Suomen suurin matkablogiyhteisö

Fiiliksiä Kapkaupungista

Kapkaupunki on ollut varmasti sellainen helppo ensikosketus Afrikan mantereeseen. Kaupunki tuntuu todella kansainväliseltä ja tietyllä tavalla jopa tutulta. Muutama päivä katseltu ja kierrelty. Täällä on todella paljon erilaista nähtävää. Kaupunki on aivan valtava! Ainakaan me ei olla koettu turvattomuuden tunnetta missään, missä ollaan liikuttu.

Osallistuttiin sunnuntaina City sightseeing Cape Townin järjestämällä retkelle Kapin niemimaalle. Bussilla Cape Pointille matka kesti noin 1,5h. Retken opas oli aivan loistava! Hän otti koko ryhmän mukaan kyselemällä, mistä kukin on ja tietenkin heittämällä vitsiä siihen päälle 🙂 Kertoi bussimatkan yleistä tietoa paikoista sekä myös mielenkiintoisia yksityiskohtia. Cape Pointilla oli aikaa kierrellä noin 1,5-2h. Aikao oli meidän mielestä riittävästi, ehti nähdä huikaisevan hienoja maisemia! Tästä sai sitten valita lähteekö ryhmässä kävelemään Hyväntoivonniemelle vai tuleeko sinne bussilla. Me (ja suurin osa ryhmästä) valittiin tietenkin kävely. Reitti oli edelleen upeilla maisemilla. Tuuli oli kova ja melko kylmä koko tuolla alueella. Kävihän tuuli sentään suoraan Etelämantereelta 😀 Antaa kuvien vielä puhua maisemien puolesta:

Tästä matka jatkui kohti Simon’s townia ja afrikanpingviineitä. Vuonna 1982 alueelle asettui pingviinipariskunta pesimään. Tästä on saanut alueen pingviiniyhdyskunta alkunsa. Nyt pingviineitä pesii alueella noin 3000 suojelutoimien ansiosta. Pingviinit ovat ihmisiin tottuneita. Boulders Beach on tarkalleen ottaen paikka, josta pingviinit löytyvät. Tässä kohtaa tunnettiin vähän tulleemme huijatuiksi. Paikalla oli siis ranta ja sitten paikka, jossa pingviinit ovat. Tietenkin lippu täytyi ostaa ja sehän suositeltiin ostamaan jo bussissa. No näitä pingviineitä oli myös rannalla, jonne pääsi ilmaiseksi. Jos joku tätä tekstiä lukeva paikalle menee niin suosittelen ainakin tsekkaamaan rannan ennen lipun ostamista. Toki pingviineitä oli paljon enemmän siellä alueella, joka niille oli rauhoitettu. Myös ihmisiä oli todella paljon, ihan tungokseksi asti. Ihmiset pääsivät pingviineitä katsomaan puusta tehdyillä kävelysilloilla.

Tästä näkee, millaisen ihmismassan joukosta pingviineitä katsottiin

 

Nämä uivat pingviinit nähtiin rannalta, jolle ole ilmainen sisäänpääsy

Tämän jälkeen bussi ajoi takaisin Kapkaupunkiin. Kävimme Waterfrontissa syömässä (hienosti ja halvasti mäkkärissä) ja käveltiin takaisin guest houselle, ei oltu saatu selvästikään kävellä vielä tarpeeksi. Kilometrejä kertyi aktiivisuusrannekkeen mukaan melkein 16.

Maanataina aamulla ostettiinliput hop-on-hop-off bussiin. Ei oikeastaan tiedetty vielä bussiin hypätessä kello 11, että mitä me oikein tänään haluttais 😀 Table Mountain vai muuta. No järki ratkaisulla tänään muuta, koska liput maksoivat yhteensä 470ZAR (noin 30e) ja Table Mountainille pääsee uberilla alle vitosella. Niinpä hypättiin sinisen linjan bussiin Waterfrontista ja suunnattiin kohti viinitiloja. Näillä hop-on-hop-off busseilla pääsee muutamalle lähellä olevalle viinitilalle helposti. Kävimme kiertelemässä ja katselemassa kaksi eri paikkaa: Groot Constantia ja Eagle’s Nest. Näistä ensimmäinen tila oli todella upea. Ympärillä näkyi paljon viljelmiä ja vanhat rakennukset toivat tunnelmaa. Aivan kuin olisi pompannut ajassa taaksepäin. Viininmaistelusta olisi pitänyt maksaa noin 7e ja ihmisiä oli täälläkin paljon, joten jätimme maistelun toiseen kertaan. Erittäin viihtyisä paikka kuitenkin. Löytyi myös ainakin kaksi ravintolaa. Eagle’s Nest oli paljon pienempi, hieno paikka kuitenkin sekin. Emme päätyneet maistelemaan viinejä kuitenkaan sielläkään. Kolmas paikka, jonne olisi päässyt, oli maanantaisin suljettu.

