Tampereen lounaspaikat osa II – kesän uudet löydöt

Helmikuussa kirjoittamani katsaus Tampereen lounaspaikkoihin on ollut heti julkaisustaan lähtien yksi blogini suosituimmista postauksista, joten lienee turvallista olettaa, että lounassuosituksille on kaupungissa kysyntää. Jatketaanpa edellisen postauksen voittokulkua siis uusintapainoksella, johon keräsin kesän aikana testaamani lounaspaikat Tampereen keskustan alueella. Osa esitellyistä paikoista on täysin uusia, eli avannut ovensa kuluvan kesän aikana, osa on siirtynyt vasta vastikään lounaiden puolelle ja yhdessä lounasta on ollut tarjolla jo pidempään, mutta minä ehdin testaamaan paikan vasta tänä kesänä. Kaikissa esitellyissä ravintoloissa olen ottanut testiin kasvisvaihtoehdon, mutta myös vannoutunut lihansyöjä löytää jokaisesta varmasti itselleen sopivaa purtavaa.

Lie Mi

liemi lounas

lie mi lounas

lie mi tampere

Vietnamilainen ravintola Lie Mi levittäytyi kesän korvilla Helsingistä Tampereelle, jossa ensimmäinen ravintola avautui toukokuussa Hämeenkadun paraatipaikalle Koskipuiston nurkille. Lounaalla on tarjolla kolme vaihtuvaa annosta, joista vähintään yksi on aina kasvisversio. Annokset tarjoillaan pöytiin ja sen lisäksi tarjolla on varmasti kaupungin runsain lisukesalaattibuffet, joka jo itsessään on hyvä syy piipahtaa täällä lounaalla. Listalta löytyy perinteisiä vietnamilaisia makuja raikkaina ja moderneina tulkintoina, sekä muutamia erikoisempia annoksia, kuten suosikkini Shanghai tacot. Kaltaiselleni korianterin vihaajalle vietnamilainen keittiö ei ehkä ole se helpoin valinta, mutta pyydettäessä kaikki annokset on aina saanut myös ilman sitä. Päivän lounasvaihtoehdot julkaistaan päivittäin Lie Min Facebookissa.

Hämeenkatu 14
Lounas arkisin klo 11 – 14.30
Lounasannokset 10,80e
Lie Mi

Aloha Ramen

aloha ramen lounas

aloha ramen

Kuten ravintolan nimikin jo kertoo, tarjoilee Aloha Ramen japanilaisia herkkuja havaijilaisin vaikuttein. Ei ehkä se kaikista ilmiselvin kahden keittiön fuusio, mutta sitäkin toimivampi. Lounasmenu koostuu ramenista, pokekulhoista ja salaateista, joskin toistaiseksi olen ehtinyt testaamaan vasta ramenia, eli japanilaista nuudelikeittoa. Ramenia on tarjolla kolmea eri sorttia, joista yksi on täysin vegaaninen. Tästä on kuulemma tullut kaupungin vegepiireissä jo jonkin sortin hitti, enkä kyllä ihmettele yhtään. Ravintolan taustajoukoissa häärii legendaarisesta Cafe Pispalasta tuttu, Yhdysvalloista Suomeen kotiutunut Tam To, joka on tuonut havaijivaikutteet luontevasti mukaan japanilaiseen makumaailmaan.

Tuomiokirkonkatu 40
Lounas arkisin klo 11 – 15
Lounasannokset 10,50 – 12,90e
Aloha Ramen

Caque

caque lounas

caque lounas

Cafe Bar Bistro Caque avasi ovensa kesäkuun puolivälissä ja tarjoilee lounaalla ciabattaa erilaisilla täytevaihtoehdoilla. Leivät ovat lähituotantoa pirkanmaalaisesta Iivon leipomosta ja täytevaihtoehtoina on kolmea eri lihaa (bresaola, pastrami tai coppa) tai tofua. Tuhti leipä menee hyvin lounasannoksesta, joskin tofuversio oli makumaailmaltaan jokseenkin yllätyksetön ja olisin kaivannut siihen vielä jotain lisäjujua. Ciabattan lisäksi Caque tarjoilee belgialaisia vohveleita, sekä kattavan juomavalikoiman. Viereiseen pöytään kannettu vohveliannos näytti sen verran muhkealta, että niitä on pakko käydä vielä joskus testaamassa.

Vuolteenkatu 1
Lounas maanantaista lauantaihin klo 11 – 15
Lounasannokset 9,90e
Caque

Tuhto

tuhto lounas

tuhto lounas

Tampere-talon yhteydessä sijaitseva ravintola Tuhto on tarjoillut lounasta jo pidemmän aikaa, mutta sain aikaiseksi testata sen vasta tänä kesänä. Lämpiminä päivinä Tuhton miljöö vie kyllä voiton kaikista muista, sillä lounasta voi nauttia terassilla Sorsapuiston kupeessa. Tarjolla on päivittäin vaihtuva lounasmenu, joka julkaistaan Tuhton nettisivuilla. Joka viikolle on tarjolla erillinen kasvisannos, mutta monesti myös Tuhton keitot ovat lihattomia, joten kasvissyöjälle löytyy useampi vaihtoehto mistä valita. Jos lounaan jälkeen ei ole kiire palata vaikkapa töihin, voi samalla reissulla piipahtaa myös Tampere-talon huikeassa Muumimuseossa.

Tampere-talo, Yliopistonkatu 55
Lounas arkisin klo 10.45 – 15
Lounasannokset 9,50 – 10,20e
Tuhto

Winebridge

winebridge

winebridge lounas

Viiniravintola Winebridge on hiljattain lisännyt lounaat valikoimaansa ja tarjolla on vaihtuva valikoima pöytiin tarjoiltavia annoksia. Ajantasaisen lounasmenun löydät Winebridgen Facebookista. Valitsin testikäynnilläni annokseksi spelttipastaa parmesanilla ja tomaattikastikkeella, joka oli kyllä maittava, mutta kasvissyöjä jäi hieman kaipailemaan annokseensa vielä spelttivehnän kaveriksi muutakin proteiinia. Lounasmenu vaihtuu säännöllisesti, joten ehkä käyn testaamassa tätä vielä uudemman kerran. Winebridge mainostaa omaavansa kaupungin laajimman viinivalikoiman, joten halutessaan täältä saa palan painikkeeksi myös annokseen sopivan lasillisen.

Hallituskatu 14-16
Lounas tiistaista lauantaihin klo 11 – 14
Lounasannokset 12e
Winebridge

. . .

Psst! Lisää reissu- ja ruokainspiraatiota löydät blogin Instagramista, jonne päivitän aina tuoreimmat kuulumiset tien päältä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply