Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sri Lanka, Adam’s Peak ja Pinnawala 2018

Junalla tultiin Ellasta Nanuoyaan ja siitä päädyttiin hyppäämään taksin kyytiin. Taksi valittiin, koska alkoi tuntua, että aika loppuu kesken. Busseilla olisi päässyt huomattavasti halvemmalla, taksi oli sitten se nopeampi vaihtoehto.

Aataminhuipun alta oltiin varattu majoitus valmiiksi. Majoitus oli The Olive (noin 22e/yö). Tämän paikan nimi oli ihan vastikään muuttunut ja me ei ihan oikeasti meinattu löytää sitä. Kukaan ei tuntunut tietävän, että mistä me majoitus oikein on varattu. Jälleen nälkäkin tietenkin iski ja järkyttävä kaatosade. No vihdoin majoituksemme löytyi ja päästiin taas etsimään ruokaa. Aataminhuipun alta löytyy kaikki tarpeellinen. Olimme siis niin lähellä, ettei aamuyöstä tarvinut mitään kyytejä miettiä. Aloitimme patikoinnin suoraan majapaikasta.

Taustalla Aataminhuippu, jonne meidänkin matka lyhyiden yöunien jälkeen oli aloitettava


Aataminhuippu (Adam’s Peak)
 on pyhiinvaelluskohde kristityille, buddhalaisille, muslimeille sekä hinduille. Kristityt ja Intian muslimit uskovat vuoren huipulla olevan jalanjäljen kuvan kuuluvan Aatamille. Buddhalaiset uskovat jäljen kuuluvan Buddhalle ja hindulaiset uskovat sen kuuluvan Shivalle.

Me kiipesimme vuorelle lähinnä mielenkiinnosta. Toivottiin hienoja maisemia ja kivaa porrastreeniä 😀 Kuka nyt voisi kieltäytyä kokeilemasta 5500:n portaan kiipeämistä kokoajan ylöspäin. Kerran kun täällä ollaan niin tottakai tämä on pakko kokeilla!

Lähdimme muistaakseni kahden jälkeen kohti huippua. Tämä oli meille liian aikaisin, koska jouduimme odottelemaan kauan ja ylhäällä oli todellakin kylmä. Nousu kesti meiltä reilu 2h, alas tultiin 1h30min. Olimme onneksi varautuneet vähän lämpimämmillä vaatteilla, jotka sai vaihtaa hikisten tilalle. Noin 10min ennen huippua oli teltta, josta sai ostettua lämmintä juomaa, limsoja ja vähän purtavaa. Siellä odottelimmekin sitten jonku tovin.

Reissussa ei kuulemma koskaan sais olla kylmä, kotona saa palella tarpeeksi 😀

Harmittavasti pilvet haittasivat näkyvyyttä ylhäällä. Pilviä kerääntyi reilusti juuri ennen auringonnousua. Ei jaksettu myöskään jäädä kovin pitkäksi aikaa hengailemaan ja toivomaan pilvien poistumista, niitä oli sen verran paksusti. Onneksi ei kuitenkaan satanut vettä vaikka hienot maisemat jäivätkin näkemättä. Ylhäällä oli todella paljon ihmisiä mutta hyvin pian auringonnousun jälkeen sieltä lähtivät kaikki valumaan omaa vauhtiaan alaspäin.

Majapaikkaan suihkuun ja etsimään aamupalaa. Soiteltiin myös meidän edellispäivän kuskille, että koska mennään. Hänellä ei oikein tuntunut olevan mitään kiirettä vaikka olikin vähän aikaa sovittu edellisenä päivänä. Onneksi meilläkään ei varsinaista kiirettä ollut. Satuimme näkemään paikallisen juoksukisat. Olipa muuten mielenkiintoista katsottavaa! En tiedä kuinka pitkän matkan ihmiset olivat juosseet. Kaikkensa antaneilta näyttivät, siinä lämmössä ja aika iso osa juoksi vieläpä ilman kenkiä. Naiset juoksivat hameet/mekot päällä. Nähtiinpä myös, kun yksi juoksijoista pyörtyi maaliviivan ylitettyään. Ilmassa oli sellaista urheilujuhlan tuntua 🙂 Me turistitkin aamupalapöydissä kannustettiin juoksijoita.

Kuski saapui ja jatkettiin matkaa, seuraavaksi Pinnawala.

Pinnawalassa viivyimme myös vain yhden yön. Hotel Elephant Bay oli yhden yön pysähdys (noin 25e/yö). Hotelli vaikutti vähän siltä, että se oli parhaat päivänsä nähnyt. Aivan kelpo paikka noin muuten kuitenkin. Uima-altaalta pystyi katsomaan norsuja kylpemässä joessa. Ei sitten sen tarkemmin tutustuttu tähän norsujen orpokotiin, mutta paljon selvästi vetää turisteja puoleensa. Tai norsujen takiahan tuolla paikassa taitaa ylipäätään turisteja olla.

Iltauinti

 

Videolla vain muutama pätkä Adam’s Peakiltä ja lisäksi Pinnawalasta 🙂

– Marjo

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply