Maranga – moderneja Välimeren makuja Tampereella

Tampereen pitkäikäisin ja tunnetuin japanilaisravintola Maruseki sulki monien suureksi suruksi ovensa lopullisesti viime kesänä, mutta ilokseni Marusekin vanhan ravintolatilan on ottanut haltuunsa varsin lupaava uusi tulokas. Ravintoloiden nimissä on vain muutaman kirjaimen ero, mutta makupaletin osalta syksyllä 2019 ovensa avannut Maranga ammentaa aivan erilaisista aineksista. Kahdesta tamperelaisesta laaturavintolasta, Guru’s Kitchenistä ja Salsalladasta tuttu ravintolapäällikkö Antoni Duhov on tuonut Tampereelle oman versionsa Välimeren keittiöistä, loihtien pöytään kreikkalaisia, espanjalaisia, italialaisia ja muita ihania Etelä-Euroopan makuja. Täytyihän tämä käydä kokeilemassa.

maranga

Vanhana Marusekin asiakkaana tunnistan ravintolatilasta vielä tutut loosit ja muutaman muun yksityiskohdan, mutta muuten paikka on pistetty kokonaan uusiksi. Tunnelmaa on luotu lehtikuoseilla, lämpimillä auringon sävyillä ja viidakkomaisilla kasviasetelmilla. Vasta lähtiessä huomaan, että ravintolatila jatkuu myös yläkerrassa, josta on kuulemma mahdollista varata tilat yksityistapahtumia varten. Maranga on osoittautunut näiden muutaman aukiolokuukautensa aikana jo todella suosituksi, joten etenkin viikonloppuna pöytävaraus ravintolaan on ehdottoman tarpeellinen.

Sitten ruoan kimppuun. Marangan menu lähtee liikkeelle pintxoilla, jatkaa hieman perinteisiä alkupaloja suuremmilla medium-annoksilla, yllättää suolaisten leivonnaisten osiolla ja päättää pääruokien ja jaettavien annosten kautta kahteen huolella valittuun jälkiruokaan. Pintxoja päätän tulla testamaan toisella kertaa brunssin merkeissä, nimittäin Maranga tarjoilee erikoisuutenaan varmasti kaupungin ainoaa pintxobrunssia. Brunssi on tarjolla sunnuntaisin klo 12-16 ja kustantaa 23,90 e.

maranga menu

Pääruokien joukosta löytyy kaksi kasvisannosta, joista valitsen lautaselleni Halloum souvlakin. Annos saa minulta erityismaininnan supermaukkaista ja hyvin maustetuista falafeleista, sekä tsatsikitäytteisestä, rapean rapsakasta potusta. Paneroidusta hallomista nyt ei tarvitse minulta edes kahta kertaa kysyä. Dippien ystävät voivat tilata ruoan kaveriksi vielä extrakastikkeita, mutta ainakin tässä annoksessa tsatsiki ja chilitomaattikastike riittävät hyvin kostukkeeksi.

Jälkiruokien osalta valinta on tehty helpoksi, vaihtoehdot kun on rajattu kahteen. Veriappelsiinisorbetilla ja kookoskinuskilla kruunattu appelsiinisuklaakakku on suunnattu täyteläisempien makujen ystäville, kun taas kaltaiseni raikkaita ja hieman hapokkaita makuja suosivat päätyvät sitruunakakkuun, lemon curdiin ja marenkiin. Raikas sitruuna sopiikin kivasti rasvaisen juuston ja falafelien jälkipalaksi. Viinilistakin Marangasta löytyy ja henkilökunta suosittelee vaihtoehtoja mielellään. Ylipäätään palvelu on Marangassa rentoa ja ystävällistä ja henkilökunta saakin pääruoan lisäksi illan toisen erityismaininnan.

En ole ylättynyt, että Maranga on jo lyhyen olemassaolonsa aikana kivunnut niin suosituksi, sillä ravintolan toteutus on sopiva sekoitus perinteisiä, monille mieluisia Välimeren makuja modernilla ja raikkaalla twistillä. Pintxobrunssi täytyy vielä ehdottomasti käydä testaamassa, mutta menisin Marangaan kyllä mielelläni uudelleen illallisaikeissakin.

Maranga
Hämeenkatu 31
maranga.fi

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply