Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sri Lanka, Tangalle 27-29.3.2018

Mirissasta matka jatkui eteenpäin ja seuraava kohde olikin Tangalle. Tämä oli Sri Lankan rantakohteista kirkkaasti meidän suosikki. Ranta oli aivan upea! Todella pitkä, voimakas aallokko ja rauhallista. Meressä ei ihan joka paikassa kannate kylläkään uida, mutta itse en oikein meressä uimisesta välitä ylipäätään joten se haittasi ehkä vain toista meistä 😀 Rannan toisessa päässä oli kuitenkin suojaisampia paikkoja, joissa oli ihmisiä uimassa.

Rannan toiseen päähän oli tullut sellainen turistikeskittymä, missä oli hotelleita ja enemmän ehkä turisteille suunnattuja ravintoloita. Tämä alue ei kuitenkaan mitenkään valtavan suuri ollut.

Hotellikin oli reissun ensimmäinen uima-altaalla varustettu: Lagoon Boutique hotel. Oikein viihtyisä hotelli jälleen. Paitsi yhtenä yönä, kun menin vessaan ja laitoin valot päälle niin joku ällötys juoksi nopeasti seinää pitkin lavuaarin taakse. Jantsu joutui nousemaan mulle kaveriksi 😀 Hotelli oli rannan ja keskustan välissä, lyhyt matka molempiin ja hintaa oli 4650rp/yö (eli noin 29e) ja aamupala kuului hintaan.

Ainoana kokonaisena päivänä käveltiin rannan päästä päähän ja aikaa meillä kului viisi (!!!) tuntia, parilla lyhyellä pysähdyksellä. Jossain vaiheessa huomattiin ettei ollut enää hotelleja eikä mitään rantabaareja tai mitään, siellä tarvottiin hiekassa melkein kahdestaan (ihan kourallinen nähtiin ihmisiä sen alun jälkeen). Elettiin ajatuksessa, että kyllä sieltä toisesta päästä löytyy sitten joku tuktukki viemään meidät takaisin. Näin ajateltiin siis siksi, kun kartan mukaan siellä kuitenkin piti olla hotelleitakin. No, eipä löytynyt 😀 Käveltiin hiekkateitä ja puhelimen kartan avulla yritettiin selvittää oikeaa suuntaa. Matkalla nähtiin lauma vesipuhveleita ylittämässä tietä. Jäätiin suosiolla vähän kauemmas katsomaan. Oltiin varmaan kävelty jo tunti, kunnes vihdoin yhdeltä pihalta tuktuk-kuski huikkasi minne matka. Kyyti ei kustantanut kuin neljä euroa. Kävellen tuskin oltaisiin oltu vielä illallakaan perillä 😀

Nautittiin kyllä Tangallessa olosta erittäin paljon! Löytyi hyviä ruokapaikkoja, ei liikaa turisteja, ystävällisiä paikallisia, upea ranta ja mahtava sää. Mitäpä sitä muuta enää toivoisikaan.

Ja loppuun video:

– Marjo

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply