Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tampereen lounaspaikat – uutuuksia ja vanhoja suosikkeja

Koska työpaikkani sattuu sijaitsemaan Tampereen keskustassa, ovat alueen lounaspaikat tulleet vuosien mittaan kiitettävän tutuiksi. Osa vanhoista suosikeistani on valitettavasti ehtinyt myös lopettamaan toimintansa, mutta onneksi uusia lemppareita on ilmestynyt lähes yhtä nopeasti tilalle. Lounaspaikan valintaa helpottaakseni kokosin kaikki uudet ja vanhat suosikkini tähän listaukseen. Ehkä löydät joukosta uuden suosikkisi?

Tiedot päivitetty ja uutuuksia lisätty 28.1.2020

Arthouse Cafe Kehräsaari

Entisissä Ravintola 931:n tiloissa elokuvateatteri Niagaran yhteydessä toimiva Arthouse Cafe Kehräsaari tarjoilee päivittäin vaihtuvaa lounasmenua. Tämän rennon ja pikkuisen boheemin ravintolan valikoimassa on esimerkiksi erilaisia keittoja ja leipiä, kuten kuvissakin näkyvä malesialainen laksakeitto tofulla sekä täytetty leipä joko kala-, liha- tai kasvistäytteellä. Keittiö kokeilee ennakkoluulottomasti myös muita annoksia, joten lounaslista elää jatkuvasti. Ruoka on kuitenkin aina taattua laatukamaa, mikä ei kyllä ole ihmekään, kun ravintolan taustajoukoissa häärii Ravintola C:stä ja Armas Cateringista tuttuja nimiä.

Kehräsaari B
www.arthousecafe.fi

Powau

Powausta on muodostunut vakiopaikkani aina salaattihampaan kolottaessa. Powau pyrkii tarjoamaan ravinteikasta, terveellistä ja lähellä tuotettua ruokaa ja valikoima on lisäksi pääasiassa vegaaninen (ja kauttaaltaan gluteeniton). Powau on muutellut lounaskonseptiaan melko usein ja kokeillut erilaisia vaihtoehtoja aina valmiista lista-annoksista vapaasti koottaviin salaatteihin, joista jälkimmäinen on ehdottomasti omasta mielestäni ollut toimivin vaihtoehto. Lounasaikaan täältä lähtee mukaan poikkeuksetta salaattiannos, mutta tarjolla on niiden lisäksi muun muassa smoothieita, raakakakkuja, vegaanista jäätelöä ja mehuja. Salaatteja on tarjolla myös lounasajan ulkopuolella ja niitä saa myös mukaan.

Stockmann katutaso, Hämeenkatu 4
www.powau.com

Hanko Sushi

Hanko Sushi -ravintoloita toimii ympäri Suomen ja Tampereellakin niitä on kaksi, toinen Ratinan kauppakeskuksessa ja toinen Stockmannilla. Vaikka suuri sushin ystävä olenkin, ei Hanko Sushista ole vielä kertaakaan lähtenyt mukaani sushilajitelmaa, vaan sen sijaan suuntaan paikalle poke bowlien perässä. Nämä alunperin hawaijilaiset herkkukulhot koostetaan sushiriisistä, edamame-pavuista, avokadosta, kurkusta, inkivääristä, seesaminsiemenistä, marinoidusta punasipulista sekä kevätsipulista ja täytteeksi voi valita lohen, grillatun lohen, tonnikalan tai tofun. Ruokaisa, mutta raikas poke bowl toimii sekä mukaan otettuna, että paikan päällä nautittuna.

Stockmann katutaso, Hämeenkatu 4
www.hankosushi.fi

Purebite

Purebite on muodostunut toimistomme lounasporukan vakiintuneeksi kantapaikaksi ja tiskin toisella puolella muistetaan tilaukseni – kolmonen tofulla ilman korianteria ja mietona, kiitos! – jo varmaan ulkoa. Purebiten veroisia wokkeja ei kuitenkaan ole vielä mistään muualta löytynyt, joten palaan sinne aina uudelleen, kyllästymisenkin uhalla. Thaimaalais-suomalaisen pariskunnan omistama ravintola tarjoaa thaihenkisten wokkien lisäksi lämpimiä ja kylmiä salaatteja. Ruoat voi syödä paikan päällä, jos pöydissä vain on tilaa, tai napata mukaan.

Hatanpään valtatie 4
Lounas arkisin klo 10.30 – 15

purebite.fi

Lie Mi

liemi lounas

lie mi lounas

Vietnamilainen ravintola Lie Mi on levittäytynyt Helsingistä Tampereelle, Hämeenkadun paraatipaikalle Koskipuiston nurkille. Lounaalla on tarjolla kolme vaihtuvaa annosta, joista vähintään yksi on aina kasvisversio. Annokset tarjoillaan pöytiin ja sen lisäksi tarjolla on varmasti kaupungin runsain lisukesalaattibuffet, joka jo itsessään on hyvä syy piipahtaa täällä lounaalla. Listalta löytyy perinteisiä vietnamilaisia makuja raikkaina ja moderneina tulkintoina, sekä muutamia erikoisempia annoksia, kuten suosikkini Shanghai tacot. Kaltaiselleni korianterin vihaajalle vietnamilainen keittiö ei ehkä ole se helpoin valinta, mutta pyydettäessä kaikki annokset on aina saanut myös ilman sitä. Päivän lounasvaihtoehdot julkaistaan päivittäin Lie Min Facebookissa.

Hämeenkatu 14
Lounas arkisin klo 11 – 14.30
Lie Mi

Aloha Ramen

aloha ramen lounas

aloha ramen

Kuten ravintolan nimikin jo kertoo, tarjoilee Aloha Ramen japanilaisia herkkuja havaijilaisin vaikuttein. Ei ehkä se kaikista ilmiselvin kahden keittiön fuusio, mutta sitäkin toimivampi. Lounasmenu koostuu ramenista, pokekulhoista ja salaateista, joskin toistaiseksi olen ehtinyt testaamaan vasta ramenia, eli japanilaista nuudelikeittoa. Ramenia on tarjolla kolmea eri sorttia, joista yksi on täysin vegaaninen. Tästä on kuulemma tullut kaupungin vegepiireissä jo jonkin sortin hitti, enkä kyllä ihmettele yhtään. Ravintolan taustajoukoissa häärii legendaarisesta Cafe Pispalasta tuttu, Yhdysvalloista Suomeen kotiutunut Tam To, joka on tuonut havaijivaikutteet luontevasti mukaan japanilaiseen makumaailmaan.

Tuomiokirkonkatu 40
Lounas arkisin klo 11 – 15
Aloha Ramen

Pyymäen Oma

Pyymäen Oma on monelle tamperelaiselle tuttu tunnelmallisena kakkukahvilana, mutta täältä saa arkisin myös maittavaa lounasta. Tarjolla on joka päivä uuniperunaa parilla eri täytevaihtoehdolla ja lisukesalaatilla, sekä vaihtuva keitto ja salaatti. Suuntaan Pyymäkeen usein ollessani kiireessä, sillä täältä ruoan saa lähes poikkeuksetta nopeasti. Jos edessä on pitkä iltapäivä, voi lounaskäynnillä napata mukaan myös suolaista purtavaa välipalaksi.

Tuomiokirkonkatu 30
Lounas arkisin klo 11-14

pyymaenleipomo.fi/oma

Katmandu

Nepalilainen ravintola Katmandu sopii niihin päiviin, jolloin lounas saa olla hieman tuhdimpikin. Lounaalla on tarjolla päivittäin vaihtuva valikoima liha-, kala- ja kasvisannoksia. Havaintojeni perusteella ravintolan suosituin annos taitaa olla torstaisin tarjoiltava butter chicken, sillä Tampereen Katmandut ovat torstaisin tupaten täynnä heti lounasajan alkaessa. Oma suosikkipäiväni on kuitenkin keskiviikko, sillä päivän kasvisannoksena tarjottava Shahi paneer on ihan järjettömän hyvää. Katmandulla on tällä hetkellä kolme ravintolaa Tampereella ja näissä kaikissa lounastarjonta on samanlainen.

