Suomen suurin matkablogiyhteisö
dusseldorf

Hellepäivä Reinin varrella – tuntematon Düsseldorf

Palataanpa juhannuksen Suomi-tunnelmointien jälkeen vielä hetkeksi toukokuisen minireilini tunnelmiin. Vaikka kuinka ihastuinkin Belgiaan, huomasin Brysselin jälkeen jo hieman odottavani matkani viimeistä kohdetta, jonka myötä jätin Belgian taakseni ja siirryin naapurimaa Saksan hellään huomaan. Olen matkustanut Saksassa vuosien varrella paljon ja minulla on siellä myös ystäviä, jotka tarjoavatkin yhden hyvän syyn palata sinne yhä uudelleen. Ystäväni luokse olin nytkin matkalla ja vieläpä itselleni täysin uuteen kaupunkiin, Düsseldorfiin.

En ollut Düsseldorfissa vielä koskaan aiemmin käynyt, mutta kaupunkiin liittyi silti jotenkin etäisen kotoinen fiilis. Puolisoni on asunut siellä lapsuudessaan muutaman vuoden ja vaikka en nyt päässytkään tutustumaan kaupunkiin hänen kanssaan, oli mukava ajatella menevänsä katsomaan paikkoja, joissa hän on lapsuuttaan viettänyt. Ystäväni opastuksella sain vieläpä heittäytyä täysin turistiksi ja vain seurata perässä, kun hän kuljetti minua pitkin kaupungin katuja ja nähtävyyksiä. Paikallisoppaan avulla tämä Rein-joen varrella sijaitseva helmi avautuikin minulle kauniina, eloisana ja yllättävänkin monipuolisena matkakohteena.

Düsseldorf tuntuu monesti jäävän hieman muiden Saksan suurten kaupunkien varjoon, eikä se ole suomalaisten keskuudessa yhtä tunnettu kuin vaikkapa Berliini, Hampuri tai München. Maailmalla ja etenkin Saksan sisällä tämä Nordrhein-Westfalen-osavaltion yli 600 000 asukkaan pääkaupunki tunnetaan kuitenkin monista asioista. Düsseldorf on ensinnäkin yksi Saksan merkittävimmistä talouskeskittymistä ja raha liikkuukin kaupungissa sutjakasti etenkin sen kuuluisilla ostoskaduilla, jotka muistuttavat kaupungin asemasta Saksan muotialan keskuksena. Muodin lisäksi Düsseldorf tunnetaan muun muassa Altbier-oluista, kovasti kotoista Näsinneulaamme muistuttavasta Rheinturm-televisiotornista, lukuisista vuoden aikana järjestettävistä messuista, festivaaleista ja karnevaaleista, sekä konemusiikista, jonka pioneeriyhtye Kraftwerk on kotoisin kaupungista.

Myönnän, että ennen matkaani Düsseldorfiin en olisi osannut mainita edellä kerrotuista asioista kuin Rheinturmin, josta olin nähnyt kuvia yrittäessäni hieman tutustua kaupunkiin bussimatkalla Brysselistä Düsseliin. Mielikuvani Düsseldorfista olivat siis yhtä hataria kuin monella muullakin, joten vaikutelmat kaupungista saivat vierailuni aikana piirtyä lähes tyhjälle taululle. Ja voi miten iloisesti Düsseldorf minut yllättikään! Varsinkin kaupungin rantakatu, joka pullisteli aurinkoisesta ja lämpimästä viikonlopusta nauttivia ihmisiä, vei olemuksellaan ajatukseni jonnekin Välimeren maihin ja toi välittömästi esiin Düsseldorfin rennonletkeän sielun.

Rantakatu jatkuu vanhan kaupungin, Altstadtin, edustalta aina Rheinturmille asti. Jätimme ystäväni kanssa torniin kiipeämisen kuitenkin seuraavaan kertaan, sillä meillä oli loppupäiväksi muita suunnitelmia, mutta ensi kerralla aion kyllä ehdottomasti käydä ihailemassa korkeuksista avautuvia maisemia kaupungin yli. Pääsylippu torniin maksaa 9 euroa, paitsi jos ajoitat vierailusi aamun ensimmäisiin tai viimeisiin tunteihin, jolloin lipun saa 5 eurolla. Itse suuntaisin paikalle varmaankin Late night ticketillä, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn klo 22 jälkeen, ja nautiskelisin yöllisistä maisemista tornissa sijaitsevan ravintolan antimista nauttien.

