Suomen suurin matkablogiyhteisö

Irtiotto keskellä arkea – pikkujoululoma Klaus K:ssa

Tampereelta käsin ei tule kovin hanakasti lähdettyä iltamenoihin Helsinkiin, etenkään arkena, kun kotiinpaluuta edeltää vielä 1,5 tunnin myöhäisillan junamatka kotiin ja seuraavana aamuna pitäisi kammeta itsensä töihin. Siksi olinkin itseeni äärettömän tyytyväinen, kun päätin yhdistää keskiviikkoiltaan osuneisiin Rantapallon blogipikkujouluihin pienen miniloman ja etäpäivän Helsingissä. Junamatkan sijasta iltani päättyi vartin kotimatkaan, lämpimään suihkuun ja hotellin lakanoihin, joista heräsin seuraavana aamuna aamiaisbuffetin ja läppärin äärelle työskentelemään. Parasta arjen luksusta! Majoitusvalintani osui Klaus K -hotelliin, jossa olen vieraillut jo niin monet kerrat, että sitä voisi kehua jo suosikkihotellikseni Helsingissä.

Koska olin liikkeellä yksin, päätin valita hotellin Passion Double -huoneen, joka on sopivan kompakti yhden hengen majoittumiseen. Klaus K:ssa on myös yhden hengen huoneita, mikä tuntuu olevan hotelleissa melko harvinaista, mutta minun majoittumiseni aikaan ne olivat kaikki varattuja. Passion Double on kuitenkin Klaus K:n kahden hengen huoneista pienimpiä, joten se ei tuntunut liian suurelta yhdellekään hengelle. Klaus K lukeutuu designhotellien sarjaan ja toteuttaa näkemystään designista lämpimällä ja tunnelmallisella otteella. Huoneen tunnelmallinen, hämärä valaistus sopi hyvin joulunajan tunnelmaan ja ikkunan ulkopuolella vilkkuvat Bulevardin valot pääsivät sen ansiosta kunnolla esille.

Klaus K:n sijainti on yksi suosikkiasioistani tässä hotellissa. Bulevardin varrella sijaitsevaan hotelliin kävelee rautatieasemalta alle 10 minuutissa ja ratikallakin pääsee oven eteen. Pyydän aina mahdollisuuksien mukaan huoneen juuri Bulevardin puolelta, vaikka sisäpihan huoneet saattaisivatkin olla hiljaisempia, jotta voin ihailla ikkunasta Bulevardin kauniita rakennuksia, jouluvaloja ja kadun vilinää. Neljännen kerroksen huoneeseen edes kadun äänet eivät yöllä kantautuneet häiritsevästi.

Vaikka en ollutkaan Helsingissä varsinaisesti työmatkalla, täytyi hotellihuoneen kuitenkin taipua myös läppärityöskentelyyn, kun aloittelin pikkujoulujen jälkeisenä aamuna etätyöpäivää hotellihuoneesta käsin. Passion Doublessa otin ilon irti sängyn yhteyteen asennetusta apupöydästä ja vedin aamun palaverit ja muut työhommat rennosti sängystä käsin. Samalla katselin pimeyden väistymistä ikkunan ulkopuolella ja kaupungin heräämistä uuteen aamuun.

Hotelliaamuun kuuluu kiinteänä osana tietysti myös aamiainen ja tässä kohtaa en voi olla hehkuttamatta yhtä asiaa: puuroa! Jo useamman vuoden ajan Klaus K:n aamiaiseen on kuulunut yön yli haudutettu ohrapuuro, joka on ihan taivaallisen hyvää. Muilta osin aamiaistarjonta on melko tavanomaista ja ehkä vähän yllätyksetöntäkin, vaikkakin valmiiksi pilkottujen hedelmien valikoima ilahduttikin. Hieman samaa yllätyksettömyyttä voivottelin myös aiemmassa Tammerin Super Breakfastia käsitelleessä jutussani. Kuka olisi se rohkea pioneeri, joka uskaltaisi keksiä hotelliaamiaisen uudelleen?

Tykkään Klaus K:ssa myös siitä, että tyylikkään ja ylellisen designkuoren alla piilee ennakkoluuloton ja nuorekas henki. Koska pyrin parhaani mukaan tekemään arjessani vastuullisia valintoja, on minulle tärkeää, että myös Klaus K on sitoutunut Green Key -sertifikaatin mukaiseen kestävään matkailuun. Aamiaispöydässä istuessani huomasin mainoksen tulevan viikonlopun Klaus K Goes Wild Vegan -tapahtumasta, mikä toi myös mukavasti konkreettisella tavalla esiin hotellin pyrkimykset toteuttaa vihreitä arvoja. Arvoista puheen ollen, Klaus K on myös avoimesti LGBTQ+ -ystävällinen hotelli.

Klaus K:ssa vietetyn yön jälkeen työpäivä rullasi kevyesti ja viikko tuntui erityisen lyhyeltä, kun perjantaille osuneen itsenäisyyspäivän lisäksi arkiputken pääsi jo päivää aiemmin katkaisemaan pienellä hotellilomalla. Myös blogipikkujoulujen hyvä tunnelma ja kiinnostavat keskustelut samanhenkisten matkabloggaajien kanssa tekivät tästä viikosta erityisen. Taidan lähteä toistekin.

Mikä on sun suosikki Helsingin hotelleista?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Pyya perjantai, joulukuu 6, 2019 at 22:54

  Yhden kerran juuri yhden hengen huoneessa yöpyneenä pidän myös kovasti hotellin tunnelmasta. Mielellään yöpymisen hotellissa uudestaan.
  Ensi vuonna täytyy itsekin yrittää päästä lähtemään Rantapallon tapahtumiin. Tosin täältä Pohjanmaan rannikolta se on vielä työläämpää kuin Tampereelta mutta uskon kokemuksen voittavan vaivan 😉

  • Reply Noora / Seikkailumielellä lauantai, joulukuu 7, 2019 at 20:27

   Kiva että on muitakin Klaus K:sta tykänneitä 🙂 Ja joo, onhan tuo ymmärrettävää ettei kovin kaukaa viitsi lähteä Helsnkiin yhden illan takia. Mutta ehkä yöpymisen kanssa reissu olisikin jo vaivan väärti!

  Leave a Reply