Suomen suurin matkablogiyhteisö

Risteily ja sairastelua

Tam Cocista siirryttiin bussilla Ha Longiin. Ei oltu hankittu risteilyä joten ajateltiin, että otetaan Ha Longiin pari yötä ja voidaan siellä suunnitella. Vinkkinä, että kannattee ostaa risteily Hanoista, siellä oli paljon enemmän ja helpommin saatavilla kojuja joissa kilpailuttaa hintoja ja kysellä risteilyistä. Siinäpä sitten reippaina saatiin sovittua heti ensimmäisenä päivänä (maanantaina) meille risteily alkamaan keskiviikkona.  Risteily ostettiin yhtiöltä Paloma Cruise. Ja tämä risteily ei itseasiassa suunnannut suositulle turistien täyttämälle Halong Baylle vaan rauhallisemmalle Bai Tu Long Baylle. Maisemat ovat kuitenkin ymmärtääkseni hyvinkin samanlaiset mutta veneitä ei niin paljon. Mulla ei juurikaan ole kuvia risteilijästä, otimme enimmäkseen videoita. Lopusta voi katsoa koostevideon 🙂 Paloma Cruisesta meillä ei ole mitään huonoa sanottavaa. Henkilökunta oli loistava ja ohjelma oli hyvin suunniteltu. Ruoka oli todella hyvää ja sitä oli riittävästi. Meidän tapauksessa liikaa, koska eihän me juurikaan voitu syödä. Tilat olivat myös oikei siistit. Me oltiin ensimmäinen yö ihan normaalissa hytissä ja toiseksi yöksi päästiin isompaan, jossa oli oma parveke.

Mulla tuli päivällä, kun oli saavuttu Ha Longiin, huono olo ja kuvittelin sen johtuvan vain nälästä. Olihan meillä aamupala jäänyt syömättä ja oli bussissa syöty vain jotain sipsejä ja suklaata. Illalla olo vain paheni ja illallinen ei oikein maistunut vaikka edelleen hoin et tää huono olo johtuu nälästä. Yön ravasinkin sitten vessassa.. Mahatauti juttuja tuskin on kauhean kiva edes lukea joten ei mennä yksityiskohtiin.

Seuraavan päivän makasin sängyssä. Jantsu kävi hakemassa ruokaa itselleen ja mulle ei mikään maistunut, eipä ois pysyny sisälläkään. Iltapäivästä sain vähän hedelmiä menemään alas. Illalla sitten tuli vielä yläkauttakin ulos. Mutta sitten tuntui, että olo lähti kohenemaan. Oltiin vatvottu sitä risteilyä et siirretäänkö vai ei. Seuraava kahden yön/kolmen päivän risteily ois alkanut vasta lauantaina ja ei olis millään jaksettu olla Ha Longissa niin pitkään. Jälkiviisaana voin sanoa, että olisi pitänyt, kun eihän meillä ollut mihinkään kiire oikeasti. Oli ostettu niin halvat lennot Hanoista Saigoniin, että niille olisi ollut aivan se ja sama. Oltiin tyhmiä. Keskiviikko aamuna mun olo oli jo ”tosi hyvä” ja aamupalakin upposi. Tajusin kuitenkin, kun repun kans lähti kävelemään et ei h*lvetti. Ei mulla tässä vaiheessa enää mahassa se ongelma ollut mutta yleisesti sellainen heikko olo (yllättäen mahataudin jäljiltä).

Eihän se olo vielä ollutkaan terve. Makuultaan olo oli ihan hyvä mutta etenkin seisominen ja liikkuminen veivät voimat ihan nollaan. Ja jos ruoka ei oikein maistu niin eihän sitä ihan kunnossa ole. Iltapäivällä minä otinkin muutaman tunnin päikkärit hytissä ja Jantsu lähti käymään muun porukan mukana kajakoimassa. Illalliselle kun oltiin lähdössä niin olikin Jantsun vuoro halailla pönttöä.. Seuraavana päivänä meillä olisi ollut viiden tunnin retki rannalle ja kajakoimaan. Eipä meistä kummastakaan sinne ollut joten vietimme koko päivän laivalla. Harmitti kyllä aivan käsittämättömän paljon! Vielä kun illallisella kuulimme, että ranta oli oikein privaatti, meidän laivan porukka oli saanut olla siellä keskenään. Ja heitähän oli siellä siis kolme. Suurin osa meidän laivan porukasta oli vain yhden yön risteilyllä joten porukka vaihtui päivittäin.

Meillä tosiaan risteilyyn laitettu raha meni kuitenkin hieman hukkaan sairastelun vuoksi. Maisemat oli kyllä upeat ja jos positiivisuuden kautta yrittää ajatella niin voisihan sitä sairastaa huonommassakin paikassa. Palvelu ainakin pelasi.

Viimeisenä aamuna jaksettiin lähteä katsomaan kelluvaa kalastajakylää ja vierailemaan helmifarmilla. Eli risteilijästä lauttaan ja sitten soutuveneen kyytiin. Tunnelma oli jälleen ihanan rauhallinen, kun veneet vain lipuivat hiljaisuudessa. Kalastajakylän ohitse vain mentiin veneillä. Yllä olevassa kuvassa näkyy, millainen kylä oli kyseessä. Laitureiden päällä mökkejä. Helmifarmille meille esiteltiin eri lajeja helmisimpukoita ja kuinka niitä helmiä saadaan. Paikalta olisi myös tietenkin voinut ostaa hienoja helmikoruja.

Laivalle takaisin saavuttua oli vuorossa vielä vapaata oleskelua ja kokkauskurssi. Saatiin kaikki pyöritellä spring rollseja paikallisittain 🙂 Tämä oli ihan hauskaa ja oli mukava päästä kunnolla näkemään, että mitä spring rollsit sisältävät Vietnamissa. Ihan vain sen takia, että tämän jälkeen uskalsin niitä keliaakikkona syödä, kun ne tosiaan tehdään riisipaperiin. Ilmoitimme tosiaan etukäteen minun keliakiasta ja se oli jokaisella ruualla huomioitu ja mulle tuotiin aina eri annos, jos en saanut syödä samaa kuin muut.

Lopussa vielä GoPro videota laivalta. Suosittelen kyllä risteilyä jos Pohjois-Vietnamissa vierailee. Marraskuun puolessa välissä sää oli vielä ihan miellyttävä. Ei kuitenkaan niin lämmin, että kannella olisin ainakaan minä bikineissä paistatellut, ihan lämmin kuitenkin suomalaisen mittapuussa. Illalla toki viileämpi. Meille sattui kyllä hyvä sää risteilylle, aurinko paistoi ja oli todella selkeää.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin maanantai, 9 joulukuun, 2019 at 00:05

    Sairastelu on reissussa aina todella kurjaa. Onneksi teillä muuten oli hyvääkin tuuria risteilyn kanssa, nimittäin sää näyttää kuvien perusteella oikein hyvältä!

    • Reply semmonensopivamatka maanantai, 9 joulukuun, 2019 at 14:21

      Joo eihän se sairastelu kivaa ole. Sää oli todella hyvä kyllä! 🙂 Toki Hanoissa vähän ennusteita seurattiin ja sillä päädyttiin ensin käymään Ninh Binhissä. Sää osaa kuitenkin olla niin arvaamaton, että eihän noihin ennusteisiin aina ole luottamista.

    Leave a Reply