Suomen suurin matkablogiyhteisö

Junaseikkailu alkaa – suuntana Saksa ja Belgia

Kevät on kiitänyt niin kovaa vauhtia, että minun ensimmäinen kesälomaviikkoni on edessä jo ihan näillä näppäimillä. Olen tykännyt pitää varsinaisen kesälomani vasta elokuussa, mutta tähän alkukesään on kiva ottaa aina pieni breikki, jonka voimalla jaksan istua yksinäni (no melkein) toimistolla muiden lomaillessa kesä-heinäkuussa. Voi tosin olla, että saavun tämän ensimmäisen lomaviikon jälkeen takaisin töihin enemmänkin hengästyneenä kuin rentoutuneena, sillä olen onnistunut tunkemaan viikon alusta loppuun täyteen ohjelmaa. Kunnianhimoinen tavoitteeni on nimittäin seikkailla seitsemän päivän aikana Kööpenhaminan ja Hampurin kautta Belgiaan ja sieltä vielä loppuviikoksi Saksan puolelle ystävää tapaamaan. Matkalle lähden tällä kertaa soolona ja lentokoneen lisäksi siirtymät tapahtuvat pääosin junan kyydissä. Koska reissua on suunniteltu pitkään ja hartaasti, ajattelin avata matkasuunnitelmaa etukäteen hieman täällä bloginkin puolella.

Matkan suunnittelu lähti liikkeelle ajatuksesta matkustaa Düsseldorfiin tapaamaan siellä asuvaa ystävääni. Hänellä sattui olemaan pari päivää vapaata viikonlopun yhteydessä touko-kesäkuun vaihteessa, joten päätin ajoittaa reissuni Saksaan kyseisille päiville. En kuitenkaan ihastunut ajatukseen vain parin päivän pikavisiitistä, joten päätin venyttää reissun koko viikon mittaiseksi ja käyttää viikon alkupuoliskon itselleni vielä tuntemattoman Belgian koluamiseen. Ja noh, kun aikaa kerran on, voisin saman tien matkustaa paikan päälle junalla. Ilmasto kiittää ja minun matkani muuttuu siirtymisen sijasta seikkailuksi!

Noh, eihän se lopulta ihan niin mennyt, koska sellainen realiteetti kuin aikataulu pisti hanttiin. Tajusin nimittäin, että toisen ystäväni häät juhlitaan lomani ensimmäisenä viikonloppuna, joten pääsen lauantain sijasta lähtemään matkaan vasta maanantaina. Jos lähtisin maanantaina Tampereelta Turkuun, josta siirtyisin laivalla Tukholmaan ja sieltä eteenpäin junaillen, jäisi Belgiassa ololle todella vähän aikaa. Täytyi siis tyytyä oikaisemaan alkumatkaa lentokoneella. Lopullinen reittini koostuu siis lennosta Kööpenhaminaan, josta jatkan junalla Hampuriin ja sieltä edelleen yöpymisen jälkeen Belgian Gentiin. Lähden kotoa Tampereelta maanantaiaamuna ja saavun tiistai-iltapäivänä Gentiin, josta matka jatkuu torstaina vielä yhdeksi yöksi Brysseliin. Minulla on siis aikaa nauttia Belgiasta aina perjantaiaamuun asti, jolloin jatkan matkaa Brysselistä Düsseldorfiin. Kuulostaa jo paremmalta. Düsseldorfista palaan sunnuntai-iltana suoralla lennolla Suomeen ollakseni taas maanantaina valmiina uuteen työviikkoon.

Miksi sitten halusin varta vasten tehdä matkustamisesta hitaampaa ja vaikeampaa, eli kulkea osan matkasta junalla? Noh, alkuperäinen ajatukseni oli tehdä ilmastoteko ja suosia lentokonetta vähemmän haitallisia matkustusmuotoja, eli toteuttaa koko reissu maata pitkin. Aikataulusyistä jouduin tinkimään kokonaan pintamatkailun keinoin toteutetusta matkasta, mutta halusin edelleen toteuttaa edes osan matkasta junalla. Niinpä päätin lentää vain sinne asti, mikä aikataulun puolesta oli välttämätöntä ja jatkaa eteenpäin junalla. Näin pääsen nauttimaan hitaan matkustamisen ihanuudesta ja seikkailemaan varsinaisten kohteideni lisäksi myös Kööpenhaminassa, Hampurissa ja Kölnissä, joissa vaihdan junaa matkani varrella.

Junaliput olen hankkinut jo etukäteen pitkälti tässä postauksessa kertomieni vinkkien mukaisesti ja myös majoitukset ovat koko reissun osalta katsottuina. Majoitun viimeisiä Saksan päiviä lukuun ottamatta hostelleissa ja käytin melko paljon aikaa löytääkseni hyvät, keskeisellä paikalla sijaitsevat ja hyvät arviot saaneet majapaikat. Olen aika innoissani etenkin Gentin hostellista, joka oli eräässä arvostelussa valittu Belgian parhaiden joukkoon. Kirjoittelen majapaikoistani erikseen myöhemmin, mikäli ne lunastavat odotukseni. Kulujen osalta mennään tällä hetkellä noin 500 eurossa, kun pottiin on laskettu majoitukset, junat ja lennot. Kuulostaa mielestäni aika kohtuulliselta viikon reissulle.

Pakkaamiselle en ole ehtinyt uhraamaan vielä ajatustakaan ja vielä on päättämättä sekin, lähdenkö matkaan cabin-laukun vai repun kanssa. Oikeastaan en ole tutustunut vielä kunnolla edes kohdekaupunkeihini saati suunnitellut minkäänlaista sisältöä päivilleni, mikä on meikäläisen kohdalla kyllä harvinaista. Noh, onneksi tässä on vielä pari päivää aikaa miettiä ja selvitellä asioita.

Onko sinulla mielessä jokin timanttinen kohde, jota tällä reitillä ei kannata missään nimessä missata?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply