Suomen suurin matkablogiyhteisö
ravintolavinkit tallinna

Drinkkivinkki Tallinnaan – Parrot Minibar on ravintola ja salakapakka

Tallinna on minun valintani silloin, kun kaipaan lomalta helppoutta ja erityisesti tasokkaita ravintoloita. Tallinnan ravintolatarjonta lyö ällikällä kerta toisensa jälkeen ja joka kerta kohtaan valinnan vaikeuden monien hyvien vaihtoehtojen väliltä – Tallinnassa vain on tänä päivänä ihan liian monta ravintolaa, joita haluan päästä kokeilemaan. Parrot Minibar osui silmiini sattumalta selaillessani suosituksia kaupungin ravintoloista ja huomioini kiinnittyi välittömästi kahteen seikkaan: sisustukseen ja mainintaan salakapakasta. Tätä en voi jättää välistä! Alunperin olin aikeissa testata vain mainitun salakapakan, mutta käytyäni siellä perjantai-illan drinkeillä, halusin palavasti päästä kokeilemaan vielä ravintolan puolen. Näin jälkikäteen täytyy sanoa, että onneksi tuli kokeiltua, sillä Parrot Minibar lennähti kerrasta suosikkiravintoloideni joukkoon.

parrot minibar

Parrot Minibar sijaitsee kätevästi Tallinnan vanhassa kaupungissa, osoitteessa Vana-Posti 7. Hämärässä lokakuun illassa ravintolan sisäänkäynti näytti kotoisan kutsuvalta ja sisälle astuttuamme eteen avautui kuin toinen maailma – eikä mikä tahansa maailma, vaan Amazonin sademetsä. Parrot Minibar on ottanut sisustukseensa vaikutteita maailman suurimmasta sademetsästä ja tunnen oloni heti kotoisaksi vihreässä miljöössä kasvien ja papukaijafiguurien keskellä. Vaikka Amazon-teemainen ravintola voi kuulostaa hieman tyylittömältä, on Parrot Minibar kaikkea muuta, sillä sisustus ja koko konsepti on toteutettu todella hyvällä maulla.

Hyvät maut jatkuvat ruoka- ja juomalistan äärellä. Parrot Minibar on kallellaan cocktaileihin, mutta tarjolla on myös kattava viinilista. Ruokalista sen sijaan on ihan oma maailmansa. Ensinnäkin Parrotissa ei nähdä ollenkaan haarukoita ja veitsiä, vaan ruoka syödään sormin tai pinseteillä. Pinseteillä! Seuralaiseni tekee menua lukiessaan oivalluksen ravintolan nimestä, jota olin itse ehtinyt jo ihmettelemäänkin – Minibarissa miniä on vain ruoka, eikä suinkaan juomavalikoima.

parrot minibar

parrot minibar

parrot minibar

Ruokalista koostuu alku-, pää- ja jälkiruoista, joita kutakin valitaan niin monta kappaletta, kuin nälkä vaatii. Lisää voi tilata myös kesken ruokailun, jos on sattunut arvioimaan ruokahalunsa alakanttiin tai jos vaan ei kerran aloitettuaan malta enää lopettaa testaamatta kaikkea. Hyvä vaihtoehto on kokeilla myös kahden hengen Milky Way -maistelumenua, jonka myötä pöytäseurue pääsee maistelemaan 13 annosta Parrotin herkkuja varsin kohtuulliseen 120 euron yhteishintaan.

Minä ja seuralaiseni olimme nauttineet iltapäivällä niin tuhdin lounaan, että emme uskoneet selviävämme 13 ruokalajista, joten päädyimme tilaamaan listalta annoksia oman mielemme mukaan. Päädyimme kolmeen jaettavaan alkupalaan, kolmeen pääruokaan ja omiin jälkiruokiin. Etenkin alkupalat olivat pikkuruisia ja ne olikin tarkoitus syödä sormin yhtenä suupalana. Rakastuin ikihyviksi kalakakkuihin, jotka saivat suussa aikaan sellaisen yllätyksen, että hymy nousi kasvoille. Myös kuuma peruna oli alkuruoista mieleeni. Nori bag sen sijaan oli omaan makuuni liian mausteinen ja taisin maistaa joukossa myös hitusen korianteria, joka valitettavasti maistuu suussani ihan saippualta. Pääruoista testasin punajuuren ympärille rakennetun Beets-annoksen ja seuralaiseni popsi puolestaan Angus-härkää, jota hän jaksoi kehua vielä kotimatkallakin. Näiden lisäksi jaoimme vielä aivan julmetun hyvät kampasimpukat, joita olisin hyvin voinut syödä vaikka toisenkin annoksen. Ruokailun päätti suklaaseen kääritty passionhedelmävaahto.

parrot minibar

parrot minibar

Aterian huuhdoin alas cocktaililla, jotka ovatkin Parrotissa erinomaisen hyviä. Baarimestarin työskentelyä oli myös ilo seurata pöydästä käsin, sillä baari sijaitsee ruokasalin nurkassa keskeisellä paikalla. Sen parhaimman cocktail-elämyksen koin kuitenkin siellä aiemmin mainitsemassani salakapakassa, jossa kävimme jo ruokailua edeltävänä iltana. Salakapakkaan kannattaa ehdottomasti tehdä etukäteen pöytävaraus, jolla varmistaa itselleen paikan tästä salaperäisestä paikasta. Olin tehnyt varauksen netissä ja saavuimme ravintolaan täsmälleen sovittuun aikaan. Kerroin tehneeni varauksen baarin puolelle ja työntekijä kysyi salaperäisesti, olenko käynyt siellä aiemmin. Vastattuani kieltävästi hän johdatti minut ja seuralaiseni salakapakan puolelle. Sisäänkäynti kapakkaan on elämys, jota en halua pilata keneltäkään etukäteen, vaan saatte käydä itse katsomassa mistä on kyse!

parrot minibar

parrot salakapakka

Salakapakan puolella valaistus kävi vielä ravintolatilaakin hämärämmäksi ja tunnelma vain tiheni sen myötä. Paikan sisustus ja fiilis veivät välittömästi aikamatkalle lähes 100 vuoden taakse ja nykyajasta kielivät lähinnä vain asiakkaiden modernit vaatteet. Tämän enempää en aio yksityiskohtia täältä kertoa, vaan annan kaikille mahdollisuuden mennä kokemaan tämä elämys itse. Etenkin cocktailien ystävälle Parrotin salakapakka on suorastaan pakollinen vierailukohde.

Mitkä ovat sinun ravintolatärppisi Tallinnaan? Tiedätkö kaupungista kenties muitakin salakapakoita?

– – –

Lisää ruoka- ja reissuinspiraatiota löydät blogin Instagramista, jonne päivitän aina tuoreimmat kuulumiset tien päältä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Henna / sooloiluja-blogi Tallinnassa maanantai, 28 lokakuun, 2019 at 22:03

  Ihanaa että sinäkään et paljastanut, miten Parrotin salakapakkaan mennään. Se pitää tosiaan kaikkien saada itse kokea! Olen koonnut kaikki tietämäni Tallinnan salakapakat postaukseen, joka löytyy Sooloiluja-sivuiltani. Yksi kiinnostava jäi valitettavasti kokematta, kun se ehti lopettaa toimintansa ennen kuin ehdin käymään siellä. Postaukseni lisäksi tiedän yhden, jonka sijaintia en saa paljastaa – lupasin ja vannoin omistajalle, että pidän omana tietonani. Eli kyllä niitä tosiaan on Tallinnassa aika montakin!

  • Reply Noora / Seikkailumielellä tiistai, 29 lokakuun, 2019 at 17:09

   Kiitos kommentista, täytyypä kurkata sun postaus! Muita Tallinna-vinkkejä sieltä tulikin tälle viimeisimmälle reissulle haettua 🙂

   • Reply Henna torstai, 31 lokakuun, 2019 at 23:21

    Voi miten kiva kuulla, jos olet löytänyt vinkkejä mun sivustolta! Siellä kyllä riittää ihmeteltävää. Viime reissulla käytiin testaamassa uusi mahtava Proto – oli kyllä ihan mielettömän hauskaa. Ja kohta aukeaa merimuseo… ja designmuseossa on ihan uskomattoman hieno valokuvanäyttely. Tallinna on kyllä kokoaan suurempi!

 • Reply Lyhyt Oppimäärä Tallinnaa keskiviikko, 30 lokakuun, 2019 at 23:54

  Parrot MiniBar on ehdottomasti yksi suosikkipaikoistamme Tallinnassa ja tuo salakapakka kyllä jaksaa tehdä vaikutuksen kerta toisensa jälkeen! 🙂

  • Reply Noora / Seikkailumielellä torstai, 31 lokakuun, 2019 at 19:09

   Kiva kuulla, että Parrot on herättänyt ihastusta muissakin! 🙂

  Leave a Reply