Suomen suurin matkablogiyhteisö

Thaimaa ei petä koskaa, Koh Adang & Koh Lipe

Neljäs kerta, kun saavuttiin Thaimaahan Jantsun kanssa. Matkakavereille ensimmäinen. Meillekin ensimmäinen kerta saapua muuten kuin lentämällä! Noin reissun puolessa välissä ja suunnitelmissa useampi saari. Meidän piti mennä tässä kohtaa vain Koh Lipelle. Mutta majoituksia, kun selattiin olisiko ollut viimeisenä iltana Langkawilla ”löydettiin” naapurissa olevalta Koh Adang saarelta kiva resortti, Adang Island Resort, ihan kohtuu hintaan. Niinpä lähdettiin kokeilemaan resorttielämää kahdeksi yöksi 😀

Koh Adang on aivan näköetäisyydella Lipen vieressä. Pojat kävivät kajakeilla Adangilta Lipellä ja aikaa heillä meni edestakaisin noin 40min. Hotellilta oli ilmaiset järjestetyt kyydit molempiin suuntiin tiettyihin aikoihin ja nämä toimivat ainakin meidän vierailujen aikaan todella hyvin. Hotellissa oli yksi ravintola ja hinnat olivat jopa aika kohtuulliset, todella hyviä ruokia kyllä. Söimme siellä muutaman kerran ja muuten sitten Lipen puolella. Hotellin tilat ja huoneet olivat todella siistissä kunnossa. Erilaisia liskoja oli aika paljon. Iltaisin myös lepakoita. Yhtenä iltana, kun käveltiin Nooran kanssa huoneille, alkoi lepakoita lentelemään ja Noora lähti juoksemaan ja melkein potkaisi sellaista isoa liskoa 😀 Naurua riitti! Lisko pakeni lähimpään pusikkoon. Jälkeenpäin mietittiin säikähtiköhän Noora vai lisko enemmän.

Koh Adangilla oli muutama viidakkoreitti. Kävimme yksi aamu kävelemässä Pirate Waterfall:illa, jota en välttämättä olisi sillä hetkellä ainakaan vesiputoukseksi kutsunut (todella kuivaa). Reitti oli vähän jännittävä aamuntunteina, jossain kun rasahti niin säikäyttihän se 😀

Vesiputous

Noora viidakossa

 

 

 

 

Vois sanoa, että aika luksus paikka vaan olla, kun lämmintä se noin 30 astetta 🙂

 

Nooran kans kajakoitiin kivikon taakse ”lähemmäs” auringonlaskua

Koh Lipelle siirtyminen olikin sitten resortista bambumajaan. Ensimmäistä kertaa siis nukuttiin bambumajassa! Jonka seinän raoista valo puski sisään. Kylppärissä ei ollut kattoa toisessa reunassa, sänky oli hyvin kierretty hyönteisverkolla, puhallin saattoi viilentää hieman, terassilla riippui riippukeinu. Illalla allekirjoittanutta vähän pelotti esim. mennä yksin vessaan, onneksi on tuo toinen osapuoli aina mukana pelastamassa näissä tilanteissa 😀 Kylppärissä olikin ensimmäisenä iltana sammakko! Kaiken kaikkiaan bambumaja oli kuitenkin aivan ihana ja tunnelmallinen <3 Voisin olla toista mieltä, mikäli olisi törmätty isoihin ötököihin tai muuhun ällöttävään mutta näin tämä kelpasi meille paremmin kuin loistavasti. Oikeastaan bambumaja ei ollut edes kuuma vaikka siellä oli vain puhallin, koska se ei lämmennyt sisältä samanlain kuin ehkä tiiviimmät rakennukset? Ainiin, majoituspaikan nimi oli Forra Dive Resort Pattaya Beach ja voin kyllä suositella.

Koh Lipestä tykättiin kovin paljon muutenkin. Kivan pieni, joten jalan kuljettiin ympäriinsä. Turisteja oli toki paljon mutta ei anneta sen yleensä häiritä kohtuuttomasti.

Jantsun kanssa tehtiin yksi snorklausretki. Retki oli vain puolen päivän, lähdettiin iltapäivästä. Pitkähäntäveneellä kierrettiin kolme snorklauspaikkaa, joista ensimmäisen olisi voinut suosiolla jättää vaikka välistä. Siellä ei oikeastaan näkynyt juuri mitään, yhdenlaisia kaloja. Toinen paikka oli varmasti hienoin Thaimaassa snorklaamimmaste paikoista! Viimeinen oli sitten jotain näiden väliltä. Lopuksi käytiin saarella, joka oli sileistä mustista kivistä. Kivet olivat niin kuumia, että ilman sandaaleita oli turha yrittää ja ne hohkasivat kuin saunan kiuaskivet. Lopuksi vietimme vielä pienen hetken saarella nimeltä Koh Ra Wi, ihana paratiisi. Siellä oli vain melkoisen vihaisen oloisia apinoita joita kannattee varoa.

Täydellinen välipala

 

 

 

 

 

 

 

Koh Lipen auringonlaskut olivat todella kauniita. Jantsun kanssa yksi meidän harrastus reissuilla on aina katsoa auringonlaskut. Sellainen hetki rauhoittua, kun yleensä pakko olla menossa kokoajan. Kameralla mulla oli paljon hienompiakin kuvia, mutta en todellakaan tiedä minne talteen olen ne kuvat laittanut. En löydä niitä mistään 🙁

 

– Marjo

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply