Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ukulhas, Malediivit 2018

Saavuttuamme Malediiveille suunnattiin lentokentältä suoraan paikallisten asuttamalle saarelle nimeltään Ukulhas. Ukulhas sijaitsee North Ari Atollilla, Malesta länteen.

Päivänä, jona saavuimme Malediiveille, ei kulkenut julkista lauttaa Malesta Ukulhakseen. Tiesimme tämän etukäteen, joten olimme varanneet paikat pikaveneestä. Niin paljon kalliimpaa käyttää pikaveneitä kuin julkisia, mutta ajan ollessa rajallinen, ei haluttu kuluttaa aikaa ja päädyttiin maksamaan enemmän. Kahdelta hengeltä tuo yhden suunnan pikavene tuli maksamaan 80USD (noin 71,05e). Matka kesti reilun tunnin.

Hotellin olimme varanneet etukäteen ja se oli West Sands. Yön hinta oli 72,53USD (noin 64,4e) ja hinta sisälsi aamupalan. Satamassa oli hotellin henkilökuntaa ottamassa meitä vastaan ja reput saatiin heittää kärryihin. Hotellin johtaja kulki meidän ja toisen pariskunnan kanssa hotellille ja esitteli Ukulhaksen siinä matkalla. Naureskeli heidän päätielle ja ruuhkille siellä 😀 Oli siis aivan kuoleman hiljaista ja kadut olivat vain sitä ihanaa hiekkaa. Fiilis paikasta oli aivan uskomaton. Voiko tämmöisiä paikkoja olla?

Olimme niin aikaisin perillä, ettei meidän huone ollut valmis. Saimme väliaikaisesti pienemmän huoneen, mihin voimme tavarat jättää ja vaihtaa rantavaatetta päälle. Ukulhaksella oli tätä ns. ”bikini beachiä” varsin pitkä pätkä. Hotelleilla oli omat rantakaistaleensa nimetyin tuolein mutta kaikki oli kuitenkin periaatteessa samaa rantaa, ei ollut aitoja välissä. Ranta oli melko kapea mutta toisessa päässä oli hyvin leveä kaistale. Sanoin ei voi kuvailla tunnetta, kun tuonne rannalle saapui. Aivan hiljaista, meri liplattaa aivan aavistuksen ja hiekka on auringonpaisteessa niin kirkasta, että silmiin sattuu ilman aurinkolaseja. Rannalle ei siis kauheammin tuullut, paitsi tuonne toiseen päähän, missä oli leveämpi alue. Turisteja kyllä oli mutta ei niin paljon, että se olisi häirinnyt. Voi kyllä olla, että näin ei enää pitkään ole. Auringolaskujen aikaan pastellinvärin valtasivat taivaan ja meren <3

Kaunein saari/ranta, missä olemme koskaan tähän asti olleet!

Ukulhaksella me ei törmätty mihinkään paikallisten ystävällisyyteen. Hotellimme johtajalta ei saatu minkaanlaista apua, kun kyselimme julkisista lautoista, oli kuin ei sellaisista tietäisikään ja oli valmis myymään vain tätä heidän pikavenekyytiään. Satamasta saimme sitten lopulta tiedon, että lautta kulkee meille vääränä päivänä (vaikka netissä päivä oli eri). Meillä oli siis otettava pikavenekyyti takaisinkin Maleen, että pääsimme vaihtamaan saarta. Jos haluaa tehdä retkiä saa niistä Ukulhaksella maksaa melko reilun hinnan. Ja jos retkiä haluaa tehdä, kannattee hotelli valita osittain sen mukaan. Muiden hotellien retkille ei otettu toisista hotelleista (laiteltiin viestiä useampaan). Otettiin sitten yksi manta-snorklausretkenä mainostettu veneretki, hinta aivan hurja 150USD (eli noin 133e) eikä tämä edes sisältänyt mitään ruokia. Mantoja ei löytynyt ja nämä retken vetäjät eivät montaa sanaa sanoneet koko retkellä. Todella töykeitä, en tiedä oliko huono päivä mutta kaikkien aikojen huonoin (sekä kallein) tekemämme snorklausretki. Veneestä loppui vielä polttoainekin 😀

Ravintoloita ei kovin montaa saarelta löytynyt ja pääsääntöisesti aika mitään sanomatonta palvelua. Paras meidän mielestä oli thaimaalainen SeaLaVie Cafe! Siellä saatiin ihanaa palvelua ja hyvää ruokaa 🙂 Toinen hyvän palvelun paikka oli Retro Royal. Ruuat ihan hyviä joka paikassa, ei kuitenkaan mitään erityistä makuhermoja kutkuttelevaa.

Mehut on parhaita, ei todellakaan kaipaa drinkkejä 🙂

Loppuun vielä video, joka kertoo paikasta kuviakin enemmän:

– Marjo

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Salla Sofia perjantai, helmikuu 21, 2020 at 15:21

  Moikka,
  Kyselisin paljonko teillä oli vaihdettuna dollareita/rufiyaa per viikko ja paljonko luulisit, että jos ei kitsastele niin tarvitsisi niin, ettei rahaa ole liikaa tai liian vähän? Kävitte ilmeisesti myös jokusella retkellä, missä hintatasossa ne liikkuu (löydän vain, että Ukulhasissa hieman kalliimpia kuin muualla, päteekö samaa ruokaan)? Ilmeisesti kortti käy huonosti? Meillä on majoitus maksettu etukäteen ja se sisältää aamupalan. Ollaan vika viikko Ukulhasissa, mutta pohdin paljonko vaihtaa rahaa🥰 Ensimmäinen viikko ollaan Thoddoo-nimisellä saarella retriitillä, mihin kuuluu kaikki paitsi lounas ja rahantarve on siksi helpompi arvioida. Kiitos jos ehdit vastata – kiva lukea näitä postauksia ennen reissua. Lähtö viikonpäästä💌

  • Reply semmonensopivamatka lauantai, helmikuu 22, 2020 at 13:21

   Hei!

   Vähän on jo unholassa pienet yksityiskohdat tuolta reissulta. Pankkikortit ei oikein käyneet ja me ei edes Malesta oikein saatu nostettua rahaa. En oikein muista miten meillä tuon käteisen kanssa meni 😀 Dollareita taidettiin vaihtaa jo Sri Lankassa mutta en kyllä yhtään muista kuin paljon. Jos et ole vielä tsekannut niin meiltä löytyy myös tuo budjetti postaus Malediiveiltä https://www.rantapallo.fi/semmonensopivamatka/2019/07/10/malediivien-budjetti-2018/ . Meillä siis 11 päivän aikana keskiarvoiseksi päiväbudjetiksi tuli 145,9e sisältäen kaiken muun paitsi lennot. Toki Maafushin edullisuus hieman laski tätä keskiarvoa 🙂

   Ihanaa reissua teille 🙂 Malediivit on kyllä ihana kohde!

  Leave a Reply