Hämeenkatu 10 / Satakunnankatu 29 / Aleksanterinkatu 37
Lounas arkisin klo 11-14

ravintolakatmandu.fi

Tuhto

tuhto lounas

tuhto lounas

Lämpiminä kesäpäivinä Tuhton lounasmiljöö vie voiton kaikista muista, sillä lounasta voi nauttia terassilla Sorsapuiston kupeessa. Tarjolla on päivittäin vaihtuva lounasmenu, joka julkaistaan Tuhton nettisivuilla. Joka viikolle on tarjolla erillinen kasvisannos, mutta monesti myös Tuhton keitot ovat lihattomia, joten kasvissyöjälle löytyy useampi vaihtoehto mistä valita. Jos lounaan jälkeen ei ole kiire palata vaikkapa töihin, voi samalla reissulla piipahtaa myös Tampere-talon huikeassa Muumimuseossa.

Tampere-talo, Yliopistonkatu 55
Lounas arkisin klo 10.45 – 14
Tuhto

Pikkubistro Kattila

Kattila tarjoaa viikonloppuisin erinomaista brunssia, mutta käyn nauttimassa pikkubistron antimista toisinaan myös lounasaikaan. Kattilan omistaja vaihtui hiljattain, enkä ole päässyt vielä testaamaan lounaan tasoa uuden omistajan aikana, mutta ainakin lista vaikuttaa samanlaiselta kuin edeltäjän käsissä. Lounaalla on yleensä tarjolla päivittäin vaihtuva liha-, kala- ja kasvisannos ja ruoka on aina ollut hyvää, taidolla valmistettua ja hyvällä palvelulla tarjoiltua. Tunnelmallinen bistro tarjoaa ruoan lisäksi miellyttävän hengähdystauon keskellä työpäivää.

Aleksis Kiven katu 13
Lounas arkisin klo 11-15

pikkubistro.fi

– – –

Psst! Lisää ruoka- ja reissuinspiraatiota löydät blogin Instagramista, jonne päivitän aina tuoreimmat kuulumiset tien päältä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Matti tiistai, kesäkuu 11, 2019 at 07:43

  Sulta tais unohtua hinnat ja miesnäkökulma eli lähteekö nälkä vai onko vain maistelupaikka.

  • Reply Noora / Seikkailumielellä tiistai, kesäkuu 11, 2019 at 12:43

   Kiitos kommentista Matti! Näin naisena on paha lähteä lounaita miesnäkökulmasta tarkastelemaan, mutta eiköhän ainakin Katmandun pöperöillä isompikin nälkä taltuteta. Hintatiedot jätin tarkoituksella pois, sillä ne muuttuvat jatkuvasti ja monessa näistä paikoista on tarjolla eri hintaisia annoksia. Suurimmassa osassa hintahaarukka on kuitenkin lounastasoa, eli 9-13 euron välillä.

 • Reply Hanna maanantai, tammikuu 6, 2020 at 01:55

  Cafe Reilu on myös kiva lounas paikka. Suosittelen
  Osoite on Puutarhakatu 13 Tampere
  Lounas on arkisin 11-15:00
  Hinta 9 €

  • Reply Jenni Nieminen tiistai, tammikuu 21, 2020 at 20:56

   Sama mieltä 👍

   • Reply Noora / Seikkailumielellä keskiviikko, tammikuu 22, 2020 at 18:39

    Kiitos suosituksesta, täytyypä pistää tämä korvan taakse!

 • Reply Johanna T. maanantai, tammikuu 13, 2020 at 17:02

  Nice blog, Love it.
  http://ravintolanepal.fi/

  • Reply Noora / Seikkailumielellä sunnuntai, tammikuu 19, 2020 at 11:07

   Thanks!

 • Reply Jenni torstai, heinäkuu 16, 2020 at 20:49

  Uusi paikka löytyy puutarhakadulta nimeltään Eflatun. Välimerellinen seisovapöytä. Oli aikaa herkullista.

  • Reply Noora / Seikkailumielellä lauantai, heinäkuu 18, 2020 at 10:00

   Kiitos vinkistä, täytyypä tutustua 🙂

  • Reply Laura perjantai, elokuu 14, 2020 at 22:11

   Tänään kävimme siinä Eflatun:issa . Oli paras lounas ikinä kiitos vinkistä kovasti. Ruoat olivat erittäin hyviä ja salaattipöydässä oli laaja meze valikoma.

  Leave a Reply