Hop-on-hop-off bussit olivat varsin hyviä mutta meitä jäi mietityttämään kuinka täynnä ne mahtavat olla, kun turistikausi on kuumimmillaan? Nytkin parilla pysäkillä jouduimme jäädä odottamaan seuraavaa, kun kyytiin ei mahtunut. Ja istuttiin myös kyydissä, kun pysäkiltä kaikki eivät kyytiin sopineet. Aikaa siis saa odotteluun varata.

Jatkettin viinitiloilta vielä matkaa sinisen linjan bussilla rannikolle, Camps Bayhin. Tämä oli selvästi se Kapkaupungin rantalomakohde! Fiilis aivan eri kuin esim Green Pointin alueella, missä me majailemme. Täältä päädyttiin ottamaan iltakävely kotiin, mapsin mukaan noin 8,5km. Koska olihan tänään kävelty aivan liian vähän.

Vielä viimeisenä päivänä Kapkaupungissa päätettiin lähteä valloittamaan Table Mountain! Olin pitänyt tätä vähän sellaisena ”must” juttuna jo ennen reissua. Uberilla kyyti vaelluksen alkuun ei montaa euroa kustantanut. Meille sattui erittäin tuulinen päivä kiipeämiseen, joten ylös menevät hissit olivat suljettuina koko päivän. Toisaalta meidän tuuri, koska ylhäällä oli porukkaa todella vähän. Tietenkin vuori keräsi myös pilviä, joten näkymät eivät olleet aivan parhaimmat. Onneksi saatiin kuitenkin pilvien välissä nauttia henkeäsalpaavista maisemista.

 

 

Vasta matkalla kohti huippua

 

Nähtiin paikallinen ilves! Pikaisen googletuksen perusteella Karakali

Matka edestakaisin (sisältäen ylhäällä vietetyn ajan) kesti meiltä noin neljä tuntia. Matkaa sykemittari mittasi noin 8,5km. Table Mountainin huipulle vie useampi eri tasoinen reitti. Valitsimme sen helpoimman eli reitin nimeltä Platteklip Gorge. Melkoisen kivinen oli tämäkin tie. Ylös mentäessä syke oli sen 1,5h 150-179. Alaspäin tultaessa syke oli matalampi mutta jaloille kyllä raskas. Ainakin meidän mielestä ylöspäin meneminen on useimmiten helpompaa 😀 Maisemista nauttii kuitenkin enemmän silloin, kun on nähnyt vaivaa niiden eteen.

Täys kymppi täytyy antaa ravintolalle The Hutcher Shop & Grill (sijainti Green Pointilla Kapkaupungissa). Jantsun tilaama pihvi oli täydellinen, minun tilaama lohisalaatti oli ehkä paras, minkä olen koskaan syönyt. Lisäksi löytyi toinen valkoviini koskaan, josta oikeasti tykkäsin ja palvelu oli erinomaista (y)

Huomenna hyvästelemme Kapkaupungin ja jatkamme matkaa näillä näkymin Hermanukseen!

– Marjo

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Emilia keskiviikko, 25 syyskuun, 2019 at 05:10

  Kapkaupunki näyttää hyvin kutstuvalta, ja voi kuinka siistiä olisi nähdä pingviinejä luonnossa! Oletteko matkaamassa myös Uuteen-Seelantiin maailmanympärysmatkalla? 🙂

  • Reply semmonensopivamatka perjantai, 27 syyskuun, 2019 at 17:44

   Kapkaupunki on kyllä todella monipuolinen kohde!
   Kyllä, itseasiassa campervan on jo varattu 11.3-1.4.2020 🙂 Sä vissiin olet nyt Uudessa-Seelannissa?

  Leave a Reply