Maafushi, Malediivit 2018

Maafushille saavuttiin Malesta julkisella lautalla, jonka hinta kahdelta hengeltä oli noin 6,2e.

Maafushi on näistä Malediivien paikallisten saarista eniten turistoitunut. Turisteille oli luonnollisesti enemmän palveluita tarjolla. Enemmän majoitus vaihtoehtoja, ravintoloita ja aktiviteetteja. Maafushilta saatiin hotelli hintaan 30,7e/yö, vietimme saarella neljä yötä.

Aktiivisille (ja ei millään järkyttävän isolla budjetilla matkustaville) Maafushi oli paras meidän käymistä Malediivien paikallisten saarista. Tehtiin kaksi aivan uskomatonta snorklausretkeä! Varmasti parhaita, mitä olemme koskaan tehneet. Malediiveillä vedenalainen elämä oli aivan uskomaton. Molemmilla retkillä pääsimme snorklaamaan villidelfiinien kanssa niiden luonnollisessa elinympäristössä, yksi upeimmista kokemuksista. Delfiinejä oli todella paljon ja jo veneessä ollessamme niitä hyppi joka puolella. Nähtiin myös kilpikonnia, viiksihaita, jotain riuttahaita (blacktip?)

Eikä näitä retkiä oltu hinnoilla pilattu: ensimmäinen (lyhyempi) retki oli kahdelta yhteensä 45e ja toinen retki (koko päivän) 90e. Koko päivän retkellä saatiin varmaan koko Malediivien vierailun parhaat ruuat (BBQ tonnikalaa). Retkien oppaat olivat myös todella asiansa osaavat ja ystävälliset. Ryhmäkoot eivät myöskään olleet liian suuret.

Maafushin Bikini Beach aikaisin aamulla

Maafushi ei kuitenkaan itsessään ollut niin hieno kuin, mitä Ukulhas. Bikini Beach oli kyllä siisti, kun sitä pidettiin siistinä, mutta päivällä ihmisiä oli pienellä rannalla todella paljon. Aamulla auringonnousun aikoihin oli vielä hiljainen ranta.

Ja loppuun vielä video:

– Marjo

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply