Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kymmenen reissu-unelmaani juuri nyt

Kohteena maailma -blogista lähtenyt Kymmenen reissu-unelmaa -blogihaaste on kiertänyt matkablogeja jo hyvän tovin ja reilu viikko sitten tulin itsekin haastetuksi mukaan Lähtöportti-blogin Mikan toimesta, sekä hieman myöhemmin myös Merjan matkassa -blogin suunnalta. Lähdin innolla mukaan, koska mikäs sen mukavampaa kuin matkoista haaveilu! Haasteessa on kymmenen kategoriaa, jotka pistivät miettimään reissu-unelmia paikoin ihan uusistakin näkökulmista. Nyt kun lista on kasassa, voin todeta, että unelmani löytyvät lopulta aika läheltä, eikä mikään niistä tunnu tällä hetkellä edes kovin mahdottomalta saavuttaa.

1. Paikka: Pompeji

Laavaan peittynyt kaupunki on kiehtonut minua jo vuosien ajan, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi lähteä varta vasten Italiaan sitä katsomaan, eikä se toistaiseksi ole osunut myöskään muiden matkojeni varrelle. Vesuviuksen purkautuessa lähes 2000 vuotta sitten kaupungin elämä on pysähtynyt niille sijoilleen ja minusta olisi valtavan kiehtovaa nähdä se, mitä tuosta purkaushetkestä on tallentunut laavan säilömänä nykyhetkeen asti. Pompejin vierailulla vetäisin tietysti historian ihmettelyn lisäksi myös mahani täyteen Napolin pizzerioissa.

2. Tapahtuma: Uusi vuosi suurkaupungissa

Uuden vuoden viettäminen ulkomailla on kiehtonut minua jo useita vuosia, mutta koskaan ei ole tullut aikaiseksi lähdettyä reissuun juuri vuoden vaihteessa. Haluaisin kokea vuoden vaihtumisen jossakin suuressa kaupungissa, esimerkiksi iki-ihanassa Lontoossa, nauttien juhlahumusta, ilotulituksesta ja vaikkapa ystävien seurasta. Joku vuosi aion kyllä napata pari lomapäivää vuoden vaihteen ympärille ja toteuttaa tämän lopulta varsin yksinkertaisen haaveeni.

3. Kotimaan kohde: Turun saariston rengastie

Olen tutkinut reissumahdollisuuksia Turun saaristoon jo ties kuinka monena kesänä, mutta vielä kertaakaan en ole edennyt suunnitelmista toteutuksen tasolle. Haaveissani lähtisin rengastielle fillarin selässä ja nauttisin saaristomaisemista ilman turhaa suoritusmentaliteettia pysähdellen siellä missä hyvältä tuntuu. Tällä hetkellä näyttää siltä, ettei tämän haaveen toteuttaminen sovi tämänkään kesän suunnitelmiin, joten katsellaan jälleen uudemman kerran ensi vuonna.

4. Kaupunki: New York

Listani ainoa kohde Euroopan ulkopuolella, New York. En oikeastaan edes tiedä, mitä New Yorkilta odotan, vai odotanko siltä ihan kaikkea. USA:n kaupunkien fiilis on aivan erilainen kuin eurooppalaisten metropolien ja New Yorkin tarjoamat mahdollisuudet tuntuvat rajattomilta. Klassinen kohde, jonka haluan vielä joskus kokea, mutta mikään kiire minulla ei sinne tällä hetkellä ole.

5. Maa: Belgia

Tämä oli vaikea! Valitsen harvoin matkakohdetta sen perusteella, että se sijaitsee jossakin tietyssä maassa, joten oli hankala lähteä miettimään reissuhaaveita tästä näkökulmasta käsin. Päädyin tällä kertaa Belgiaan, johon olen itse asiassa suuntaamassa toukokuun lopussa, joten oletettavasti se on maa jonne matkustamisesta haaveilen. Saksa ja Alankomaat ovat minulle hyvinkin tuttuja matkailumaita, mutta jotenkin niiden kainalossa sijaitseva Belgia on jäänyt vielä käymättä. Belgiaan minua vetävät uutuudenviehätyksen lisäksi ainakin vohvelit, Magritte-museo, sekä vanhat ja kauniit kaupungit. Toukokuisen reissuni ensimmäinen kohde Gent myös kutsuu itseään Euroopan kasvisruokapääkaupungiksi, joten odotan löytäväni reissultani myös paljon hyvää vegeruokaa. Löysin Gentistä myös aivan mahtavan oloisen hostellin, jossa yöpymistä odotan kovasti. Oikeastaan olenkin aika innoissani tästä Belgian reissusta!

6. Saari: Malta

Olen käynyt Maltalla lähes 10 vuotta sitten, eikä minulla vielä jonkin aikaa sitten ollut erityistä paloa lähteä uudestaan katselemaan tämän saarivaltion meininkejä. Tilanne kuitenkin muuttui hiljattain, kun pikkuveljeni muutti kyseiselle saarelle. Niinpä reissusuunnitelmat loppuvuoden osalta alkoivat muotoutua Maltan reissun ympärille, velipoikaa moikkaamaan. Minulla on jonkin verran ystäviä ulkomailla ja olen tätä seikkaa käyttänyt häikäilemättömästi hyväkseni reissaamalla heidän luokseen ja nauttimalla kohteesta paikallisoppaan seurassa. Vaikka Malta on minulle tosiaan jo entuudestaan jossain määrin tuttu, odotan löytäväni sen tällä kertaa ainakin hieman uudella tavalla.

7. Extreme: Vuoristovaellus

Minulle köysisillan ylittäminenkin on extremeä, joten otan oikeuden laskea tähän kategoriaan muutakin kuin varsinaisia extreme-lajeja. Unelmani olisi lähteä joskus vuoristovaellukselle vaikkapa Sloveniaan tai Itävaltaan. Vaelluksen ei tarvitsisi olla edes mikään useiden päivien rutistus, vaan ihan joku yksinkertainen parin yön patikka upeissa maisemissa, puhtaassa ilmassa ja keskellä ei mitään. Nautin luonnossa liikkumisesta täällä koti-Suomessakin, joten voisin ajatella viihtyväni tällaisella reissulla erinomaisesti.

8. Majoitusmuoto: Yöjuna

Matkailutottumukseni ovat viime vuosina muuttuneet jonkin verran ja olen alkanut suosia varsin yksinkertaista majoittumista ja useampaan kohteeseen tutustumista yhden matkan aikana. Olen yöpynyt reissuillani ainakin lentokoneessa, bussissa ja laivassa, mutta yöjunan kyytiin en ole vielä kertaakaan noussut. Mielikuvani yöjunasta voi olla romantisoitu, mutta ajatuksissani loikoilisin makuuvaunussa illan vaihtuessa yöksi ja seuraisin ikkunan ulkopuolella ohi vilisevää maisemaa, kunnes vaipuisin uneen. Aamulla heräisin uudessa kaupungissa, virkeänä ja valmiina uusiin seikkailuihin. Ai että! Enää puuttuu reissu, jossa olisi tarpeeksi pitkä siirtymä junayöpymisen toteuttamiseksi.

9. Luontokohde: Lofootit

Tässä kohtaa jouduin todella miettimään, minkä haaveilemistani luontokohteista nostan listalle. Lofootit ovat varsin uusi tulokas reissu-unelmakartallani, mutta valikoituivat tälle listalle siitä syystä, että ne sijaitsevat haaveideni luontokohteista lähimpänä ja tuntuvat siksi ehkä helpoimmalta saavuttaa. Loput perustelut tälle valinnalle voi jokainen käydä toteamassa Googlen kuvahausta. Vuoristomaisemat, pienet kylät ja vuonoissa uivat valaat riittävät ainakin minulle syyksi haaveilla matkasta Pohjois-Norjaan.

10. Ruoka ja juoma: Espanja

Tällä valinnalla yllätin vähän itsenikin, sillä en ole pitänyt itseäni minään suurena Espanjan tai sen ruokakulttuurin fanina. Viime syksynä suuntasin pää täynnä suomituristi-ennakkoluuloja Malagaan ja jouduin niin sanotusti Espanjan yllättämäksi. Söin viikon aikana niin paljon hyvää ruokaa, että jo pelkästään sen vuoksi voisin hyvin palata takaisin Espanjaan. Malaga-viikon aikana mieleen palautuivat myös vuosien takaiset ruokamuistot Barcelonasta, jossa en myöskään joutunut varsinaisesti näkemään nälkää. Voisin suunnata Espanjaan rennolle viinimatkalle, tapaksia maistelemaan tai oikeastaan syömään ihan mitä vaan, mitä paikallisella keittiöllä on tarjota.

Löytyikö listalta tuttuja suosikkeja tai uutta inspiraatiota?

Haaste on kiertänyt jo niin monessa blogissa, ettei perässä meinaa pysyä, joten haastan tällä kertaa mukaan jokaisen, jota vielä kutkuttaa kertoa omista reissuhaaveistaan!

Tässä vielä lyhykäisyydessään alkuperäinen haaste:

Kerro siis omista reissu-unelmistasi ja laita postauksen linkki Kohteena maailma -blogin Kymmenen reissu-unelmaa -postauksen kommentteihin. Kopioi nämä lyhyet säännöt oman postauksesi loppuun ja haasta siinä viisi bloggaajaa kertomaan reissu-unelmistaan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Mika / Lähtöportti keskiviikko, 13 maaliskuun, 2019 at 09:58

  Upeita unelmia, joista oikeastaan kaikki on sellaisia mitkä on itselläni jo toteutuneet tai mitkä haluaisin joskus toteuttaa. Itse menin New Yorkin ilman suurempia odotuksia, mutta yhden käynnin jälkeen olen kaivannut sinne kovasti takaisin. Tykkään myös Belgiasta paljon. Ekalla kerralla menin vain Belgian halki nopeasti junalla ja ajattelin että ”Euroopan turhin maa”, mutta kun myöhemmin tutustuin Antwerpeniin ja Bruggeen, huomasinkin viihtyväni aivan loistavasti 😀 Espanjan ruokakaupungeista erityinen suositus San Sebastianille! Pompeji, Malta ja Turun saariston rengastie on taas näitä, jotka on omissa suunnitelmissa siirtyneet toistaiseksi vuodesta toiseen, mutta kyllä niidenkin aika tulee vielä.

  • Reply Noora / Seikkailumielellä torstai, 14 maaliskuun, 2019 at 21:00

   Omissakin mielikuvissa Belgia on tuntunut jotenkin tylsältä ja kuivakalta paikalta, mutta tutustuttuani siihen hitusen enemmän mieleni muuttui heti. Odotan todella, että reissussa myönteinen mielikuvani vahvistuu entisestään! Ruokavinkki täytyy pistää korvan taakse, jospa sitä joskus lähtisi ihan ruokamatkalle Espanjaa kiertelemään. Kiva kun kävit kommentoimassa!

 • Reply Kohteena maailma / Rami perjantai, 15 maaliskuun, 2019 at 23:20

  Lofootit ja Saariston rengastie on itsellä todella korkealla omalla listalla. Saariston rengastien olen kertaalleen muutama vuosi takaperin ajellut, mutta se on kyllä uusittava lähiaikoina – upeaa maisemaa tarjolla koko matka.

  New York on lempikaupunkini ja sinne haluan mennä koko ajan uudelleen ja uudelleen. Ensi vuonna on taas ajankohtaista, toivottavasti sinäkin pääset nauttimaan tästä upeasta kaupungista!

  • Reply Noora / Seikkailumielellä sunnuntai, 17 maaliskuun, 2019 at 19:11

   Rengastielle täytyy kyllä yrittää raivata lähivuosina aikaa. Pyöräilin lapsena perheeni kanssa kesäisin Ahvenanmaalla ja pyöräretki Turun saaristoon näin aikuisiällä herättäisi varmasti mukavia muistoja noilta lapsuuden matkoilta. Ja eiköhän tuo New York jossain vaiheessa myös eteeni osu, joskin sen kohdalla hieman haaveilen vähän pidemmästäkin USA:n kiertoajelusta 🙂 Kiva kun kävit kommentoimassa!

  Leave a Reply