Salsallada – Tampereen maukkaimmat tapakset

Tampereella ei varsinaisesti ole mitenkään liikaa hyviä tapasravintoloita, joten joulukuun alussa avattu Salsallada on tervetullut lisäys tähän kategoriaan. Olin ehtinyt kuulla ravintolasta sen lyhyen olemassaolon aikana pelkästään kehuja, joten täytyihän Salsalladan herkut käydä itsekin hetimmiten kokeilemassa. Voin kertoa jo heti kärkeen, että ensikokemukseni perusteella visiitit eivät tule jäämään tähän yhteen kertaan.

Salsallada sijaitsee aivan suosikkipizzeriaani Sitkoa vastapäätä Näsilinnankadulla, joten paikalle oli helppo löytää. Tässä päässä keskustaa tuleekin nykyään melko harvoin vierailtua, sillä ratikkatyömaakaaoksesta johtuen monet liikkeet ja ravintolat ovat siirtyneet sieltä viime vuosina muualle. Mukavaa, että aluetta elävöittämään on avattu tasokas ravintola, joka vetää kävijöitä varmasti kauempaakin. Lauantaina alkuillasta ravintolassa oli vielä paljon vapaita pöytiä, mutta pikkuhiljaa väkeä alkoi valua paikalle siihen malliin, että pöytävarauksen tekeminen lienee etenkin viikonloppuiltaisin perusteltua.

Salsalladan ravintolasali on sisustettu miellyttävän tummasävyiseksi ja yksityiskohdat ovat tarkoin harkittuja. Tila on jaettu muutamaan osaan väliseinillä, joten häly ei noussut missään vaiheessa häiritsevän kovaksi, vaikka pöydät iltaa myöten täyttyivätkin ruokailijoista. Salsallada kertoo nettisivuillaan panostavansa sosiaaliseen ruokailuun ja menu koostuukin kokonaisuudessaan pienistä tapas-tyyppisistä annoksista, joista jokainen voi valita haluamansa kokonaisuuden tai tilata annoksia pöytäseurueen kesken jaettavaksi. Toki paikalle voi myös saapua vain nauttimaan vaikkapa cocktailista (tai alkoholittomasta mocktailista) pienen suupalan kanssa.

Me olimme tällä kertaa liikkeellä kurnivin vatsoin, joten tarjoilija suositteli nälän taltuttamiseksi 3-4 annosta per nenä. Olin etukäteen olettanut, että ravintola olisi kallellaan espanjalaisiin makuihin päin, mutta yllätyksekseni Salsalladan makumaailma ei suinkaan rajoittunut tapasten kotimaahan, vaan annoksissa on vivahteita maailman eri keittiöistä. Etenkin Aasia tuntui olevan listalla hyvin edustettuna. Kasvisruokavaliokin on huomioitu tarjonnassa hyvin ja löytyypä listalta myös useita täysin vegaanisiakin annoksia. Tilasimme lopulta pöytään muun muassa erilaisia slidereita eli minikokoisia burgereita, vuohenjuustomoussella ja hunajalla kruunattuja leipäsiä, nuudelipannun ja halloumilla tuunatun sushikulhon.

Annoksia maisteltuamme tulin siihen tulokseen, että mitä ikinä täällä tilaakaan, saa eteensä taidolla tehtyä ja hyvän makuista ruokaa. Noin neljä annosta per naama riitti saamaan mahat täyteen, joskin mieli olisi tehnyt vielä kokeilla muutamaa listalle jäänyttä annosta. Ensi kerralla sitten. Myöskään cocktaileja emme tällä kertaa testanneet. Kokonaisuudessaan ateriointi kustansi kahdelta hengeltä 66 euroa, mikä on mielestäni varsin kohtuullinen hinta Suomessa kahdeksasta maukkaasta tapasannoksesta, jotka huuhdoimme alas viinillä ja oluella. Jälkiruokia listalla ei näkynyt ja tarjoilija kertoikin, että kulloisenakin päivänä tarjolla oleva jälkiruoka-annos esitellään aina erikseen. Meidän vierailumme aikaan se olisi ollut jonkinlainen mousse, jota emme kuitenkaan tällä kertaa enää jaksaneet aterian päälle vetäistä.

Kokonaisuudessaan Salsallada oli erinomainen kokemus, jota suosittelen lämpimästi muillekin. Ruoan lisäksi myös palvelu ravintolassa oli ystävällistä ja nopeaa, mutta kuitenkin kiireetöntä. Tänne voisin tuoda ystäviä viettämään rentoa viikonloppuiltaa cocktailien ja pienen purtavan merkeissä, sillä tämän tyyppistä illanviettopaikkaa olen jo pidemmän aikaa Tampereelle kaivannut. Toki lähtisin uudestaan myös illalliselle testaamaan vielä niitä valinnan vaikeuden edessä listalle jääneitä annoksia.

Tuliko nälkä? Pöytävarauksen tekeminen onnistuu kätevästi etukäteen ravintolan nettisivuilla. Samalla voit tarkistaa ajankohtaisen menun. Etenkin erilaiset paahdetut leipäset nousivat menusta omien suosikkieni joukkoon.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply