Suomen suurin matkablogiyhteisö

Meidän matka maailman ympäri alkoi!

 

Tänä aamuna saavuttiin maailmanympärimatkan ensimmäiseen kohteeseen: Etelä-Afrikkaan, Kapkaupunkiin.

Lähtöfiilikset olivat poikkeukselliset verrattuna yleensä reissuun lähdettäessä. Yleensä on vain innoissaan, kun tietää ajan olevan niin lyhyt. Nyt jo jonkin aikaa ennen lähtöä fiilikset on olleet hyvin ristiriitaiset. On ollut itkusta ja ahdistuksesta innostukseen ja jännitykseen. Tiesin, että lähtö tulee olemaan vaikea. Ystäville, perheelle ja koirille heipat eivät olleet ihan helpoimmasta päästä. Tiesin kuitenkin, että kun reissuun pääsee nämä haikeuden fiilikset helpottuvat vaikka ikävähän varmasti tulee. Ensimmäistä kertaa itkin lentokoneessa. Tämän itkun jälkeen toki olo helpotti ja vaihtui siihen innostukseen, onneksi! Luulen kuitenkin, ettei tässä ihan vielä ole kuitenkaan sisäistänyt kuinka pitkään oikeasti ollaan reissun päällä. Tai no, kaikkihan on suhteellista 🙂

Itkusilmä lentokoneessa Nooran ihanan vihon ja kirjeen kanssa

Tällä reissulla ei tule olemaan niin kovaa painetta suorittaa kaikkea kokoajan, koska meillä on aikaa. Sitä todellakin on. Tässä mä pienessä flunssassa avasin koneen guest housemme parvekkeella Jantsun kuunnellessa äänikirjaa. Meidän majapaikka on ainakin kaksi seuraavaa yötä Anchor Bay Guest House ja tykätään tästä kyllä todella paljon. Täytyy kysyä voidaanko jatkaa varausta vielä muutamalla yöllä. Tää sijaitsee Green Pointilla ja kuulemma turvallista aluetta. Todella ystävällistä ja henkilökohtaista asiakaspalvelua paikan omistajalta(?). Täällä on ehkä neljä huonetta ja sitten yhteinen oleskelutila ja iso parveke. Talo tarjosi sekä valkoista että punaista viiniä pullolliset 😀

Yritetään ottaa iisisti ainakin pari päivää, että tämä flunssa helpottaisi. Käytiin kävelemässä tässä lähialueella ja rannalla. Katselimme vähän aamupala paikkaa valmiiksi, käytiin syömässä guest housen omistajan suosittelemassa pihviravintolassa (The Hussar Grill) ja kaupan kautta tän hetkiseen ”kotiin”. Kaupassa oli vaikka kuin paljon gluteenittomiakin tuotteita. Tää Green Pointin ja Sea Pointin alue Kapkaupungissa on kyllä nättiä, etenkin rannalla kulkeva kävelytie. Hieman viileähän täällä vielä tähän aikaan vuodesta etenkin rannalla on, tuuli on sen verran viileä. Tänään ollut noi 20 astetta lämmintä.

Kaikki kuvassa näkyvä tippeineen noin 23e. Ei nyt ehkä joka päivä passaa ihan näin kuitenkaan syödä 🙂

Huomiselle lupasi vesisadetta, joten ei mitään paineita. Nukutaan niin pitkään kuin nukuttaa. Pitkä matkustaminen (Kuopiosta Kapkaupunkiin noin 24h) ja huonot unet lentokoneessa, joten univelkaa on! Katsotaan jos vaikka Waterfrontille päästäisiin katselemaan ostoskeskusta. Huomenna ehtiikin sitten tehdä muita tarkempia suunnitelmia tänne Etelä-Afrikkaan. 6.10. meidän pitää lentää Johannesburgiin, koska kauan odotettu viiden päivän safari starttaa 7.10. maanantaina. Sinne asti on siis aikaa nähdä muita paikkoja.

 

– Marjo

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Riitta kuha maanantai, 23 syyskuun, 2019 at 13:48

  Vähän kadehdin, mutta samalla ymmärrän tuon ikävän tunteen. Kierrellä kuitenkn tärkeimmät paikat ja antakaa sitten ikävän tuoda teidät kotiin. Ero koirista tekee kipeää. Tiedän sen kokemuksista.
  Laittakaa kuitenkin tekstiä ja kuvia tänne meille, jotka eivät pääse matkustamaan

  • Reply semmonensopivamatka tiistai, 24 syyskuun, 2019 at 23:22

   Kiitos Riitta kommentista! Mukava jos tätä meidän matkapäiväkirjaa joku jaksaa lukea 🙂 Kyllähän se ikävä jossain vaiheessa kotiin sitten meidät tuo. Toivotaan, että ennen sitä ehditään nähdä ja kokea mahdollisimman paljon hienoja asioita.

  Leave a Reply