Suomen suurin matkablogiyhteisö

Joulunajan vinkit Tampereelle

Kotikaupunkini Tampere heräilee joulukauteen marras-joulukuun vaihteessa, kun Joulutori avaa kojunsa Keskustorilla. Lähes jouluun asti Keskustorin täyttävä tori on yksi joulunajan perinteistä monelle tamperelaiselle, mutta kaupungissa voi virittäytyä joulun tunnelmaan muillakin keinoin.

Lähdin kiertelemään jouluisia kohteita Tampereelle saapuneen ystäväni kanssa ja keräsin tämän reitin tunnelmat kuviksi ja vinkeiksi muille joulun aikaan kaupunkiin saapuville. Kierroksen aikana kannattaa muuten vilkuilla kauppojen näyteikkunoihin. Tämänkin reitin varrelle osuu useampi ikkuna, jotka kilpailevat Tampereen kauneimman jouluikkunan tittelistä.
 

Joulutori


Aloitetaan siitä torista. Tampereen Joulutoria on järjestetty kaupungin keskeisimmällä paikalla vuodesta 2008 asti ja näiden vuosien aikana siitä on muodostunut monelle kaupunkilaiselle jo perinne. Torille saapuu myyjiä ympäri Suomen ja myös ulkomailta. Kojuista löytyy lähinnä käsitöitä ja erilaisia herkkuja, kuten paahdettuja manteleita, suklaata, sekä tietysti Pyynikin Munkkikahvila. Täällä tulee itse kuljeskeltua monesti joulukuun aikana ihan jo pelkästään tunnelman takia.
 

Tallipihan joulu

Joulutorilta kannattaa ehdottomasti suunnata kohti Finlaysonin tehdasaluetta ja sen läpi Kuninkaankadun varressa sijaitsevalle Tallipihalle. Tämä Tampereen tunnelmallisimpana ostospaikkana tunnettu alue on etenkin joulun aikaan täynnä tunnelmaa ja alueen puodeista voi löytää käsitöitä, sisustustuotteita ja herkkuja lahjapakettien täytteeksi.

Omia suosikkejani puotien joukosta ovat tietysti Suklaapuoti, sekä Taikaviitta, jonne kannattaa suunnata persoonallisten joulukorttien ja muiden paperituotteiden perässä. Joulun aikaan Tallipihalla järjestetään myös jouluista ohjelmaa, josta lisää Tallipihan nettisivuilla.
 

Kauppahalli


Kuten Tallipihallakin, kannattaa Kauppahallissa vierailla tunnelmaa aistimassa mihin aikaan vuodesta vaan, mutta etenkin joulun aikaan tässä vanhassa kauppapaikassa on ihan oma fiiliksensä. Ja toki Kauppahallissa vieraillessa mukaan kannattaa napata muutamia herkkuja joulupöytään. Täältä löytää myös useita hyviä lounaspaikkoja.

Kauppahallista matkaa voi jatkaa kohti Laukontorin rantaa ja ihastella matkan varrella Aleksis Kiven kadun sisustusmyymälöiden jouluista tarjontaa. Mikäli aikoo suunnata jouluostoksille Koskikeskukseen tai Ratinan kauppakeskukseen, kannattaa matkalla pujahtaa Kehräsaaren läpi. Tässä Ratinan suvannon tuntumassa sijaitsevassa vanhassa kehräämössä toimii nykyään mm. elokuvateatteri, sekä muutamia pieniä kauppoja, joihin kannattaa tutustua joululahjoja metsästäessä.

Ravintolavinkki joulureitin kulkijalle

Lauantainen kierrokseni alkoi brunssilla Ravintola Viilassa, mutta tässä välissä en kuitenkaan voi olla suosittelematta toista suosikkiravintolaani, joka sopii hyvin yhdistettäväksi etenkin arkipäivän tai lauantain joulukierrokseen.

Nimittäin aivan Keskustorin kupeessa sijaitseva Pikkubistro Kattila on sekä sympaattisuudessaan, palvelussaan että ruoassaan ihan omaa luokkaansa. Arkipäivisin Kattilassa tarjotaan lounasta, mutta missata ei kannata myöskään lauantaisin tarjottavaa brunneria, joka on nimensä mukaisesti yhdistelmä brunssia ja dinneriä. Viikottain vaihtuva kolmen ruokalajin menu tarjoillaan lauantaisin klo 12-16 ja kustantaa 25 euroa. Ruoka on poikkeuksetta hyvää ja bistron sesonkien mukaan elävä sisustus johdattaa tähän aikaan vuodesta joulutunnelmaan. Pöytä suositulle brunnerille kannattaa varata etukäteen ja samalla myös viikon menun voi tarkistaa Kattilan nettisivuilta.

Mitkä ovat sinun tärppisi joulutunnelmaan virittymiseen?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply