Brunssielämys Tampellassa – Ravintola Viila

Lauantainen joulufiilistelykierros alkoi brunssilla ravintola Viilassa. Viila on ehtinyt toimia Tampellan Esplanadi 4:ssa jo vuoden verran, mutta itse löysin tämän helmen vasta hiljattain. Nyt kahden brunssikokemuksen perusteella voin jo varauksetta suositella Viilaa muillekin. Tämä bistrotyylinen ravintola tarjoaa myös lounasta ja illallista, jotka kuulemani mukaan ovat myös erinomaisia, mutta pysyttelen tässä kohtaa vielä omien kokemusteni eli brunssin maailmassa. Voiko olla parempaa tapaa aloittaa viikonloppu, kuin kiireetön brunssi hyvän ruoan parissa?

Viila sijaitsee hieman sivussa Tampereen ydinkeskustan vilinästä, Tampellan alueella. Kävelymatkaa Hämeenkadulta on kuitenkin vain kilometrin verran. Alueella ei ainakaan tietääkseni juuri muuta ravintolatoimintaa ole, joten Viila on ollut virkistävä lisäys tämän kaupunginosan katukuvaan.

Viilan tilava ja avara ravintolasali on koostaan huolimatta lämminhenkinen ja kotoisa. Joulukuisen aamupäivän aurinko valaisee pöytiä ja taustamusiikkina soi tunnelmallisia akustisia versioita tutuista biiseistä. Tunnelma on rento ja modernin bistron henkeen sopiva.

Viila avaa lauantaisin ovensa brunssia varten klo 11. Pöytä kannattaa varata varmuuden vuoksi etukäteen netissä, sillä ainakin viimeisimmällä käynnilläni ovella odotteli jo muutama seurue ennen ovien avautumista ja väkeä saapui myöhemminkin sisään tasaiseen tahtiin. Brunssin hinta on normaalisti 26 euroa, mutta netistä etukäteen varaamalla ja maksamalla hinta tippuu 24 euroon.

Entäs sitten se ruoka? Omien havaintojeni pohjalta Viilan brunssin tarjonta hieman vaihtelee viikosta toiseen, mutta pettymyksiä ei ole kummallakaan käynnillä tullut vastaan. Valikoima koostuu osin perinteisistä brunssiruoista, mutta mukana on modernia twistiä.

Omia suosikkejani ovat tähän mennessä olleet halloumimunakas, rapeat bataattilohkot, sekä joulumausteilla tuunattu chiavanukas. Appelsiinimehu maistuu vastapuristetulta ja sopisi makeutensa puolesta jälkiruoaksi. Täydellinen aamupäivän aloitus!

Viilan brunssi on tarjolla lauantaisin klo 11-15. Joko olet kokeillut?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply