tammer aamiainen brunssi

Hotelli Tammerin Super Breakfast – Tampereen loisteliain aamiaismiljöö

Voi kunpa jokainen työpäivä voisi alkaa hotelliaamiaisella! Hotelli Tammerissa aamiaispöytään pääsee ilokseni ihan ilman yöpymistäkin, joten päätimme ystävieni kanssa piristää erästä tavallista tiistaiaamua pienellä luksuksella ja suuntasimme ennen työpäivän alkua yhdessä aamupalalle – tai siis Tammerin tapauksessa Super Breakfastille. Tamperelaisena en juurikaan ole viettänyt aikaa kaupungin hotelleissa, joten ilman Tammerin aamiaista olisin tuskin koskaan tullut astuneeksi sisään tähän historialliseen rakennukseen. Jos sinäkin haluat nauttia aamupalaa lähes kuninkaallisissa puitteissa, ota suunnaksi hotelli Tammer.

tammer brunssi aamiainen

tammer super breakfast

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

hotelli tammer super breakfast

Vuonna 1929 valmistunut hotelli Tammer on ehtinyt olla toiminnassa jo pyöreät 90 vuotta. Tammeria on kunnostettu vanhaa kunnioittaen ja joka kerta astuessani hotellin aulaan tunnen matkustavani ajassa taaksepäin – alunperinkin luksushotelliksi suunniteltu hotelli näyttää ja tuntuu juuri siltä, luksukselta, mutta vanhalla ja arvokkaalla tavalla. Pian sisäänkäynnin jälkeen huomion varastaa oikealle puolelle avautuva loistelias ravintolasali, jossa myös aamiainen tarjoillaan. Tässä samassa salissa ovat aikoinaan aamiaista nauttineet myös eräät Tammerin kuuluisimmista vieraista, kuten marsalkka Mannerheim, F. E. Sillanpää ja Juri Gagarin. Ehkäpä päädyt samaan pöytään, jossa joku heistä on hörppinyt aamukahviaan?

tammer aamiainen

tammer super breakfast

tammer aamiainen brunssi

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

tammer aamupala brunssi

Ikkunapöydästä käsin on hyvä katsella uuteen aamuun heräilevää kaupunkia ja nautiskella hotellin aamiaistarjonnasta. Kahvit ja teet tarjoillaan pöytään ja ilokseni teehenkin on panostettu, enkä ole pelkän pussiteevalikoiman varassa, kuten niin usein käy. Aamiaisbuffetin puolella Tammer kertoo panostavansa paikallisiin tuottajiin ja valmistavansa esimerkiksi myslinsä itse. Valikoima itsessään on melko perinteinen aamiaiskattaus leikkeleineen, leipineen, jogurtteineen ja hedelmineen. Vastaanottotiskin yhteydestä löytyy vielä erikseen pienehkö jälkiruokabuffet. Oma suosikkini tarjonnasta on puuro, jonka keittiö tuunaa joka aamu erilaiseksi esimerkiksi mausteiden ja marjojen avulla. Muutoin valikoima jää ehkä vielä hitusen kaipaamaan jotain omaleimaista särmää. Etenkin jälkiruokapuolella olin toivonut näkeväni vaikkapa macaron-leivoksia tai kakkuja, kun nyt tarjolla oli vain keksejä ja minimuffinseja. Tarjonta ei yllä ihan sen luksuksen tasolle, mitä puitteet antaisivat odottaa, vaikka ruoka sinänsä maukasta onkin.

Arkiaamuna ravintolasali on rauhallinen, mutta viikonloppuisin ruokailijoita on yleensä paikalla runsaammin ja pöytää voi joutua pienen hetken odottelemaankin. Pöytävarauksia ainakaan viikonlopun aamiaiselle ei käsittääkseni oteta vastaan, mutta ravintolasali on sen verran suuri, että viimeistään pienellä odottelulla vapaa pöytä kyllä löytyy viikonloppuisinkin. Yksi mainitsemisen arvoinen asia Tammerissa on hotellin ensiluokkaisen hyvä palvelu. Jokaisella käynnilläni henkilökunta on ollut hyvin ystävällistä ja huomioivaa, eikä ollenkaan jäykkää, kuten joku ehkä hulppeista puitteista voisi luulla. Kun napsin tätä blogijuttua varten kuvia, pöytäämme siivonnut tarjoilija tiedusteli blogistani ja kertoikin arvanneensa jo kamerasta, että kuvaan muutenkin kuin omaksi ilokseni. Vielä kun minä pöljä olisin tajunnut oma-aloitteisesti kertoa edes blogini nimen…

tammer super breakfast

Tammerin Super Breakfastin parasta antia ovat hotellin komeat puitteet, jotka tekevät aamiaishetkestä pienen elämyksen. Tämän voimin oli hyvä ponnistaa alkavaan työpäivään. Super Breakfast tarjoillaan Tammerissa arkiaamujen lisäksi myös viikonloppuisin aina klo 13 saakka, joten sen voi hyvin käydä nauttimassa myös brunssina. Aamiaisella on hintaa 21 euroa, mutta vinkkinä, että ainakin vuoden loppuun asti sen saa Tampere Tunnetuksi -sovelluksen kautta 16 euron alehintaan.

Hotelli Tammer kuuluu nykyään osaksi Radisson Blu -ketjua, jonka Super Breakfast -konsepti on käytössä muissakin ketjun hotelleissa. Lue tästä Aurinkorasvaa ja Aloe Veeraa -blogin kokemukset Helsingin Plaza-hotellin Super Breakfastista.

– – –

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Psst! Lisää reissu- ja ruokainspiraatiota löydät blogin Instagramista, jonne päivitän aina tuoreimmat kuulumiset tien päältä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Emilia/Merkintöjä maailmasta sunnuntai, 24 marraskuun, 2019 at 15:31

  Olinkin suunnitellut ensi vuodelle buukkaavani mahdollisesti juuri Tammerista yön tai sit voisi juuri mennä vain aamupalalle. Kiitos inspiraatiosta, kuulostaa hyvältä😍 Olen Tampereelta päin kotoisin (nykyään asustelen Helsingissä) ja olin ajatellut, että olis ihana mennä nauttimaan vähän luksusta vanhoille kotikulmille! En ole edes varma, olenko ikinä käynyt Tammerissa sisällä 😁

  • Reply Noora / Seikkailumielellä maanantai, 25 marraskuun, 2019 at 19:02

   Hyvän kuuloinen suunnitelma sinulla! Sattuneesta syystä en ole koskaan yöpynyt Tampereella hotellissa ja Tammerin huoneetkin on siis jäänyt näkemättä, mutta olisi kyllä mielenkiintoista tietää, jatkuuko sama ylellinen linja niissäkin. Ja itsekin astuin Tammeriin sisään ekaa kertaa vasta tänä vuonna, vaikka olen lähes koko ikäni asunut Tampereella 😀

 • Reply Anna tiistai, 26 marraskuun, 2019 at 09:16

  Hyvältä kuulostaa tuo palvelu ja miljöön mahtavuudesta todistavat nuo hienot kuvasi. En nyt kokonaan nähnyt aamiaisvalikoimaa, mutta itse aina toivon jotain muuta kuin ne kaikki perinteiset puurot, myslit, jugurtit, croissantit, munat, pekonit, leivät, leikkeleet ja hedelmät. Kyllähän se on ilo niitäkin syödä, mutta jos varta vasten menisin hotellin aamiaiselle, niin haluaisin jotakin mitä kotona ei tule niin usein järjestettyä.

  • Reply Noora / Seikkailumielellä keskiviikko, 27 marraskuun, 2019 at 22:21

   Totta, itsekin olisin kaivannut tuonne jotain pientä spesiaalia tavanomaisten aamiaistuotteiden rinnalle – vaikkapa vohveleita tai jotain vielä erikoisempaa. Kiitos kommentista! 🙂

 • Reply Periaatteen Nainen perjantai, 29 marraskuun, 2019 at 23:31

  No niin, tämäpä täytyy kokeilla kun seuraavan kerran suuntaan vanhaan kotikaupunkiin. Vanha koulukin on viereinen rakennus Tammerista, ja ihanaa että hotelli on herännyt uuteen loistoon.

  • Reply Noora / Seikkailumielellä sunnuntai, 1 joulukuun, 2019 at 20:54

   Suosittelen, Tammer on (vanhalle) tamperelaisellekin elämys 🙂

 • Reply Johanna V. lauantai, 30 marraskuun, 2019 at 20:48

  Kaunis miljöö tosiaan ja herkullisen kuuloinen aamiainen! Mutta miten harmittavan usein floppi tulee nimenomaan jälkiruokaosastolla. Minimuffinssit ja keksit eivät oikein sovi tuohon muuten tarkkaan mietittyyn kokonaisuuteen, mutta antaisin kyllä kuvien perusteella aamiaselle enemmän kuin mielelläni tilaisuuden ruokkia minut hotelliyön jälkeen 😀

  • Reply Noora / Seikkailumielellä sunnuntai, 1 joulukuun, 2019 at 20:55

   Tammerin aamupalalle kannattaa ilman muuta antaa tilaisuus, vaikka jälkiruokaosasto ei vau-efektiä aiheutakaan. Komeat puitteet paikkaavat onneksi tätä puutetta 🙂

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA lauantai, 30 marraskuun, 2019 at 22:34

  Olimme tuolla muutama vuosi sitten yöpymässä ja hotellista, sekä aamiaisesta jäi hyvin positiivinen mielikuva. Pitäisi ottaa jälleen uusiksi!

  • Reply Noora / Seikkailumielellä sunnuntai, 1 joulukuun, 2019 at 20:56

   Pitää varmaan itsekin ihan uteliaisuudesta käydä vielä joskus yöpymässä Tammerissa!

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi lauantai, 7 joulukuun, 2019 at 14:19

  Hotelliaamiaiset ovat ihan parasta! Missä tahansa liikunkin valitsen aina majoitukseen aamiaisen, koska olen hulluna hotelliaamiaisiin. Itselläni on noin tunnin junamatka Tampereelle ja pidän kaupungista joten on hyvinkin todennäköistä että tulen joskus vierailemaan tässä hotellissa. Olen jo aikaisemmin pistänyt Tammerin korvan taakse tulevia Tampereen reissuja varten. 🙂

  • Reply Noora / Seikkailumielellä lauantai, 7 joulukuun, 2019 at 20:28

   Onhan se ihanaa istahtaa valmiiseen pöytään ja nauttia monipuolinen buffetaamiainen 🙂 Tervetuloa Tampereelle, Tammer ei varmasti ole huono valinta!

  Leave a Reply