Hotellisuositus Krakovaan – Viihtyisä Hotel 32

Olen viime vuosina valinnut majapaikakseni yhä harvemmin hotellin ja suunnannut sen sijaan hostelliin tai Airbnb-huoneistoon, mutta helmikuisella Krakovan reissulla päädyin pitkästä aikaa hotellin hellään huomaan. Ja valitsinpa niin hyvän hotellin, että halusin jakaa tämän ilon muillekin! Epäselvyyksien välttämiseksi tässä kohtaa lienee hyvä mainita, että kyseessä ei ole yhteistyö tai muukaan kaupallinen kuvio, vaan kirjoitan tämän täysin omasta ilostani.

Hotellin valinnassa punnitsen pitkälti samoja seikkoja kuin muidenkin majoitusmuotojen kohdalla, eli sijaintia, siisteyttä ja hintaa. Viimeisimmästä voin joskus tinkiä, mutta kahdesta ensiksi mainitusta en. Hotel 32:n kohdalla en kuitenkaan joutunut tekemään kompromisseja missään suhteessa.

Hotel 32 sijaitsee noin 10 minuutin kävelymatkan päässä Krakovan vanhasta kaupungista, reilun 5 minuutin päässä Wawelin linnalta ja Kazimierzin juutalaiskorttelitkin saavuttaa kävellen 20 minuutissa, samalla kun matkan varrella voi ihastella jokivarren maisemia tai edellä mainittua linnaa. Kaupunkilomalla tapanani on yleensä kävellä joka paikkaan ja hotellin kätevän sijainnin puolesta en käyttänyt tälläkään reissulla julkisia kulkuvälineitä kertaakaan. Ennen matkaa tiirailin kyllä ratikkapysäkkien sijaintia tutkaillessani kävelymatkaa hotellin ja rautatieaseman välillä, mutta paikan päällä totesin noin puolen tunnin kävelymatkan vanhaa kaupunkia ympäröivän puistoalueen läpi sen verran viihtyisäksi, että päädyin joka kerralla kävelemään asemalle ja sieltä pois.

Hotel 32:ssa on 32 huonetta ja sen lisäksi se sijaitsee osoitteessa Zwierzyniecka 32, joten nimivalinta on osuva kahdellakin tapaa. Olin varatessani pyytänyt huonetta ylimmistä kerroksista ja sellainen meille oli tarjollakin. Huoneemme oli ihan perusmallia, mutta ylimmän kerroksen ansiosta sen erikoisuutena oli kattoikkuna, joka toi luonnonvaloa kompaktin kokoiseen, joskin tyylikkäästi sisustettuun asumukseemme. Hissi ei yltänyt aivan meidän kerrokseemme asti ja lisäksi huoneemme sijaitsi käytävän päässä sisäpihan puolella, joten se oli hyvin rauhallinen ja hiljainen.

Hotellin ympäristössä sijaitsee monia viihtyisiä kahviloita ja ruokapaikkoja, joista lähimmän löytää heti hotellin yhteydestä. Napolilaiseen keittiöön keskittynyt ravintola Sette huolehtii paitsi hotellivieraiden aamupalatarjoilusta, niin valmistaa myös varsin maukkaita pizzoja ja pastoja. Tykkäsin ruoan lisäksi myös sisustuksesta, sekä värikynistä, joilla niin lapset kuin aikuiset saivat ruokaa odotellessaan värittää pizzankuvia paperisiin pöytätabletteihin. Ravintolaan katetussa aamupalassakaan ei ollut valittamista, joskin valikoima oli minun makuuni aika tavallista hotellisettiä. Mainitsemisen arvoisia ovat kuitenkin pilkotut, tuoreet hedelmät, erikoiskahvikone, sekä letut tai pannukakut, joista jompaa kumpaa oli joka aamu tarjolla.

Muista kadun ruokapaikoista testasin Pasta Mastan, josta haimme eräänä laiskana iltana mukaan pasta-annokset valitsemillamme pastalaaduilla ja kastikkeilla. Olimme paikalla puolta tuntia ennen sulkemisaikaa, joten pastat lähtivät mukaan varsin edulliseen 4 euron yhteishintaan. Pahvitötsä take away -pastaa vei nälän ja oli kaiken lisäksi hyvää. Hotellia vastapäätä sijaitsee myös 24/7 ruokakauppa, jos nälkä yllättää vaikka keskellä yötä.

Huomasin saapuessamme, että hotellissa on myös sauna ja tiedustelin sen käyttömahdollisuudesta vastaanoton henkilökunnalta heti alkuun. Sauna oli vieraiden vapaassa käytössä ilman lisämaksua ja pikkuruisen saunaosaston sai avainta pyytämällä kokonaan itselleen, sillä kyseessä oli pikemminkin infrapunasaunaa muistuttava koppi, kuin perinteinen suomalainen sauna. Mutta ai että teki hyvää istua lämpöisessä kopissa koluttuaan pitkän päivän helmikuista Krakovaa! Pyyhkeet, kylpytakit ja pesuaineet olivat saunalla valmiina ja saunassa sai viettää aikaa niin kauan kuin lystäsi. Ihana pieni lisä majoituskokemukseen.

Maksoimme neljän yön majoittumisesta aamupaloineen 1116 zlotya, eli noin 260 euroa. Jos suunnittelet reissua Krakovaan, suosittelen lämpimästi tsekkaamaan Hotel 32:n huonetilanteen!

Mitä Krakovassa sitten kannattaa tehdä ja nähdä? Alla muutamia vinkkejäni:

Krakova – tunnelmia kuninkaiden kaupungista
Kazimierz ja Podgorze – Krakovan juutalaiskorttelit
Auschwitz-Birkenau – ystävänpäivä keskitysleirimuseossa
Auschwitz-Birkenau – 10 vinkkiä omatoimiretkelle

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply