tuntia ja kahdelta aikuiselta se kustansi 25e/suunta. Samoin lipun sai helposti ostettua toisesta päästä palatessa. Hitusen halvemmaksi olisi tullut jos olisi ostanut edestakaisin liput samalla kertaa mutta ei tiedetty vielä siinä vaiheessa miten tullaan takaisin joten ostettiin molempien suuntien liput erikseen.

Melbourne vaikutti ihanalta kaupungilta. Vaikka molemmat oltiinkin ihan jäässä 😀 Lämpöasteita oli yli kymmenen jo aamulla mutta tuuli kylmästi. Päivällä lämpesi ihan mukavasti johonkin noin +20 asteen tuntumaan (tuuli silti paikoin melko viileä). Kalenterin mukaan sattui olemaan joku pyhäpäivä. Selvisipä siinä kävellessä myös, että MOOMBA festivaalit olivat juuri tuolloin. Ihmisiä oli todella paljon, isoon paraatiinkin satuttiin törmäämään. Royal Botanic Gardens oli tosi kaunis. Siellä olisi ollut kiva lenkkeillä omien koirien kanssa (kaihoisasti seurattiin muita koiranulkoiluttajia). Levättiin nurmella auringonpaisteessa kunnes olikin aika lähteä jo takaisin lentokentälle. Ainakaan tällä reissulla ei tulla enää Melbourneen palaamaan, joten oli ihan kiva nähdä siitä edes pieni palanen tässä vaiheessa 🙂

P.S. Melbournen lentokenttä oli tosi moderni! Passintarkastus molempiin suuntiin oli elektroninen ja muutenkin kaikki tuntui sujuvan koneiden avulla. Check-in tehtiin kokonaisuudessaan itse, myös laukun jättäminen. Ihana, kun kaikki toimii. 🙂

-Marjo

Previous Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin torstai, 19 maaliskuun, 2020 at 13:40

    Hehe, Melbournen sää on kyllä vaihteleva. ollaan kuusi päivää kaupungissa vietetty ja lämpötila oli päivästä riippuen 15 ja 35 viiden välillä! 🙂

  • Leave a Reply