Rantakadun jälkeen sukelsimme syvemmälle Düsseldorfin vanhaan kaupunkiin, joka tunnetaan myös lempinimellä ”maailman pisin baari”. Nimitys on varsin osuva, sillä verrattain pienellä vanhan kaupungin alueella sijaitsee kuulemma yli 300 baaria. Oikea juomavalinta tässä jättibaarissa on tietysti paikallinen Altbier-olut, tai lyhyemmin Alt, kuten paikalliset sitä kutsuvat. Olutbaarien lisäksi Düsseldorfin vanha kaupunki tarjoaa myös perinteikkäitä kaupunkinäkymiä kirkkoineen ja kaupungintaloineen, joista jälkimmäinen liputti juuri kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna alkaneen Pride-kuukauden kunniaksi sateenkaaren värein.

Aivan Altstadtin kupeesta löytyy Königsallee, jonka tunnusmerkkejä ovat bulevardia halkova puistomainen kanaali, sekä pääasiassa kadun itäpuolta reunustavat luksusmuotiliikkeiden myymälät. Täältä löydät Chanelin, Pradan, Louis Vuittonin ja muiden vastaavien merkkien putiikit, mutta myös joitakin edullisempia katumuotibrändejä, kuten Zara, Esprit ja Massimo Dutti. Itse ohitin shoppailumahdollisuudet tällä reissulla kokonaan ja keskityin nauttimaan bulevardin keskellä virtaavan kanaalin ja sitä reunustavien puiden tuomasta viileydestä keskellä 30 asteeseen kivunnutta hellettä. Jos ostosten tekeminen kiinnostaa, mutta ”Kö” on omalle lompakolle turhan tyyris alue, löytyy hieman edullisempia ostosseutuja esimerkiksi Altstadtin alueelta tai Königsalleen kupeesta lähtevältä Schadowstraßelta.

dusseldorf königsstrasse

Düsseldorfin ravintolavinkkeihin palaan myöhemmin, sillä keskitimme ystäväni vinkistä päivän ruokailut eräälle tietylle alueelle, johon haluan palata myöhemmin vielä ihan omassa postauksessaan. Vihjeenä valitsemiimme ruokapaikkoihin liittyen voin kuitenkin jo nyt paljastaa, että ne liittyvät kiinteästi erääseen Düsseldorfissa asuvaan väestöryhmään, jonka vuoksi koko kaupunkiakin kutsutaan toisinaan lempinimellä ”Nippon am Rhein”.

Düsseldorfin helteen paahtamasta keskustasta teimme vielä pienen iltaretken Nordpark-puistoon, joka sijaitsee vartin junamatkan päässä keskustan ulkopuolella. Nordpark on valtava, 36 hehtaarin laajuinen puistoalue, jossa on erilaisia puutarhoja, suihkulähteitä, sekä lukemattomia mahdollisuuksia vaikkapa pienelle piknikille. Puistossa sijaitsee myös Aquazoo-akvaario, joka kuitenkin oli jo suljettu meidän saapuessamme puistoon illansuussa. Meille riitti kuitenkin ihan hyvin aktiviteetiksi rauhallinen käyskentely ympäri puistoa, joka on niin valtava, että kohtasimme siellä muita ihmisiä vain satunnaisesti.

dusseldorf nordpark

Düsseldorfia ei suotta kannata ohittaa punnitessaan eri vaihtoehtoja kaupunkiloman viettoon Saksassa, vaan antaa sille rohkeasti mahdollisuus yllätykseen. Kaupunkiin on myös helppo lähteä päiväretkelle muista alueen kaupungeista, vaikkapa Kölnistä, joka sijaitsee vain puolen tunnin junamatkan päässä. Päivässä Düsseldorfista saa hyvin jo oleellisen irti, sillä kaupunki on helposti otettavissa haltuun kävellen ja keskeiset paikat sijaitsevat melko lähellä toisiaan. Suomesta Düsseldorfiin pääsee Finnairin suorilla lennoilla tai maata pitkin esimerkiksi Tukholma – Kööpenhamina – Hampuri -reitin kautta. Hampurista kulkee suora junayhteys Düsseldorfiin alle 4 tunnin matka-ajalla.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Riittaliisa sunnuntai, 7 heinäkuun, 2019 at 12:53

    Bryssel on viehättävä kaupunki. Toki enemmän pitäisi olla aikaa liikkua siellä. Tulee vain käytyä siellä vieraana ,onhan se Euroopan pääkaupunki tavallaan….

    • Reply Noora / Seikkailumielellä maanantai, 8 heinäkuun, 2019 at 15:37

      Bryssel oli yllättävän viehättävä, vaikka aika sitkeässä istuvatkin mielikuvat kuivakasta hallintokaupungista.

    Leave a Reply