Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ikoninen Le Morne

Le Morne. Maisema siitä piirtyy varmasti monien verkkokalvolle silloin, kun puhutaan Mauritiuksesta. Ja en mitään muuta väitä, upea paikka. Voi vain todeta taas, kuinka kaunis luonto on. Le Mornella on kallista majoittua. Majoituimme La Gauletessa, josta ei enää kovin pitkä matka ollut Le Morneen. Jos liikkuu busseilla kannattee ottaa huomioon, ettei Le Morneen kulje bussit. Ne kulkevat päätietä vain ohitse ja päätieltä on kuitenkin vielä useampi kilometri tuolle julkiselle rannalle. Tuolla ei siis asu paikallisia ollenkaan. Eli jos et liiku autolla, ota suosiolla paikalle taksi. Parkkipaikkoja paikalla oli myös paljon joten omalla autolla pääsee paikalle mainiosti.

Ranta oli ihana. Tuuli kävi hyvin. Aallot löivät rantaan todella voimakkaasti ja ihmisiä vedessä kyllä oli, mutta varoituksia myös siitä, että uiminen on vaarallista.

Yhtenä aamuna kiivettiin Le Morne vuorelle. Me pähkäiltiin aika paljon sitä, että mistä kiivetään ja miten paikalle pääsee. Tässäpä vinkkejä niitä kaipaaville.

Keltaisella merkitty suunnilleen missä kohtaa on julkinen ranta. Sininen piste on kohta, josta bussi menee ohi. Punaisella on merkitty tie, jota pitkin taksikuski vei meidät aloittamaan vaellusta (isoin punainen piste aloituspaikka). Tie oli aika heikkokuntoinen hiekkatie. Jälleen bussi menee vain päätietä joten perille asti ei pääse bussilla.

Aloituspaikalle mentiin taksilla (maksoi noin kympin suunta). Tältä aloituspaikalta ei tarvinut ainakaan maksaa mitään sisäänpääsymaksua. Vihkoon nimi ja puhnumero sekä aloitusaika (lopetusaika sitten alas tullessa). Jos lähdet vaeltamaan, kannattee liikkeellä olla mahdollisimman aikaisin. Me lähdettiin seitsämän aikaan. Mitä pidemmälle päivä ehtii, sitä kuumempi on. Mustat kivet matkalla joista tarvii käsilläkin kiinni ottaa, ovat todella kuumia päivän myötä, kun aurinko niihin paistaa. Aamulla ei ollut matkalla ruuhkaa. Ylhäällä oli muutama isompi porukka (oppaan kanssa). Kun lähdimme alaspäin tuli useampia ihmisiä vastaan ja paikoin reitti on sellainen ettei mahdu kuin yksi ihminen menemään kerrallaan, joten odotteluksi menee.

Jantsu kiipeämässä.

Reitti oli alkuun helpompi. Pientä nousua. Lopusta ehkä kilometri oli sitten rajumpaa nousua ja vaikeampaa maastoa. Välillä nousu oli sellaista, että tarvi käsilläkin ottaa kiinni kalliosta. Ei olla ennen reissulla noustu näin jyrkkiä pätkiä! Maisemat olivat kaiken työn arvoisia. Aivan upeat! Ja tietenkin maisemat näyttävät vielä upeammilta, kun niiden eteen on nähnyt vaivaa. Vettä kannattee pakata mukaan reilusti. Samoin pienestä eväästä ei ole haittaa 🙂 Tänne järjestetään myös opastettuja retkiä jos ei halua itsekseen lähteä. Reitit oli osin merkitty ja välillä piti miettiä mihin mutta aika loogisesti löytyi oikea reitti.

Nousua oli sykemittarien mukaan karvaa vaille 500m, kokonaismatka 6,4km ja aikaa meni ylös-alas yhteensä 2h55min. Aikaan laskettu siis vain nousu ja lasku.

   

Jos Mauritiukselle matkaat, kannattee ehdottomasti vierailla Le Mornella ja mikäli kunto riittää niin suosittelen tätä pientä urakkaa ylös 🙂

 

– Marjo

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply