Suomen suurin matkablogiyhteisö

Seikkailumielellä 1 vuotta – ajatuksia ensimmäisestä blogivuodesta

Blogillani on tänään merkkipäivä, nimittäin yksivuotissynttärit! Tämä pimeä ja harmaa loppusyksy tuntuu olevan suoranaista blogin perustamisen kulta-aikaa, sillä sen verran tiheään on vuosipäiviä tässä viime viikkojen aikana matkablogeissa vietetty. Pimeänä ja harmaana marraskuun päivänä sai alkunsa päivälleen vuosi sitten myös Seikkailumielellä. Ja mikä vuosi tämä onkaan ollut!

Blogin perustaminen ei varsinaisesti ollut kohdallani mikään päähänpisto, sillä kypsyttelin ajatusta lähes puoli vuotta ennen toimeen tarttumista. Pohdin sopivaa blogialustaa sekä tietysti blogin nimeä. Olin lukenut joitakin Rantapalloon perustettuja blogeja ja ajattelin, että matkailijayhteisöstä löytäisin sopivan kodin myös omalle blogilleni – päätös oli tämän suhteen lopulta varsin helppo, enkä ole katunut valintaani. Nimi sen sijaan tuotti päänvaivaa viikkotolkulla. Voi luoja sitä valinnan vaikeutta! Googlasin erilaisia nimiehdotuksia sekä suomeksi että englanniksi ja kyselin kavereilta, mitä mielleyhtymiä mikäkin vaihtoehto herättää. ”Tulee mieleen matkailu tai makuuhuone”, vastasi eräs ystäväni, jolla testasin Seikkailumielellä-nimeä antamatta sanalle mitään kontekstia. Tykästyin ytimekkääseen ja hieman velmuun nimeen kuitenkin lopulta niin kovasti, että se valikoitui blogini nimeksi, makuuhuoneviboista välittämättä. Pahoittelut tässä vaiheessa pettymyksestä niille epäonnisille, jotka ovat deittisivuston sijasta päätyneetkin tänne.

herrankukkaro

Omaa naamaani en ole blogissani hirveästi tuonut esiin, joten tässä sitä nyt kerrankin olisi ihan koko postauksen täydeltä. Ajattelin aluksi, että keskityn blogissani vain puhtaasti matkavinkkien jakamiseen ja jättäydyn itse enemmän taustalle. Mutta miksi kukaan lukisi blogia, jossa ei ole mitään persoonaa? Vähitellen rohkaistuin tuomaan myös itseäni enemmän esille aluksi Instagramissa (@seikkailumielellablogi) ja vähitellen myös täällä blogin puolella. Vaikka pärstääni ja persoonaani näkyisi jatkossa enemmänkin, aion kuitenkin edelleen pitäytyä sitkeästi matkailuteemassa ja jättää lifestyle-hommat sen puolen ammattilaisille.

Lukijoitakin blogiin on ensimmäisen vuoden aikana löytänyt ihan kiitettävästi, reilut 36 000 silmäparia. Kiitos teille kaikille, jotka olette tätä käyneet lukemassa tai jättäneet kommenttia! Blogin luetuin postaus tämän ensimmäisen vuoden aikana on ehdottomasti ollut tämä Auschwitz-omatoimiretken opas maaliskuulta. Pian sen perässä tulevat Tampereen lounaspaikat, vinkit maata pitkin matkailuun, Krakovan juutalaiskorttelit ja Trattoria Il Posto. Krakova ja Tampereen ruokapaikat herättävät selvästi kiinnostusta! En voi vastustaa pientä kevennystä, joten tässä päivän piristykseksi vielä pieni ote hakusanoista, joilla ykkössijaa pitävään Auschwitz-postaukseen on päädytty: auschwitz, ausvitz, auswitch, auswich, ausvits, auchwitz, auswitc, autzwitz, autzwitsh, auchzwutz, auscheitz.

Nyt alkava toinen blogivuosi tuokin mukanaan heti alkuun jänniä juttuja! En ole hirveästi ehtinyt juoksemaan blogitapahtumissa, koska asuminen Tampereella ja tapahtumien Helsinki-painotteisuus sopivat vähän huonosti yhteen, mutta nyt aion skarpata. Ensimmäinen tilaisuus osallistua blogirientoihin osui kohdalle itse asiassa jo eilen, kun piipahdin Helsingissä Saksan valtion matkailutoimiston German Days -päivillä kuulemassa ja ihastelemassa muun muassa Bauhaus-arkkitehtuurin satavuotisjuhlia ja muita ajankohtaisia teemoja Saksan matkailussa.

Heti ensi viikolla suuntaan uudelleen Helsinkiin, tällä kertaa Rantapallon blogipikkujouluihin minglaamaan muiden Rantapallon bloggaajien kanssa. Samassa yhteydessä vietän keskellä viikkoa pienen hemmotteluloman Helsingissä ihan vain itseni kanssa, suuntaamalla pikkujouluista yöksi Klaus K -hotelliin. Tammikuussa sen sijaan koittavat todelliset jännät paikat, nimittäin lupauduin lähtemään blogini pohjalta haastateltavaksi Matkamessujen lavalle. Jaiks! Mihin kaikkeen sitä tuleekaan lupauduttua. Mutta samalla myös ihanaa, että blogiharrastuksen ympärille kertyy myös kaikenlaista pientä oheistoimintaa ja ennen kaikkea uusia tuttavuuksia.

Tervetuloa seuraamaan blogin toista reissuvuotta, toivottavasti pysyt seikkailuissa mukana jatkossakin! Pistähän myös seurantaan blogin Instagram-tili (@seikkailumielellablogi), jonne päivittelen aina tuoreimmat kuulumiset tien päältä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Mika / Lähtöportti keskiviikko, marraskuu 27, 2019 at 11:31

  Onnea yksivuotiaalle! Välillä tuntuu että uusia blogeja ilmestyy kuin sieniä sateella ja katoaa pian vähin äänin, mutta sun blogista on nähnyt heti alusta asti että se on tullut jäädäkseen. Pitkäjänteistä työtä ja hyviä juttuja – jatka samaan malliin 🙂

  • Reply Noora / Seikkailumielellä keskiviikko, marraskuu 27, 2019 at 18:30

   Voi kiitoksia Mika! 😊

 • Reply espanjaan torstai, marraskuu 28, 2019 at 00:05

  Onnittelut yksivuotiaalle! Kivasti olet päässyt alkuun ja hyvältä näyttää. Me juhlimme kohta kaksivuotissynttäreitä. On tämä kiva harrastus.

  • Reply Noora / Seikkailumielellä perjantai, marraskuu 29, 2019 at 11:43

   Kiitos! 😊

 • Reply Lauran tarakalla torstai, marraskuu 28, 2019 at 21:19

  Kiva postaus ja onnea 1-vuotiaalle! Nähdään ensi viikolla pikkujouluissa! 🙂

  T. Laura

  • Reply Noora / Seikkailumielellä perjantai, marraskuu 29, 2019 at 11:43

   Kiitos Laura ja nähdään ensi viikolla!

 • Reply Pyya sunnuntai, joulukuu 1, 2019 at 16:32

  Onnea 1-vuotiaalle blogillesi !
  Itsellä myös jää oman itsensä näyttäminen vähemmälle blogissa vaikka lukijat kyllä arvostaa omankin persoonan ja kirjoittajan näkyminen blogissa. Siinä täytyy aina vähän skarpara 😊
  Vielä vaikea,pinon lähteä täältä Pohjanmaalta pääkaupunkiseudun rientoihin mutta jos ensi vuonna vähön yrittäisi itsekin. Hyvä sinä kun olet aloittanut !

  • Reply Noora / Seikkailumielellä sunnuntai, joulukuu 1, 2019 at 20:58

   Kiitos onnitteluista! 🙂 Tästä Tampereelta nyt on vielä ihan kohtuullisen helppoa lähteä arki-iltanakin pääkaupunkiin, mutta sen kauempaa en kyllä itsekään jaksaisi vaivautua. Täytyy toivoa, että tapahtumia tipahtelisi välillä muuallekin!

  Leave a Reply