Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ravintolauutuuksia Tampereella: Plate, Broor ja Maka Ramen

Tampereen ravintolakenttä on ollut jo pidemmän aikaa myllerryksessä ja ravintoloita tuntuu aloittavan ja lopettavan tuon tuostakin. Osa omistakin suosikeistani on pistänyt viimeisen vuoden aikana lappua luukulle, mutta onneksi niiden luomaa tyhjiötä on ilmestynyt paikkaamaan monta uutta ravintolaa, joita olenkin ahkerasti käynyt testailemassa. Poimin näiden uutuuksien joukosta kolme helmeä, joissa aistin jo ensipuraisulta ainesta uusiksi suosikeikseni.

Plate

Olen ehtinyt testaamaan Hämeenkadun varteen vasta pari viikkoa sitten avautunutta Platea jo pariinkin otteeseen lounaan merkeissä. Uusia lounaspaikkoja olen tähän päähän keskustaa jo kaipaillutkin, joten entisen Coloradon tilalle avautunut Plate on tervetullut lisäys kaupungin tarjontaan. Vaikka olenkin toistaiseksi nauttinut Platessa vain lounasta, aistin siinä runsaasti potentiaalia myös illallispaikkana. Oikeastaan Plate taipuu yllättävän monenlaiseen tarpeeseen – voisin ajatella käyväni täällä drinkeillä ja pikkupurtavalla, viettäväni rauhallista iltapäivää läppärin kanssa nurkkapöydässä työskennellen tai tuovani kokonaisen seurueen juhlistamaan vaikkapa merkkipäivää. Platen aukiolojat viestivätkin paikan olevan paljon muutakin kuin ruokaravintola, sillä paikka on viikonloppuisin auki klo 2.00 asti.

Tunnelmallisen ravintolan ruokatarjontakin on tähän mennessä ollut kohdallaan. Lounaalla on tarjolla kolme eri vaihtoehtoa, tai ”platea”, joista yksi on aina kasvisvaihtoehto. Keittiön puolella on selvästi oltu hereillä somessa pyörivien ruokatrendien kanssa, sillä ensimmäisellä vierailullani pääsin maistamaan Platen versiota hitiksi nousseesta uunifetapastasta. Toisella kerralla testasin Oumph!-wokkia, jonka myötä sain samalla ensikosketukseni tähän erehdyttävästi lihaa muistuttavaan kasviproteiiniin. Näiden lounasannosten perusteella täytyy kyllä pistäytyä paikalla joskus illallisellakin.

www.plate.fi
Hämeenkatu 7

Broor

Vasta tätä postausta kirjoittaessani hoksasin, että tämän seuraavan paikan takana häärivät samat ravintoloitsijat kuin yllä mainitun Platen. Broorissa piipahdin after workin merkeissä jo pari kuukautta sitten ja totesin sen saman tien täyttävän erään tyhjiön kaupungin ravintolatarjonnassa, nimittäin olen jo jonkin aikaa kaivannut tänne tyylikästä viinibaaria, josta saa myös juomiin sopivaa, pientä syötävää. Broor keskittyykin viinien, cocktailien, mocktailien ja muiden juomien ohella pieniin, alkupalojen kaltaisiin annoksiin, jotka taltuttavat juuri sopivasti pikkunälän vaikkapa niillä työpäivän jälkeisillä aftereilla. Ensivisiitilläni paikka vaikutti hyvin rauhalliselta ja kotoisalta mestalta kiireettömään istuskeluun ja nautiskeluun, sekä isoista ikkunoista avautuvan katuvilinän seuraamiseen.

www.broor.fi
Hatanpään valtatie 12

Maka Ramen

Maka Ramen on uutuudessaan yhtä tuore kuin Plate, sillä tämä ramen-ravintola avasi ovensa niin ikään maaliskuun puolivälissä. Ravintola toimii Kauppahallissa ja sijaintinsa vuoksi kyseessä onkin kahdesta edellisestä poiketen puhtaasti lounaspaikka, joka on avoinna arkisin ja lauantaisin klo 11-15. Nimensä mukaisesti Maka Ramen tarjoilee ramenia, eli japanilaista nuudelikeittoa. Valittavana on niin liha- kuin kasvisvaihtoehtojakin ja ainakin testivierailullani ravintolan avajaisviikolla tarjoilu oli huippunopeaa ja vegeramen aivan tajuttoman maukasta. Ruokailutilaakin on enemmän kuin monissa muissa Kauppahallin ravintoloissa, sillä tiskin lisäksi Maka Ramenissa voi nauttia ateriasta käytävän toisella puolella sijaitsevassa, isommassa ruokailutilassa. Pirteän turkooseilla jakkaroilla ruokaillessaan voi samalla ihastella ravintolan värikästä seinämaalausta.

Maka Ramen Facebookissa
Kauppahalli, Hämeenkatu 19

Joko viikonlopulle on ruokapaikka valittuna?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply