Mama Bear – Tampereen sympaattisin puurobistro

Mama Bear oli itselleni vielä hetki sitten täysin tuntematon tuttavuus, vaikka kuljen Laukontorin suunnalla alvariinsa ja olen mielestäni ollut myös varsin hyvin perillä Tampereen kahvilaskenestä. Tämä pikkuruinen puurobistro oli kuitenkin onnistunut piilottelemaan minulta näihin päiviin asti, kunnes uusien ruokapaikkojen bongausta harrastava ystäväni vei työporukkamme sinne lounaalle. Aivan uudesta ei Mama Bearin kohdalla kyllä voi puhua, sillä paikka on ollut pystyssä jo reippaasti yli vuoden päivät. Oli siis korkea aika käydä maistamassa, miltä maistuu mitä erilaisimmilla täytteillä höystetty lounaspuuro kahvilaa, hyvinvointihuonetta ja kokoustilaa yhdistävässä Mama Bearissa.

Yksi syy siihen, miksi Mama Bear oli onnistunut pysyttelemään tutkani ulkopuolella näin pitkään, on varmasti sen sijainti. Vaikka tosiaan kuljen Laukontorin nurkilla varsin usein ja kesäisin pistäydyn torilla vähintään kerran viikossa lounaalla, oli aivan torialueen nurkassa majaansa pitävä Mama Bear jäänyt minulta huomaamatta. Jos olisin bongannut kahvilan sympaattisen ja kutsuvan sisäänkäynnin ohi kulkiessani, olisin varmasti piipahtanut siellä jo aikaisemmin. Mama Bearin löytää Laukontorin laidalla sijaitsevan keltaoranssin kivitalon kivijalasta, osoitteesta Laukontori 6 B.

Mama Bear on kooltaan pikkuruinen ja siellä vallitsee juuri niin kotoisa tunnelma, kuin äitikarhun mukaan nimetyltä puurobistrolta sopii odottaakin. Kuten mainittua, Mama Bearin erikoisuus ovat erilaisilla suolaisilla ja makeilla täytteillä tuunatut puurot, joita on saatavilla kolmessa eri koossa – pienen pieni, juuri sopiva ja suuren suuri. Puuropohjaksi sai valita joko pitkään haudutetun kaurasuurimopuuron, tai tattari-kvinoapuuron. Päädyin valitsemaan jälkimmäisen juuri sopivassa koossa ja päälle täytteeksi avokadoa, kananmunaa, fetaa ja vaahterasiirappia.

Suolaisten puurojen lisäksi listalta löytyy myös makeita puuroja, joita haluan ehdottomasti käydä vielä myöhemmin testaamassa, sekä muun muassa smoothiekulhoja, smoothieita, erikoiskahveja ja leivoksia. Raaka-aineissa on suosittu luomua ja saatavilla on hyvä valikoima myös erikoisruokavalioihin sopivia vaihtoehtoja, kuten vegaanisia puuroja. Kahvilapuolen lisäksi Mama Bearissa on myös hyvinvointihuone, jossa järjestetään esimerkiksi mindfulness-tunteja ja kursseja, sekä rento ja kodikas kokoustila.

Saatuamme puurot eteemme ehdin hetken verran katua omia täytevalintojani, sillä kananmuna-fetapuuroni näytti hieman valjulta työkavereiden kikhernetäytteiden rinnalla. Mutta makuhan on tärkein ja yllätyksekseni feta, avokado ja kananmuna pelasivat puuron kanssa yhteen aika kivasti. Makea vaahterasiirappi toi kivaa vastapainoa suolaiselle juustolle. Puuro oli myös erittäin täyttävää – tällä tankkauksella jaksaa painaa töitä loppupäivän ajan.

Mama Bearin puuro on ehdottomasti omalaatuisin ja yllättävin lounaskokemus, joka minulla on hetkeen ollut. Tänne aion palata vielä uudestaankin maistamaan listalle jääneitä makeita annoksia, sekä nauttimaan vaikkapa teekupposesta ystävän kanssa. Myös aamiaispaikkana tämä olisi varmasti ehdoton hitti. Kodikkaasti ja kauniisti sisustetussa Mama Bearissa istuskelisi mielellään pidemmänkin tovin.

www.mamabear.fi
Laukontori 6 B
Puurobistro avoinna ti-pe 8.30-16, la 9-15

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sandra tiistai, helmikuu 26, 2019 at 19:17

    Hei nyt vasta bongasin tuon paikan ja tämän postauksen. Ehdottomasti menen testaamaan pikapuoliin. Itse taidan päätyä makeisiin täytteisiin.

    • Reply Noora / Seikkailumielellä keskiviikko, helmikuu 27, 2019 at 16:53

      Suosittelen! Itseltä on edelleen nuo makeat versiot testaamatta, mutta ehkä tässä lähiaikoina toimeudun niitäkin kokeilemaan 🙂

    Leave a Reply