6 x Tampereen ihanimmat kahvilat

Tampere on pullollaan toinen toistaan ihanampia kahviloita, kun vain tietää mistä etsiä. Kaupunki on sen kokoinen, että täällä pärjäävät hieman erikoistuneemmatkin kuppilat, joten kahvittelupaikan etsijän ei välttämättä tarvitse tyytyä siihen geneerisimpään ketjukahvilaan. Itse arvostan kahvilaa valitessani ennen kaikkea kutsuvaa tunnelmaa, jotain persoonallista twistiä joko miljöössä tai tarjonnassa, sekä hyvää teevalikoimaa. Pitkälti tältä pohjalta keräsinkin yhteen kuusi suosikkipaikkaani, joihin voisin milloin tahansa istahtaa teelle ja kakkupalalle vaikkapa syksyisen kaupunkipäivän lomassa.

Cafe Puusti


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Cafe Puusti on tuoreimpia kahvilatuttavuuksiani menneeltä kesältä. Puustissa homman nimi on kahvilan nimen mukaisesti korvapuustit, jotka paistetaan paikan päällä tässä Sorsapuiston ja Tampere-talon kupeessa sijaitsevassa kahvilassa. Jopa kaupungin parhaiksi rankatut korvapuustit ovat kahvilan päätuote ja eivätpä ne kahvi- tai teekupposen lisäksi rinnalleen juuri muuta kaipaakaan. Puustissa minua viehättää juurikin keskittyminen hyvin tehtyyn päätuotteeseen. Puusteja saa perinteisen makean version lisäksi myös suolaisena. Hieman ydinkeskustan ulkopuolella sijaitsevan kahvilan tunnelma on ihanan rauhallinen. Päivänvalo tulvii sisään isoista ikkunoista, mutta muuten ulkomaailma kyllä unohtuu Puustin kodikkaan ja pikkuisen boheemin miljöön ulkopuolelle.

Yliopistonkatu 50 / cafepuusti.fi

Ansari


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ansari on sen verran piilotettu helmi, että minullakin kesti pitkän aikaa huomata sen olemassaolo. Lapinniemen kylpylän takana sijaitseva, kasvihuoneesta kahvilaksi muutettu Ansari on kuitenkin miljööltään ja tunnelmaltaan niin uniikki, että sitä ei missään nimessä kannata missata. Alunperin talvipuutarhaksi rakennetussa kasvihuoneessa voi nautiskella tunnelman lisäksi myös mahdollisesti kaupungin laajimmasta teevalikoimasta, sekä sen ohella kakuista ja suolaisesta purtavasta. Kesällä paakkelsit voi nauttia myös kahvilan pihassa, kukkivien omenapuiden alla.

Lapinniemenranta 6 / Ansari Facebookissa

Tallipihan kahvila


Tallipiha on jo itsessään yksi Tampereen tunnelmallisimmista sopukoista, joten totta kai myös Tallipihan kahvila ansaitsee paikkansa tällä listalla. Tallipihan kahvila on perustettu tehdaspatruuna von Nottbeckin hevoskuskin taloon ja on osa kartanon tunnelmallista, vanhaa talouspihaa. Vanhan ajan tunnelmaa henkivässä kahvilassa voi tehdä aikamatkan menneeseen ja nautiskella samalla perinteiset pullakahvit, tai vaikkapa lounassalaatin. Kevättalvella Tallipihan kahvila tunnetaan kattavasta laskiaispullavalikoimastaan, josta löytyy valikoimaa niin mantelimassan, hillon, kuin eksoottisempienkin täytteiden ystävälle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuninkaankatu 4 / tallipihankahvila.fi

Ojakadun Vohvelikahvila


Erikoiset rakennukset tuntuvat yhdistävän monia Tampereen kahviloita, sillä Ojakadun Vohvelikahvila sijaitsee myös ainutlaatuisessa paikassa, kaupungin pienimmässä kivitalossa. Kuljen tästä monesti työmatkallani ohitse ja ihastelen aina tätä somaa taloa, jonka ohi kulkiessa on melkein mahdotonta olla ajautumatta vohvelintuoksun perässä sisälle. Jo vuodesta 1992 toiminut kahvila keskittyy nimensä mukaisesti vohveleihin, joita voi nauttia kahvilan sisätilojen lisäksi kesäisin ulkosalla viihtyisän Ojakadun varrella. Vohveleita on tarjolla sekä suolaisina että makeina versioina ja todellinen vohvelin ystävähän vetäisee samalta istumalta yhden kumpaistakin.

Ojakatu 2 / vohvelikahvila.com

Runo


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kahvila Runo sijaitsee vain muutaman askeleen päässä Vohvelikahvilasta, saman kadun toisella puolella. Eurooppalaishenkisen korttelikahvilan valtavat ikkunat antavat ohikulkijallekin silmäyksen tämän suositun kahvilan tunnelmasta, joka levittäytyy myös kahvilan seinustan ulkopöytiin asti. Runo on sellainen kahvila, johon voisi istahtaa vaikka koko päiväksi lukemaan kirjaa ja hörppimään espressoa. Sumpin kaverina voi nauttia kahvilan suolaisia ja makeita leipomuksia.

Ojakatu 3 / kahvilaruno.fi

Pyynikintorin Liha & Kahvi


Pyynikintorin Liha & Kahvi voi nimensä puolesta herättää hämmennystä, mutta erikoinen nimiyhdistelmä on tietysti peruja paikan historiasta entisenä lihakauppana. Pyynikintorin laidalla sijaitsevassa kahvilassa vallitsee jälleen täysin uniikki tunnelma, joka tuo mieleen tuulahduksen eteläisestä Euroopasta. Tänne voi saapua kiireettömälle lounaalle, tai nauttimaan herkullisista kakuista kahvin tai viinilasillisen äärellä. Houkuttelevan näköisistä hyllyistä voi ostaa myös elintarvikkeita kotiin vietäväksi.

Pyynikintori 4-6 / pyynikintorinlihajakahvi.com


Löysitkö listalta oman lempikahvilasi? Vinkkaa kommenteissa omat suosikkisi!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply