Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matka El Nidoon

Ehkä yksi tämän reissun tuskastuttavimmista matkoista oli Kota Kinabalusta El Nidoon, Filippiineille. Matka ei kartalla näytä pitkältä mutta jotta elämä ei olisi niin helppoa ei tätä väliä voi suoraan taittaa oikein mitenkään.

Jos etsitään halpoja lentoja, on niiden lentoajat yleensä p****t. Niinpä halpojen lentojen perässä valittiin lento, joka lähtee 2:35, ei päivällä vaan yöllä. Lentokentälle lähtö siinä puolen yön tienoilla. Ja lento Manilaan kesti vain vajaa 2h joten koneessa ei mitään hyviä unia ehtinyt saamaan (vaikka oli tyhjä kone ja saatiin omat penkkirivit). Manilassa passin leimaus, kysymys oletko käynyt Kiinassa ja pläräys passin sivuista. Vähän ruokaa ja odottelua. Seuraava lento Manilasta Puerto Princesiin oli edellistäkin lyhyempi lento ja taas vain pientä torkuntaa. Tässä vaiheessa oltu ilman unia se noin 24h.

Puerto Princesasta El Nidoon on vielä matkaa 5-6h. Ensin se kyyti pitää tietenkin jostain keksiä. Hotelliltamme vastattiin aika viime tingassa, että joo me lähetetään kyyti teitä hakemaan maksaa 600pesoa/hlö (eli noin 11e). Puolen tunnin odottelun jälkeen meidät ohjataan johonkin minivaniin. Onko tää oikea? Alku vaikuttaa hyvältä, meitä on kuusi ihmistä kyydissä. Lyhyen matkan jälkeen pysähdytään, hypätkää toiseen autoon. What? Se minivani oli ääriään myöten täynnä. Meille Jantsun kans oli vain etupenkkipaikat jäljellä ja näistä se keskimmäinen ei näyttänyt siltä, että siinä olisi haluttanut istua kuutta tuntia (oli sellainen hieman korkeampi, jälkikäteen viritetty). Yhdellä toisella pariskunnalla paloi käpy hommaan ja he kysyivät mitä maksaa oma auto. He sitten tarjosivat meille aika hyvää diiliä: maksakaa tonni lisää ja hypätkää samoille jousille. He siis maksoivat matkasta 4000pesoa ja me 2200pesoa (noin 40e). Tartuttiin tarjoukseen, ruhtinaallisesti tilaa! Pääsi ihan makaamaan taaimmaiselle penkkiriville. Kyydistä tuli joo hieman kallis, mutta sillä hetkellä se ei haitannut tippaakaan, eikä kyllä haittaa edelleenkään 😀

El Nidossakin on kyllä lentokenttä, mutta halvin reitti tuli Puerto Princesin kautta.

Matka kesti noin 5,5h parilla pysähdyksellä. Vessoista sai maksaa 5pesoa paikallisilla ”huoltoasemilla”. Paikat taattua Aasia laatua 😀 Syötävää ja juotavaa sai myös ostettua. Ensimmäisellä stopilla napattiin riisiä ja vähän jotain lihaa. Ei nää buffetit mitää houkuttelevia olleet.. Perille saavuttiin ihan hyvään aikaan. Nukuttiin parin tunnin päikkärit ja käytiin syömässä ja jatkettiin nukkumista. Seuraavana päivänä sitten jaksoikin jo lähteä hieman tutustumaan ympäristöön 🙂

Corong Corong Beach

Meillä on tähän asti täällä oleilu ollut tosi aktiivista! On käyty pari saarihyppelyä, skootterilla ajelemassa ja käveleskelty lähirantoja. Instagramissa lähinnä tarinan puolelle ehtinyt mitään päivitellä. Kirjoittelen lisää, kun taas ehdin. Huomenna lähdetään sukeltamaan.

 

-Marjo

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, 16 helmikuun, 2020 at 17:44

    Tuollaiset yölennot ovat tosiaan raskaita. Käytännössä koko yö menee valvoessa, kun ei sitä oikein ennen lentokentälle lähtöäkään pysty nukkumaan ja itse en ainakaan nuku myöskään lentokoneessa käytännössä yhtään.

    • Reply semmonensopivamatka lauantai, 22 helmikuun, 2020 at 13:22

      Niinpä! Täällä taas kentällä yötä vasten matkustamaan.

    Leave a Reply